M.S.V.'71 JO13-1 -Scheveningen JO13-1 3-2

Home > Voetbal > Pupillen > Pupillen Algemeen > M.S.V.'71 JO13-1 -Scheveningen JO13-1 3-2

M.S.V.'71 JO13-1 -Scheveningen JO13-1 3-2

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

Zaterdag 11 mei speelde onze JO13-1 een spannende wedstrijd tegen Scheveningen JO13-1.
 

Dit duel speelde zich af in de onderste regionen van de 2e klasse. Onze JO13-1 heeft het zwaar dit seizoen in een pittige poule. Het loopt niet altijd even goed en het geluk is wekelijks ver te zoeken. Dit heeft een aantal fikse nederlagen tot gevolg gehad. Maar desondanks blijft het elftal van onze selectie spelers Jack vd Vlugt en Jeremy van Loenen, trouw trainen en positief.  En dat wierp tegen Scheveningen zijn vruchten af.

In een leuke 1e helft waren de Scheveningers in eerste instantie de bovenliggende partij. MSV kwam er maar moeizaam uit. Door twee afstandsschoten; die hoog achter keeper Ton binnen vielen, kwamen de schollekoppen op een 0-2 voorsprong. Maar MSV gaf niet op en maakte 10 minuten voor de rust de aansluitingtreffer. Het was Lodewijk die een goede vrije trap van Salaheddine binnen tikte; 1-2. De zwart/witten gingen op zoek naar de gelijkmaker. Met de goede dosis inzet werd het technisch vaardige Scheveningen terug gedrongen. En jawel....vlak voor de rust scoorde Salaheddine fraai van grote afstand met een curve bal in de hoek; 2-2!

Met deze gelijke stand gingen beide elftallen in de 2e helft op zoek naar de overwinning. De groen/witten uit de beroemde badplaats zette MSV weer onder druk en creĆ«erde ook de nodige kansen. Met kunst en vliegwerk bleef onze JO13-1 verdediging  overeind. Twee Scheveningse ballen werden van de Maassluise lijn gehaald. Maar ook keeper Ton stond zijn mannetje in deze spannende wedstrijd.  Hij verrichte een aantal uitstekende reddingen.

Aan de andere kant kreeg ons hoogste JO13 team kansen op de counter. Zo kregen de spitsen Max en Maikel goede uitbreek mogelijkheden. Helaas troffen deze geen doel. Halverwege de 2e helft was het de middenvelder Houdayfa die in volle vaart op het vijandige doel afging. Hij werd uiteindelijk met handen en voeten in het strafschop gebied afgestopt. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen. De penalty werd door aanvoerster Marieke in eerste instantie gestopt door de Scheveningse keeper maar in de rebound toch benut door Marieke.  Zo werd het 3-2 voor MSV.

Een ongekende weelde voor onze JO13-1.  Een zeer spannende slotfase volgde.  De mouwen werden nog verder opgestroopt op ons hoofdveld. Scheveningen drong nog een keer aan. MSV werkte als een paard om de 3 punten binnen te halen. En na een dik uur voetbal was de mooie overwinning voor MSV een feit. Van 0-2 achter naar 3-2 winst, grote klasse en complimenten voor het hele elftal en begeleiding.

Wij feliciteren de Jo13-1 speelsters; Isa Starmans en Marieke van Zweden met hun uitnodiging van KNVB. Beide meiden hebben zich dit seizoen, tussen de JO13 jongens, goed ontwikkeld. Zij mogen op 5 juni hun talenten laten zien in Muiden. Veel succes daar!

Isa (links) en Marieke (rechts) poseren trots voor onze fotograaf

Gegroet met zwart/wit bloed.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71