Geweldig trainingskamp in Zuid Spanje goede basis voor tweede seizoenshelft M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Selectie Nieuws > Geweldig trainingskamp in Zuid Spanje goede basis voor tweede seizoenshelft M.S.V.'71

Geweldig trainingskamp in Zuid Spanje goede basis voor tweede seizoenshelft M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

De technische staf en selectie van M.S.V.'71 keerden afgelopen Zondag terug van een zeer geslaagd trainingskamp in Torremolinos. Bijgaand een verslag van hun belevenissen.

Allereerst wil de gehele selectie van M.S.V.'71 ’71 alle sponsoren bedanken die dit geweldige trainingskamp mede mogelijk hebben gemaakt. Onze dank gaat uit naar:

Cafetaria Steendijkpolder
            CARO Loopbaanbemiddeling
            De Beren Maassluis
            Ed Schoenservice
            EM Sporting
            Louter Administraties
            Motivated People
            Pims Netwerk
            Sport en Verzorgingsmassage Waterweg
            Trefzeker Partyverzorging & Verhuurservice

Sportiff Company – Deze organisatie heeft het gehele trainingskamp van A tot Z voortreffelijk georganiseerd!


Trainingskamp Selectie in Torremolinos

Waar te beginnen, in een weekend waar zoveel is gebeurd. Waar vriendschappen hechter zijn geworden en iedereen weer dichter bij elkaar is gekomen. Waar plezier en vermaak op de eerste plek kwamen. Kortom hetgeen waar M.S.V.'71 voor staat.


De selectie van M.S.V.'71 vertrok donderdag 10 januari met de bus vanaf het complex aan de Doctor Albert Schweitzerdreef. Bestemming: Eindhoven Airport. Hiervandaan zou naar Malaga gevlogen worden voor het trainingskamp.
 

Na een goede vlucht gehad te hebben kwam de selectie aan om 19:30 uur in Malaga. Hier was er even wat oponthoud omdat er veel mensen waren achter gebleven bij de bagageband. Er bleek iemand zijn koffer te zijn kwijt geraakt, welke uiteindelijk gelukkig gevonden was. Na een oponthoud van ongeveer 30 minuten vertrokken we richting de bus die klaar stond bij de luchthaven.
 

Rond 20:30 uur was er dan eindelijk de aankomst bij het hotel MS Amaragua. Een prachtig hotel gelegen aan de boulevard van Torremolinos.  Hier moest snel ingecheckt worden want om 21:00 uur stond er al een reservering gepland bij Sotto Voce, een restaurant gelegen op 10 minuten loopafstand van het hotel.
 

Op het menu stonden onder andere pizza, spaghetti en lasagne. Na heerlijk gegeten te hebben werd er nog een toespraak gehouden door hoofdtrainer Harry (ook bekend als de beste trainer ooit van M.S.V.'71). Torremolinos zou deze avond niet verlaten worden en de vraag of er niet direct in alle enthousiasme nachtjes doorgehaald zouden worden.

De avond werd vervolgd met een bezoek aan de plaatselijke kroeg, het Stamcafé, waar al gauw het merendeel van de M.S.V.'71-selectie te vinden was. In een goed gevulde kroeg zijn toch wel wat pilsjes weggedronken door de mannen.

Het merendeel van de selectie dronk een gezamenlijke pils in het Stamcafé

Na een paar uur vond Tom Leinweber het nodig om de microfoon in zijn hand te nemen en zijn zangkunsten weer te vertonen. Het lied ‘’Rotterdam, de allermooiste rotstad die er is’’ staat erg goed in zijn geheugen gegrift. Hetgeen wat gehoord werd kan ook wel vergeleken worden met de gateway to heaven en zanger Leinweber kreeg het gehele Stamcafé achter zich bij zijn optreden.
 

Zanger Leinweber betreedt het podium

Na een geweldige nacht met veel gezelligheid en gerst werd het bed nog wel even gevonden.
 

Vrijdag werd iedereen om 09:30 uur verwacht bij het ontbijt. Zoals vorig jaar ook het geval was, werd er een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden. Om 11:00 uur stond de bus perfect op tijd klaar om de selectie naar het voetbalcomplex te brengen voor een veldtraining. Dit ging bij de een beter dan bij de ander. Sommige hadden om het zachtjes uit te drukken iets te diep in het glaasje gekeken. Door iedereen werd uiteindelijk wel de eindstreep van de training gehaald. Kwalitatief was het minder dan we gewend zijn van de mannen van M.S.V.'71 maar ook hier werd wel weer veel gelachen en plezier gemaakt.

