Wedstrijdverslag M.S.V.’71 JO11-1 - Quick Steps JO11-1: 6-1 (13-04-2019)

Home > Voetbal > Pupillen > JO11-1 > Wedstrijdverslag M.S.V.’71 JO11-1 - Quick Steps JO11-1: 6-1 (13-04-2019)

Wedstrijdverslag M.S.V.’71 JO11-1 - Quick Steps JO11-1: 6-1 (13-04-2019)

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

Zaterdag 13 april trad M.S.V.’71 JO11-1 thuis aan tegen Quick Steps JO11-1. Voor het eerst dit seizoen mocht het team op het hoofdveld spelen en dat ook nog eens met prachtig (voetbal)weer.

 

Kai was helaas verhinderd. Zijn plek op rechtsachter werd door Nick ingevuld. Na de warming-up zou gekeken worden of Ramon, die al een tijdje met een knieblessure kampt, aan de wedstrijd kon beginnen. Gelukkig bleek dat het geval. Fijn dat Ayven beschikbaar was voor het geval dit niet zo was.

Direct al in de 1e minuut wisten de bezoekers met een eenvoudig schot op het Maassluise goal de score te openen: 0-1. Voor de rest van het 1e kwart bleven beide ploegen redelijk in evenwicht en vielen er geen doelpunten meer. Tijdens de time-out werden er wat aanwijzingen gegeven en volgde een tactische aanpassing voor het volgende kwart.

Het leek namelijk beter om centrale verdediger Rick centraal op het middenveld te posten, Tim naar de spits te verhuizen en Chahid centraal achterin te laten spelen. Die verandering bleek prima uit te pakken. We kregen meer vat op het spel en de MSV-ers stonden beter op de posities. Toch duurde het nog tot de 10e minuut voordat dit zich in de gelijkmaker uitbetaalde. Ishairo die op rechts in een 1 op 1 situatie kwam gaf netjes, net voordat hij klem zou lopen, de bal af op de aan de linkerkant mee opgekomen en vrijstaande Ramon af. Die laatste schoot de bal met zijn mindere rechterbeen tussen de paal en de keeper: 1-1.

Na de rust werd in het 3e kwart alleen door de zwart/witte brigade gescoord en dat verliep als volgt. Luuk gaf van links een prima assist op spits Tim, die beheerst in de verre hoek afrondde: 2-1. Een minuut later gaf Ishairo een assist vanaf de rechterkant en weer scoorde Tim daaruit: 3-1. Tim moet gedacht hebben iets voor één van de buitenspelers terug te willen doen, want nu bracht hij Ishairo in stelling en die zette met zijn doelpunt de score op een riante voorsprong van 4-1.

Een dergelijke voorsprong leek de laatste wedstrijden echter ook een valkuil te zijn. Door overmoedigheid wordt er dan ‘vergeten’ het combineren en worden er te veel acties achtereen gemaakt met regelmatig balverlies en een tegendoelpunt als gevolg. Voorzetten komen er dan niet meer,  doelpunten blijven uit en er wordt te weinig meeverdedigd. Dit zag je er ook aan het einde van het 3e kwart weer even insluipen. Daarom werd daar tijdens de laatste time-out extra de nadruk opgelegd.

De boodschap leek deze keer goed begrepen en in het 4e kwart voerde iedereen zijn taak weer goed uit. Dit resulteerde dus niet in de bekende terugval aan het eind van de wedstrijd, maar juist in een verbetering van het toch al prima resultaat. Rick passte de bal op Mohamed, die daar wel raad mee wist: 5-1. Vier minuten voor het einde zette Mohamed met een goed schot de eindstand op het scorebord: 6-1. Naast de genoemde spelers die een aandeel in de doelpunten hadden, speelden ook  de verdedigers Matthijs, Chahid en Nick een hele goede wedstrijd. Zij hadden hun directe tegenstanders in hun zak en die konden dan ook weinig tot niets uitrichten. De enkele ballen die daardoor op het goal van MSV afgevuurd werden, hield keeper Rayan prima tegen. Al met al een fantastisch resultaat behaald met goed en mooi voetbal. Prima teamprestatie.

Om onbekende reden wilde Quick Steps na de wedstrijd geen penalties nemen, waardoor er besloten werd dat MSV de strafschoppen dan maar op de eigen keeper zou schieten. Hoewel er een tegenstander ontbrak om die daarna de hand te schudden, werd ook daarop een oplossing bedacht. De spelers van JO11-1 gaven elkaar een hand. Was nog eens leuk ook.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71