Bekerwinst voor M.S.V.'71 tegen DVV'09 (2-0) 2-1

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Bekerwinst voor M.S.V.'71 tegen DVV'09 (2-0) 2-1

Bekerwinst voor M.S.V.'71 tegen DVV'09 (2-0) 2-1

Een uitblinkende Paul Dorsman, twee knappe doelpunten van Jeremy van Loenen, resulteren in een zwaarbevochten overwinning op DVV’09. Op de foto Younes Hadiki die het DVV'09 doel onder vuur neemt.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het al zichtbaar dat MSV’71 1 een zware middag zou krijgen. De bezoekers uit Dirksland heersten over het hele veld, wonnen de duels en zorgden met veel bewegingen voor het nodige gevaar. En dat totdat zij oog in oog stonden met Paul Dorsman.
In deze fase wisten zij ook de hele wedstrijd sterk keepende Marnix Louter te passeren, maar daar stond Paul Dorsman ineens op de achterlijn om de bal voor deze denkbeeldige krijtlijn ouderwets weg te poetsen.


De verdediging van MSV'71 onder druk.


Na deze 10 minuten kreeg MSV’71 langzaam grip op de wedstrijd en waren zij delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dit werd uiteindelijk beloond. Een uitbal van Tom Leinweber werd vastgehouden door Jeremy van Loenen die de altijd hardwerkende Jack van de Vlugt onder zich komen. De bal werd teruggeplaatst en Jack zorgde voor een steekbal op Said Ait Rain. Said bleek buitenspel te staan en liet wijselijk de bal lopen. Jeremy kon vervolgens de bal oppikken de goal kruisen. Links van de goal uitkomend dacht iedereen aan een voorzet en zo ook de keeper van DVV’09. Hij stapte uit en vervolgens tikte Jeremy de bal bij de eerste paal binnen.
Op dat moment was de voorsprong nog tegen de verhoudingen in.
Het gaf MSV moed en in die fase werden zij steeds gevaarlijker. Het was opnieuw Jeremy van Loenen die met een sublieme goal de marge verdubbelde. Het was dit keer op aangeven van Dennis Veldkamp die een hoge bal rechts van het midden gaf op zijn diepgaande collega middenvelder. De uitkomende keeper werd verrast met een kopbal van Jeremy die de bal over de keeper plaatste. Het was de centrale verdediger die nog rugdekking gaf, maar deze centrale verdediger werd uitgekapt en de bal werd vervolgens keurig in de touwen geplaatst.
Deze knappe voorsprong werd meegenomen naar de rust. Gezien de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren alle bezoekers er wel over eens: Het zou niet zomaar een makkelijke tweede helft worden. Er stond veel routine op het veld bij DVV’09 en op het oog een team dat al langer samenspeelt met elkaar.

In de tweede helft werd onder leiding van Paul en Marnix met man en macht verdedigd. Het was eigenlijk ca. 30 minuten tegenhouden en er heel spaarzaam uitkomen. Bij de spaarzame counters had MSV er moeite mee om de zestien van de tegenstander te bereiken. De bal werd in deze fase niet vastgehouden door onze voorwaartsen. Bij balverlies in de voorste linie was het wel Jack van de Vlugt die van links naar rechts druk probeerde te houden op de bal en dat gevolgd door het middenveld met Matthijs en Dennis, maar zoals eerder gememoreerd was daar dan altijd nog de laatste linie (vandaag met Joey, Tom later Karim, Ben en later Ricardo, (die ook wat lengte meenam om de nodige voorzetten onschadelijk te maken) die weinig weggaf.
Er was nog een levensgrote kans voor DVV’09, maar deze werd slecht ingeschoten. DVV’09 bleef er wel in geloven en dat tekent deze karakterploeg. Er werd veel energie in gestoken om de aansluitingstreffer te produceren. En dat eiste zijn tol; in het laatste kwartier kon MSV’71 makkelijker op de helft van DVV’09 komen en kwamen er toch een aantal goede counters die met meer precisie een grotere marge hadden kunnen opleveren.


Said Ait Rian met een goede mogelijkheid.


Een onjuist gegeven steekbal van Said had Jack voor de keeper kunnen zetten. Jack had ook nog een keer van afstand de keeper kunnen verschalken, maar de bal passeerde de goal aan de verkeerde zijde van de paal. Het was nog een keer Younes die met een lange solo en een laag geplaatst schot bijna de 3-0 op zijn slof had. In deze fase geloofde de reporter niet meer in de aansluitingstreffer van DVV’09. Het was echter een zeer dubieuze strafschop die daar verandering in bracht of was deze strafschop na de regelwijzigingen, de aparte strafschoppen na of zonder inzet van de VAR (lees Duitsland – Nederland, 2-4) terecht. Wij belanden in een hockeytijdperk waarbij elke shoot resulteert in een strafcorner. In dit geval zag de leidsman in een onschuldige beroering van de arm een strafschop. Deze strafschop resulteerde gelukkig niet in allerlei onnodige protesten gevolgd door een onnodige gele kaar (lees opnieuw Duitsland – Nederland). Een beslissing van de scheidsrechter wordt namelijk alleen met een VAR herroepen en zeker niet op de velden van een in de vierde klasse spelende vereniging. Ik vergeet nu bijna te melden dat de strafschop zeer goed werd ingeschoten waardoor er nog vijf spannende minuten en een aantal minuten blessure tijd zouden volgen.


Joeri Boshoven van DVV'09 benut de toegekende strafschop, Marnix  Louter kiest de verkeerde hoek.

Onze verdediging kwam echter niet in gevaar en dit verdient een groot compliment. Een nog groter compliment is dat MSV ’71 na jaren weer eens kan doorgaan in de beker. A.s. zaterdag kan dit worden gerealiseerd thuis tegen Piershil, dat in deze bekerronde met 0-3 verloor van Vierpolders. Kom allemaal kijken op het sportpark van MSV’71.
Meer foto's van de wedstrijd kunt u tot 15 september downloaden via WeTranfer.com link: https://we.tl/t-YpE9IZnWsb

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71