Rico Uytdebroek langer algemeen jeugdcoördinator bij M.S.V.'71

Home > Algemeen > Actueel > Nieuws > Rico Uytdebroek langer algemeen jeugdcoördinator bij M.S.V.'71

Rico Uytdebroek langer algemeen jeugdcoördinator bij M.S.V.'71

Sinds eind november van het vorig jaar maaktRico Uytdebroek alweer deel uit van de Technische Commissie van M.S.V.'71. Deze week kreeg de samenwerking een officiële status door de ondertekening van een contract dat M.S.V.'71 en Rico Uytdebroek met elkaar aangingen.

De op het oude nest teruggekeerde Rico Uytdebroek is behalve als algemeen jeugdcoördinator ook nog actief als trainer van de JO19. Hij heeft zich inmiddels al een goed beeld gevormd van de kwaliteit- en kwantiteit van de jeugd bij M.S.V.'71 en heeft duidelijke ideeën hoe hij invulling gaat geven aan deze functie. In november van het afgelopen jaar zei hij er dit over.

" We hebben een geweldige lichting O15.  Die spelen 1e klasse en staan daar op de 2e plaats. Bij de andere lichtingen heb ik al pareltjes gezien, die wel degelijk potentie hebben. Ik heb ook al gesprekken gevoerd met jeugdtrainers. M.S.V.'71 staat voor een omslagpunt wat jeugd betreft. Het is nu breed aan de onderkant (veel jeugdteams bij de jongste jeugd ) en smal aan de bovenkant (weinig teams bij de oudere jeugd). De bekende piramide. De kunst is om die piramide op termijn open te breken, zodat er ook aan de bovenkant meer teams komen. Ik heb een soort van opleidingsplan neergelegd. We gaan daarin onderscheid maken tussen prestatie en recreatief. Doelstelling is om trainers handvaten te geven om beter te worden, waardoor trainingen beter worden en daardoor ook de wedstrijden en de prestaties verbeteren. Maar M.S.V.'71 moet ook een platform bieden voor minder getalenteerde voetballers en voetbalsters en faciliteren dat ook zij met veel plezier hier voetballen. Ik ga leiding geven aan dat proces. Ik ga de trainers aansturen. Daar zal in het begin misschien hier en daar wat schuin tegenaan gekeken worden. Ik heb ook heel duidelijk aan het bestuur gevraagd of de club hier klaar voor is. Want het is wel een omslag. Met elkaar word je sterker. We moeten de jeugd ook iets te bieden hebben met gekwalificeerde trainers. Doelstelling op termijn is dat de prestatie teams allemaal 1e of 2e klasse gaan spelen".

De visie van Rico Uytdebroek en zijn manier van werken in de afgelopen maanden, zijn door het bestuur van M.S.V.'71 op waarde geschat waardoor zij hebben besloten om langer met elkaar door te gaan. De ondertekening van het bijbehorende contract door voorzitter Mr Pieter Hoogenraad en Rico Uytdebroek vond afgelopen week plaats in de nieuwe bestuurskamer van M.S.V.'71.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71