Gedragscode

Home > Algemeen > Over M.S.V.'71 > Gedragscode

Gedragscode

We kennen het wel. De gesprekken over verloedering en disrespect. Het grote ik-zijn binnen Nederland. Of het nu borrelpraat of gesprekken op verjaardagen zijn, elke dag worden we weer geconfronteerd met berichten over gedrag op sportverenigingen dat daar niet thuis hoort.


Althans dat vindt iedereen die je daarover aanspreekt. Reden voor M.S.V. ’71 om in navolging van vele verenigingen deze ongeschreven zaken eens samen te vatten in een gedragscode die geldt voor onze leden en op het terrein van M.S.V. ’71 voor alle andere bezoekers.

De gedragscode voor M.S.V. ’71 is gebaseerd op respect. Respect voor elkaar, voor tegenstanders, voor scheidsrechters, begeleiding, eigendommen van anderen etc.
Onder het motto “Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.” is het normen en waarden beleid binnen M.S.V. ’71 ingevoerd. De hieronder genoemde gedragscode zal bijdragen tot een aangenamere sfeer bij M.S.V. ’71.

Gedragscode

 • Respecteer je medespelers en laat dit blijken door sportief gedrag. Onsportief gedrag van een tegenstander is nooit een reden om zelf ook onsportief gedrag te vertonen.
 • Respecteer de begeleiding, trainers en coaches, ook die van de tegenpartij.
 • Respecteer de toeschouwers, ook die van de bezoekende clubs.
 • Respecteer scheidsrechters; zonder hen is voetballen niet mogelijk.
 • Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag, vernielingen en het vervuilen van het terrein en de velden van M.S.V. ‘71
  De voertaal op trainingen en tijdens wedstrijden is Nederlands.
 • Gebruik geen grove taal, scheld of vloek niet. Het toewensen van de meest afgrijselijke ziektes behoort niet tot het gewenste gedrag en moet dus worden nagelaten.
 • Houd de kantine en het terrein van M.S.V. ’71 schoon. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig om uw afval in te deponeren. Breng flessen terug naar de kantine en laat deze niet op of rond de velden slingeren. Ruim uw tafel in de kantine leeg.
 • Elftallen dienen na de wedstrijd rekening te houden met de omgeving en derhalve hun drankjes niet voor de kleedkamer te nuttigen. Openlijk overmatig drankgebruik voor de kleedkamers door senioren op de zaterdagen is duidelijk een verkeerd voorbeeld voor de aanwezige jeugd. Dit is dan ook niet gewenst.
 • Zuinigheid op het materiaal van M.S.V. ’71 is een uiting van respect voor de vereniging. Dit moet worden doorgetrokken naar het bezoek dat we doen in het kader van uitwedstrijden dus ook voor de bezittingen van gastverenigingen. Dit uit zich door het schoon achterlaten van de gebruikte kleedkamers, waar we ook maar zijn.
 • Voor de jongste leden, F- en E -pupillen is het verplicht dat er 1 volwassene per kind bij de wedstrijd aanwezig is

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71