Geschiedenis

Home > Algemeen > Over M.S.V.'71 > Geschiedenis

Geschiedenis

Verleden

M.S.V.’71 is naast Excelsior’M en VDL de jongste voetbalvereniging uit Maassluis. De club werd opgericht in 1971 als omni vereniging en kreeg als naam Maassluise Sport Vereniging 71. Naast voetbal konden de leden bij M.S.V.’71 honkballen, volleyballen en tafelvoetballen. Jan Middelburg, Gerard Wolfs , Cor Schoonderwoerd en Cor van Wijk waren de de belangrijkste drijvende krachten bij de oprichting.

 

In het eerste seizoen startte M.S.V.’71 met 3 senioren elftallen. Het eerste team kwam uit in de 3e klasse van de RVB (Rotterdamse Voetbal Bond), een soort onderbond onder de K.N.V.B. De vereniging groeide snel. Er meldden zich vele jeugdleden aan en ook bij de senioren groeide het aantal elftallen. Ook zat er schot in de resultaten van het keurkorps. Het eerste kampioenschap kon gevierd worden in het seizoen 1977 / 1978.

 

Het kampioenselftal van M.S.V.’71 dat ervoor zorgde dat voor het eerst in de clubhistorie de vlag in top kon vanwege een titel van het eerste elftal.

 

 

Kampioenen Staand vanaf links :
R. Pauwels (trainer) H. Dries, E. Witt, F. v.d. Hoorn, J. v.d.Burgt, A. Slier, H. ter Beek, N. v.d.Lelij, P. de Jong
Zittend vanaf links":
F. Niemeier, L. den Uijl, A. Manz, H. Goenendaal, J. Huizing, J. Verbrugge, H. v. Ruijven


Enkele jaren na de oprichting hebben de andere sport takken zich afgesplitst en is M.S.V.’71 als zelfstandige voetbalvereniging onder dezelfde naam verder gegaan.

Heden
Onze vereniging is gevestigd in de Steendijkpolder in Maassluis West. Een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen, hetgeen goed is voor de continuïteit van de vereniging. Onze jeugd speelt op zaterdag. De kleinsten (F en E) spelen in 7-tallen. De overige jeugd teams (D, C , B en A categorie) bestaan uit 11-tallen.

 

Sinds het seizoen 2009 / 2010 speelt onze selectie haar wedstrijden op zaterdag. Alle voorgaande jaren speelde ons keurkorps in de zondagafdeling. Ook de meeste lagere senioren elftallen stapten in 2009 over naar de zaterdag tak. Slechts 3 senioren teams, waar onder een veteranenteam, bleven op zondag hun wedstrijddag spelen. Hierbij is geen standaard team aanwezig.

 

Jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen bij M.S.V.’71 terecht als actief voetballer. Naast het veldvoetbal heeft M.S.V.’71 een bloeiende zaalvoetbalafdeling. Deze teams bestaan uit 5-tallen. Naast de vele spelende leden en het bestuur telt M.S.V.’71 een groot aantal vrijwilligers, die vanuit vele commissies de club draaiende houden.

Kerncijfers
M.S.V.’71 heeft bij ingang van het seizoen 2009 / 2010 een kleine 400 spelende leden. De spelende leden zijn als volgt over de teams verdeeld :

Senioren
7 senioren heren veld teams 
4 heren zaal teams
1 dames zaal team


Junioren
Categorie A (Leeftijdsklasse 16 - 17 jaar) 1 team
Categorie B (Leeftijdsklasse 14 -15 jaar) 2 team
Categorie C (Leeftijdsklasse 12 -13 jaar) 1 team
Meisjes M1 1 team

Pupillen
Categorie D (Leeftijdsklasse 10 -11 jaar) 1 teams
Categorie E (Leeftijdsklasse 8 - 9 jaar) 3 teams
Categorie F (Leeftijdsklasse 6 - 7 jaar) 2 teams

Meisjes pupillen 1 team 

Toekomst
Op dit moment speelt het eerste veldteam van M.S.V.’71 op zaterdag in de 3e klasse van de K.N.V.B.. Men komt uit in de Westland regio.

 

Het bestuur van M.S.V.’71 heeft de wens uitgesproken dat het 1e seniorenelftal zich dit seizoen zal handhaven in de 3e klasse van de KNVB. Het 2e (zaterdag)seniorenelftal van M.S.V.’71 dient in de slibstream van het 1e team mee te gaan en moet minimaal reserve 2e klasse spelen. Er zal een goede doorstroming vanuit de eigen jeugd moeten komen naar het 1e respectievelijk 2e elftal, met als basis een technisch jeugdplan.

Om e.e.a. te bewerkstelligen is een technisch beleidsplan geformuleerd, volgens welke deze doelstellingen verwezenlijkt dienen te worden. Uit het beleidsplan komt duidelijk naar voren, dat betaling van spelers niet past in de plannen van M.S.V.’71.

Clubcultuur en evenementen
De cultuur van M.S.V.’71 zou je het best kunnen omschrijven als sportief, familiair en gezellig. Sportiviteit staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Er wordt binnen de club veel aandacht besteed aan normen en waarden. Leden, die zich binnen of buiten het veld misdragen worden door de technische begeleiding en / of het bestuur tot de orde geroepen. Dat vertaalt zich in een relatief laag aantal schorsingen.
Verder is M.S.V.”71 ontegenzeggelijk een gezellige vereniging met weinig verloop. De relatief kleine vereniging, waar iedereen iedereen kent, voelt bij velen aan als een warme deken. Natuurlijk heeft de club sportieve ambities. Maar niet ten koste van alles. Gezelligheid en sfeer spelen bij de jongste voetbalvereniging uit Maassluis zeker geen ondergeschikte rol.
De club organiseert jaarlijks veel evenementen voor jong en oud. Een kleine greep hieruit. De voetbal kampen voor de jeugd. Het altijd uitbundige Carnaval. Klaverjas- en Bingo avonden, de Apres Ski party en natuurlijk rondom koninginnedag onze alom bekende Mega Muziek en Spelweek in de tent.

Gratis Tenue
Wie bij M.S.V.’71 speelt of komt spelen hoeft zich geen zorgen te maken over de aanschaf van een tenue. Shirtjes, broeken en kousen worden door de vereniging aangeschaft. De tenues, waarvan de meesten voorzien zijn van een sponsor naam op het shirt, blijven bij het team en eigendom van de vereniging.

 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71