Niet iedereen had het even makkelijk tijdens de warming-up

Na de training stond de bus weer klaar om de mannen terug te brengen naar het hotel. Hier kon iedereen even bijkomen. Door velen werd het binnenzwembad met jacuzzi en sauna bezocht om even lekker te bubbelen en tot rust te komen.
 

Joey en Dylan vertrokken eerder met een taxi naar Marbella, waar om 17.00 uur afgetrapt zou worden voor de oefenwedstrijd Feyenoord – Borussia Dortmund. Het enige wat hiervoor nog gedaan moest worden, was de felbegeerde tickets bemachtigen. Rond 16:15 uur kwam ook de selectie aan in Marbella om de wedstrijd te aanschouwen. Over de wedstrijd kunnen veel woorden vuil worden gemaakt maar dat is niet nodig. Het niveau was absoluut niet te vergelijken met het niveau van M.S.V.'71 Nu is dit natuurlijk ook een lastige opgave.


Na de wedstrijd zijn er voor het stadion prachtige foto’s gemaakt door de heren James en Renes en zijn er nog wat spelers op de foto gegaan met de spelers van Feyenoord (zeer toegewijde fans van M.S.V.'71). Hier moest nog wel lang gewacht worden op de bus om de selectie terug te brengen naar Torremolinos. De buschauffeur was niet te bereiken en er werd getwijfeld over het Spaans van sommige onder ons. Uiteindelijk is de bus gekomen en werd de weg teruggevonden naar het hotel.
 

In de avond was er gereserveerd bij restaurant Canto de Agua, waar vlees gegrild zou gaan worden op een hete steen. Het vlees moest wel door de mannen zelf gebakken worden. Hier kreeg iedereen een hete steenplaat voor om het vlees naar ieders wens klaar te maken. Met bijgerechten als salades en gevulde aardappelen was ook dit een geslaagde maaltijd.


Na het eten werd het hotel weer opgezocht zodat iedereen zich klaar kon maken voor een avond stappen in het centrum van Malaga. Er waren om 23:15 uur taxi’s gereserveerd die de selectie naar het centrum van Malaga zou brengen. Hier werd door bijna iedereen gebruik van gemaakt. De eerste bestemming in Malaga was een bar waar met z’n allen een drankje gedaan werd. Hierna kon iedereen zijn eigen gang gaan. Al moet gezegd worden dat dit geen enkel moment van de avond zo is geweest. Iedereen die mee was afgereisd naar malaga was ook samen te vinden in de bar en even later ook in de club. Hier werd tot in de late uurtjes gefeest, gedanst , gedronken en gelachen.

Tijdens de stapavond ook nog op de foto met een van de bezienswaardigheden van Malaga

Na een geslaagde avond en erg weinig nachtrust werd de selectie weer om 09:30 uur verwacht aan het ontbijt en daar zat iedereen dan ook. Dat iedereen fris en fruitig aan het ontbijt zat was uiteraard het geval en de buik werd  weer heerlijk vol gegeten. Dit was ook nodig ook want even later stond er een wedstrijd gepland tegen mede vierdeklasser Melissant. Eenmaal bij het wedstrijdcomplex aangekomen liet de aftrap nog even op zich wachten, mooi moment voor een teamfoto dus.
 

Even later werd dan toch afgetrapt met de eerste 11 spelers. Het was heerlijk weer en de zon scheen fel. Naast het veld zitten was op dat moment eigenlijk helemaal niet erg. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Het niveau van beide ploegen was niet erg hoogstaand. Dit was toch wel opvallend om te zien aangezien M.S.V.'71 er toch wel bekend  om staat om attractief en bij tijd en wijlen geweldig voetbal te spelen.


Jan hield het prima uit op de tribune

Melissant kwam verassend op een 1-0 voorsprong. Hierna probeerde M.S.V.'71 de gelijkmaker te forceren. De beloning kwam vijf minuten voor rust toen Jeremy van Loenen koel voor het doel bleef en rustig voor de gelijkmaker tekende. De rust werd in gegaan met een stand van 1-1.
 

In de tweede helft kwam er een geheel nieuw elftal in. De namen op het formulier waren om van te smullen en het publiek ging op het puntje van de stoel zitten. M.S.V.'71 had het betere van het spel en creëerde ook goede kansen. Aathis Elayathamby Flitste langs de lijn en verdiende hier mee een penalty. Deze werd opgeëist door Christian van der Pol. Met ijzingwekkende rust werd deze zeer bekwaam binnen geschoten en nam M.S.V.'71 de leiding (2-1).
 

