Onder 18 jaar geen alcohol per 1 januari 2014

Home > Algemeen > Actueel > Nieuws > Onder 18 jaar geen alcohol per 1 januari 2014

Onder 18 jaar geen alcohol per 1 januari 2014

Zoals bekend mag vanaf 1 januari 2014 aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol meer worden verkocht. Deze regel heeft ook betrekking op sportkantines en geldt dus ook voor M.S.V.’71. Doorgeven van alcohol door 18 plussers aan jongeren onder de 18 is eveneens verboden. We rekenen erop dat iedereen zich aan de regels houdt.   

Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar. Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze in openbare gelegenheden wel alcohol bij zich hebben.

Via deze mededeling op onze website willen wij U duidelijkheid geven over de gevolgen van deze wetswijziging voor het alcoholbeleid bij M.S.V.’71.

 

 

Belangrijke regels zijn: 

·         Aan personen beneden de 18 jaar mag geen alcoholische drank verkocht worden. De leidinggevenden en de barvrijwilligers moeten de leeftijdsgrenzen voor leden en bezoekers in de gaten houden. 

·         De verstrekker is in overtreding als in strijd met de leeftijdsgrenzen geschonken wordt. Ook de (te jonge) jongere die de drank krijgt is strafbaar. Dat is de jongere ook wanneer hij/zij  alcohol bezit. In dat geval moet hij/zij de drank inleveren en zal een gesprek met de Normen en Waarden commissie volgen. Hierbij zullen ook de ouders van de jongere worden uitgenodigd.

·         In de kantine zal duidelijk worden aangegeven dat er aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol zal worden geschonken. 

·         De gemeente zal op handhaving van deze wet gaan controleren. Dit betekent o.a.: voor het drinken van alcohol in het openbaar krijgen jongeren van 16 tot 18 jaar een boete van € 90,-. Jongeren onder de 16 jaar krijgen de helft opgelegd: € 45,-. Mocht de controle bij M.S.V.’71 plaatsvinden, dan kan M.S.V.’71 een boete van € 1360,- opgelegd krijgen. Bij herhaling kan besloten worden de horecavergunning in te trekken. 

·         M.S.V.’71 zal de boete(s) verhalen op de ouderen, als blijkt dat zij aan jeugd beneden 18 alcohol gegeven hebben. 

 

   Wij, als bestuur, realiseren ons dat deze wijziging alleen kan worden uitgevoerd en gehandhaafd met de
   volledige medewerking van onze leden! Wij rekenen op u !!!

   Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. 

   Als u nog vragen heeft, kunt u deze mailen naar het bestuur (secretaris@msv71.nl).
   Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren of contact met u opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur M.S.V.’71

  

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71