M.S.V.'71 Jo15-1 pakt 1e winst in promotieklasse!

Home > Voetbal > Junioren > JO15-1 > M.S.V.'71 Jo15-1 pakt 1e winst in promotieklasse!

M.S.V.'71 Jo15-1 pakt 1e winst in promotieklasse!

Zaterdag 9 maart speelde ons talentvolle Jo15-1 elftal (voorheen C1) hun 3e wedstrijd in de promotieklasse.

 

Na een keurige tweede plaats in de 1e klasse van de najaars competitie, speelt MSV Jo15-1 dit voorjaar in een ijzersterke promotiepoule met louter Jo15 teams van gerenommeerde verenigingen. Dat dit een zware competitie is bleek wel in de eerste twee wedstrijden. Zo kreeg MSV in het 1e duel met 1-7 les in effectiviteit van hun leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Het tweede duel, het moet gezegd, ging wat geflatteerd met 6-2 verloren bij Alexandria'66. Kortom een mooie leerschool voor het enthousiaste elftal voor het team van trainer Baris Alptekin.
 

In de derde wedstrijd moest MSV het opnemen tegen DWO uit Zoetermeer. Het werd een spannende en spectaculaire strijd. Na 10 minuten leek MSV op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Arno werd afgekeurd. Daarna volgde een periode met kansen aan beide kanten. De grootste waren toch wel voor de thuisploeg; maar het vizier van Fabien stond nog niet op scherp. Helaas benutte de tegenpartij vlak voor de rust wel twee mogelijkheden; 0-2.

Een onnodige en onterechte tussenstand. Het spelbeeld zal trainer Baris ongetwijfeld geïnspireerd hebben tot een stevige speech in de nieuwe kleedkamer.


Want de MSV junioren kwamen in de 2e helft nog beter en feller voor de dag. Na 5 minuten kwam de aansluitingstreffer door een eigen goal van DWO; 1-2. De Maassluizers gingen door met goed voetbal en creëerden meer kansen. Na een prima opgezette aanval rondde Rody uitstekend af; 2-2! Wat een heerlijke pot jeugdvoetbal op ons hoofdveld.

Vlak daarna was MSV keeper Bart kansloos toen DWO in de counter toesloeg; 2-3. Een domper voor het sterk spelende MSV. Maar de rug werd gerecht en mouwen opgestroopt. Met nog 10 minuten te spelen gaven de MSV-ers niet op. En ze kregen loon naar werken. Het was wederom de snelle Rody die er 5 minuten voor tijd 3-3 van maakte.

En daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld want in de absolute slotfase zette onze JO15-1 boys nog eenmaal aan. Een prima aanval eindige in een scherpe voorzet van Rody die zuiver werd binnengeschoten door Fabien; 4-3! De eerste overwinning, en punten,  in de promotiepoule was hiermee een feit.


De blijdschap en ontlading bij onze Jo15-1 was natuurlijk groot en mooi om te zien.

Complimenten voor het gehele elftal en begeleiding.


Aanstaande zaterdag speelt MSV-Jo15-1 om 9:00 in en tegen de ijzersterke koploper; Nootdorp.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71