Collectief sterk M.S.V.'71 verslaat koploper GDA

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Collectief sterk M.S.V.'71 verslaat koploper GDA

Collectief sterk M.S.V.'71 verslaat koploper GDA

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

In Maassluis zorgde M.S.V.'71 afgelopen zaterdag voor een geweldige stunt door met 3-2 te winnen van koploper GDA. Jack van der Vlugt was met zijn ijzersterke spel en 2 doelpunten de absolute uitblinker. Maar daar wilde de razendsnelle vleugelspits niets van weten. "Dit was een overwinning van de hele ploeg. Op basis van een sterk collectief".


Hoofdsponsor : SEGMENT


Voor beide ploegen telde deze middag eigenlijk alleen de winst. De bezoekers moesten winnen om gelijke tred te blijven houden met mede koploper Loosduinen. En M.S.V.'71 was na de afgelopen 2 nederlagen (tegen Loosduinen en RAS) ook alleen maar gebaat bij een 3 punter. In dat geval blijft de equipe van Kapel meedoen in de race om de 3e plaats, die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Harry van Kapel moest weer wat puzzelen met zijn opstelling. Omdat een aantal verdedigers om uiteenlopende redenen ontbraken, moest Matthijs Jansen deze middag linksachter spelen en vulde Jeremy van Loenen de rechtsachter positie in.

Vanaf het begin ontspon zich een uiterst aantrekkelijk duel. De bezoekers mochten het spel maken van M.S.V.'71, terwijl de thuisclub loerde op de counter. Het eerste gevaar was voor GDA. Sander van der Ende leek raak te koppen, maar Matthijs Jansen bracht op de doellijn redding. Daarna sloeg M.S.V.'71 in korte tijd 2 keer genadeloos toe. De equipe van Harry van Kapel maakte optimaal gebruik van de  zeeën van ruimte achter de Haagse defensie. Eerst raakte Jack van der Vlugt na een pass van Paul Dorsman nog de paal, maar 2 tellen later was het wel raak voor de ploeg uit Maassluis. En hoe.

Nu vond Matthijs Jansen de veel en goed bewegende van de Vlugt. Die kapte Danny van Kesteren vakkundig uit en schoot bijzonder fraai met zijn linker  in de uiterste bovenhoek. Een juweel van een doelpunt. (1-0).

Het gaf de Maassluise burger moed. M.S.V.'71 voelde dat er meer te halen viel en sloeg 2 minuten na de openingstreffer opnieuw genadeloos toe. Aanvoerder Mohammed Rasuli won zijn duel en bracht onmiddellijk Christian van der Pol in stelling. Die aarzelde geen moment en schoot fraai raak in de verre hoek. (2-0).

Christian van der Pol schiet de 2-0 binnen

Een geschrokken GDA wist niet wat hen overkwam. Dit hadden zij nog niet eerder meegemaakt in deze competitie. Er werd een tandje bij geschakeld.  En er ontstonden kansen voor het doel van M.S.V.'71 doelman Marnix Louter. De kopbal van de boomlange Lesley Kloor ging nog net naast. Maar na een half uur kwam toch de aansluitende treffer voor het elftal van Wim Baggerman. Dat gebeurde net nadat GDA een extra spits (Marvin Nieuwlaat) had ingebracht. Lesley Kloor kopte nu wel raak op een afgemeten voorzet van Danny van Kesteren. (2-1).

De aansluitingstreffer (2-1) van GDA in de maak


Het leek M.S.V.'71 niet te raken,want binnen de minuut hadden zij de marge alweer opgevoerd naar 2. Een lange bal van achteruit bereikte Jack van der Vlugt. Die stuitte eerst op doelman Bas Swillens. De rebound van Christian van der Pol werd ook geblokt, maar driemaal is scheepsrecht moet Jack van der Vlugt gedacht hebben, want de 3e poging was wel raak. (3-1).  Vlak voor rust leek het nog mooier te worden voor de thuisploeg toen Matthijs Jansen gevaarlijk opstoomde. In uiterste paniek schoot Danny van Kesteren de bal snoeihard op de paal.