Deze voorsprong werd helaas aan het einde van de wedstrijd nog weggegeven door een paar slordigheden in de verdediging. De uiteindelijke stand van 2-2 was wel terecht gezien het spelbeeld. Beide ploegen konden met dit resultaat ook wel tevreden zijn.


Na de wedstrijd werd de reis weer terug naar het hotel gemaakt waar de spelers drie uur rust hadden om vervolgens deel te nemen aan de geweldige Megavoetbalquiz. De quiz was dit jaar weer erg goed voorbereid met vragen om je nagels bij af te bijten. De winnaars konden dit jaar zelfs een prestigieuze beker mee naar huis nemen. Er gingen drie ploegen ruim aan de leiding. Op een gegeven moment tijdens de quiz moest een team afhaken door een (vermeende) arbitrale dwaling welke de ploeg van FC Afghaan niet meer te boven wist te komen. Het antwoord op een vraag zou moeten luiden: Maikel Aerts (Wie kent hem niet?). Het gegeven antwoord was Maikel ‘AARS’ wat er niet eens op lijkt natuurlijk en daarnaast enigszins onsmakelijk is.
 

Helaas is de VAR nog niet aanwezig bij de Megavoetbalquiz en streden 2 teams verder om de winst. Na de allerlaatste vraag een gelijkspel, hoe verzin je het? Gelukkig hadden de quizmasters ook hier over nagedacht en allesbeslissende benaderingsvraag bedacht: “hoeveel supporters kunnen in alle stadions van de Eredivisie tezamen?” Ook hier was de kennis van beide partijen zichtbaar want beide partijen zaten erg dicht bij het correcte antwoord. Uiteindelijk kan maar 1 team de winnaar zijn, daarom nogmaals de felicitaties aan het winnende team. Waar de beker op dit moment is blijft echter nog steeds een raadsel. Het schijnt dat die uiteindelijk ergens in een prullenbak is achter gebleven (En terecht ook).

Dit team is de 1e winnaar van de Megavoetbalquiz en mag de Megacup een jaar houden

Na de quiz werd harmonieus een drankje gedronken door alle teams en gingen sommige terug naar het hotel voor het avondeten. Er was weer gereserveerd bij Sotto Voce. Op het menu was nu de keuze uit kipsaté, schnitzel of spareribs. Het was alweer het laatste avondmaal van het trainingskamp. Er was nog bezoek van een groep studenten die op de gitaar liedjes zongen voor de selectie. Een geweldig einde na het eten, Waar onze ‘Benjamin’ van der Pol een mooie verjaardagsserenade kreeg.
 

Het was zaterdag avond. De vraag luidt wat te doen op een zaterdag avond als je de volgende dag alweer om 07:30 uur verwacht wordt aan het ontbijt en vervolgens de reis weer huiswaarts maakt naar Maassluis. Ga je een nachtje door? Ga je stappen en pak je nog twee uur slaap? Ga je vroeg slapen zodat je fit naar huis kan?
 

Dit waren de vragen die bij veel mannen door het hoofd spookten. Het antwoord op de vragen waren erg verschillend. Wat wel het geval was dat het merendeel van de groep wel op tijd bij het ontbijt stond. Er zijn dan altijd een aantal gasten die uit bed getrokken moeten worden (of in het geval van M.S.V.'71: altijd 2 gasten, geen verdere namen genoemd), tekenend voor een van de vele sfeermakers die deze selectie kent. Achteraf hadden zij groot gelijk, want de bus liet nog een uur op zich wachten.
 

Op het laatste moment moesten er taxi’s gebeld worden zodat de selectie nog wel op tijd op het vliegveld kon zijn. Meevaller was wel dat er binnen no time voor iedereen taxi’s waren zodat er gelukkig geen vertraging werd geleden.
 

Na een geweldig trainingskamp te hebben gehad is de vermoeidheid nog wel aanwezig (het schijnt dat Jan nog steeds aan het bijslapen is), maar dat is het allemaal meer dan waard. Er is ontzettend veel plezier gemaakt, veel gelachen en iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Dat tekent deze groep. We zijn weer wat dichter bij elkaar gekomen en hebben het met zijn allen erg naar ons zin gehad. Een goede basis voor een tweede seizoenshelft waarin in zowel 1 als 2 nog alles uit het seizoen zullen halen.


Nogmaals een Shout-out naar de mannen die dit trainingskamp mogelijk hebben gemaakt. Joey en Dylan bedankt namens de hele groep, het was FANTASTISCH.   

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71