3 maal is scheepsrecht voor Jack van der Vlugt

Na de pauze ging GDA verder met het spelen van de lange bal. Bij balbezit werd onmiddellijk het strafschopgebied van M.S.V.'71 gezocht op zoek naar het hoofd van Marvin Nieuwlaat of Lesley Kloor. Later kwam daar ook nog het hoofd van de 2 meter lange invaller Marvin Moreira   bij.

Vrij snel in het 2e bedrijf viel de 3-2. Terwijl M.S.V.'71 en scheidsrechter Isri Shamsoender nog bezig waren de muur goed neer te zetten, schoot Sander Lorsheyd  de bal onverwacht achter de verbouwereerde Marnix Louter. Protesten van de thuisclub vonder geen gehoor bij de leidsman.

In het verdere verloop van de wedstrijd probeerde GDA uit alle macht  de score een beter aanzien te geven.  Van goed voetbalwas allang geen sprake meer. GDA bleef alles snel hoog voor de pot gooien en M.S.V.'71 kwam niet meer aan voetballen toe. Zeker niet toen de moegestreden Jack van der Vlugt en Christian van der Pol naar de kant gingen. Jordi Floors en Tom Vreugdenhil waren hun vervangers. Hoewel M.S.V.'71 onder zware druk stond gaf de defensie  geen krimp. Soms kwam er kunst en vliegwerk aan te pas, maar de muur voor Marnix Louter begaf het niet.  Vlak voor tijd vielen er nog 2 rode kaarten. M.S.V.'71 invaller Jordi Floors kreeg in korte tijd 2 gele kaarten en kon vertrekken. De 2e oliedomme kaart was voor het wegtrappen van de bal nadat de scheidsrechter voor een overtreding had gefloten.  In blessuretijd mocht ook GDA middenvelder Sander Lorsheyd wat eerder gaan douchen omdat hij de doorgebroken Mohamed Rasuli vastpakte.

M.S.V.'71 haalde uiteindelijk opgelucht het einde. Trainer Harry van Kapel was trots op de prestatie van zijn team. "Dit was een overwinning van het collectief. De eerste helft speelden we gewoon waanzinnig goed. We maakten heel goed gebruik van de ruimtes, die we zelf creëerden en agressief op het juiste moment. Complimenten aan de jongens. Na de 2-0 brachten zij een extra spits en kregen wij het moeilijker omdat zij alleen nog maar lange ballen gingen spelen. In de 2e helft zijn we niet meer aan voetballen toegekomen. We probeerden wel druk te zetten, maar dat ging niet want ze gooiden hem gelijk weer voor de pot. Dan ga je kijken hoe je het gaat oplossen. Mo was ondanks zijn lengte ijzerstek in de lucht. Verder waren Danny en Karim ook kopsterk  met Paul als slot op de deur. Voor mijn gevoel liepen we iets teveel naar achteren dan we afgesproken hadden. Maar goed de 3 punten zijn binnen. Het dubbeltje viel deze keer naar onze kant. Uit verloren we onterecht in blessuretijd met 3-2.  Door deze overwinning doen we nog mee voor de 3e plaats".

Jeremy van Loenen geveld na kopduel met Dennis Lubout

In de slotfase van de wedstrijd kwamen Jeremy van Loenen en Dennis Lubout met de hoofden tegen elkaar. GDA speler Lubout was snel weer op de been. Maar Jeremy van Loenen hield aan de botsing een hersenschudding over. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij uit voorzorg voorlopig een nacht moet blijven. Een domper op de  feestvreugde bij M.S.V.'71.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Jeremy van Loenen, Paul Dorsman, Karim Attsou, Matthijs Jansen, Dylan Dijksman, Mohammed Rasuli , Rogier Pon, Adzine Akachar (32 Danny Suisse)), Jack van der Vlugt (71 Jordi Floors), Christian van der Pol (76 Tom Vreugdenhil)

Aad Cordia maakte van deze wedstrijd weer een aantal foto's. Deze zijn via bijgaande link te zien en te downloaden. https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDu0KvrM6jX36Ms13a

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71