Duur puntverlies voor M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Duur puntverlies voor M.S.V.'71

Duur puntverlies voor M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

In Kwintsheul leed M.S.V.'71 afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag (2-1) tegen Quintus. De thuisploeg blijft daardoor meedoen in de strijd om promotie naar de 3e klasse. Voor M.S.V.'71 lijkt het seizoen erop te zitten.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Na de glorieuze overwinning van vorige week tegen mede koploper GDA waren de verwachtingen in het Maassluise kamp deze middag hoog gespannen. Een overwinning op concurrent Quintus zou de Heulenaren doen afhaken in de strijd om de 3e plaats of een periodetitel, welke recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

De belangen waren dus ook deze middag erg groot. En dat was wel te zien aan het spel op de kunstgrasmat in Kwintsheul. Het was nerveus van beide kanten.

Vertrekkend Quintus trainer Niels Drabbe had zijn huiswerk goed gedaan. Hij had zijn team zodanig geïnstrueerd, dat bij balverlies onmiddellijk de verdedigende stellingen op eigen helft betrokken moesten worden en dicht bij elkaar blijven. Zodoende was er in de omschakeling weinig ruimte voor de 2 M.S.V.'71 spitsen Christian van der Pol en Jack van der Vlugt.
 

De thuisploeg speelde met de snelle Sean van der Stap en Bram Damen het spelletje, dat de bezoekers zo graag hadden willen spelen. Van der Stap was nog het meest dreigend, maar de rappe linkerspits was niet scherp genoeg in de afronding en één keer redde Sven Schipper op het laatste moment.

Onverwachts viel het doelpunt plotseling aan de andere kant. Een mislukte pass van Sven Schipper kwam bij toeval terecht bij Dylan Dijksman. Die bracht onmiddellijk Christian van der Pol in stelling. De spits draaide handig weg van zijn tegenstander en schoot fraai raak (0-1). Bijna was het even later zelfs 0-2 geworden, maar Milan Vis bracht op de lijn redding.

Daarna pakte Quintus de draad weer op en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Rob van Binsbergen deed dat net iets te fanatiek en torpedeerde Mohammed  Rasuli. In het opstootje dat volgde incasseerde vreemd genoeg alleen M.S.V.'71 (3) gele kaarten.

Vlak voor de pauze kregen de gastheren nog 2 goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar de kopbal van Marlon de Niet werd gepareerd door Marnix Louter en Sven Schipper voorkwam dat de doorgebroken Bram Damen de gelijkmaker kon produceren.

Na de pauze speelde Quintus nadrukkelijker op de helft van M.S.V.'71. De gasten uit Maassluis slaagden er nauwelijks in om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Nu lag er wel wat meer ruimte achter de Quintus defensie, maar Christian van der Pol en Jack van der Vlugt konden maar mondjesmaat worden bereikt.

Met nog een half uur op de klok kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Sean van der Stap werd goed in de ruimte aangespeeld en bleef deze keer alleen voor Marnix Louter wel rustig (1-1).

Quintus voelde dat er meer te halen viel tegen het kwetsbare M.S.V.'71. En nadat Milan Vis en Sean van der Stap eerst nog kansen hadden laten liggen was het een kwartier voor tijd wel raak. De Maassluise defensie verloor een belangrijk kopduel, waardoor de bal terechtkwam bij de vrijgelaten Rob van Binsbergen. Marnix Louter kwam net te laat om de Quintus spits van scoren te kunnen afhouden. (2-1).

Binnen de minuut leek M.S.V.'71 de schade alweer te herstellen toen Mohamed Rasuli op aangeven van Christian van der Pol de 2-2 achter Ruud Kester schoot. Maar grensrechter Dennis Krans had buitenspel geconstateerd en scheidsrechter Marcel Maurits nam het vlagsignaal over en negeerde de protesten van de ploeg uit Maassluis.

In een alles of niets poging bracht M.S.V.'71 een extra spits (eerst Aathis Elayathamby en later Judrick Martis) en stuurde ook nog de lange verdediger Karim Attsou naar het front. Het mocht allemaal niet baten voor de equipe van Harry van Kapel. Sterker nog. In de slotfase had Quintus via Sean van der Stap en Bram Damen nog een paar grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar beide keren stond Marnix Louter op zijn post. Uiteindelijk won Quintus verdiend dit 6 punten duel.

De teleurstelling was na afloop erg groot in het Maassluise kamp. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg lijkt de rol van M.S.V.'71 dit seizoen definitief uitgespeeld. Quintus deed erg goede zaken en gaat M.S.V.'71 voorbij op de ranglijst en blijft volop in de race voor de 3e periodetitel.

       

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Karim Attsou, Sven Schipper(78 Ricardo de Jager), Matthijs Jansen, Dylan Dijksman, Mohammed Rasuli , Rogier Pon (76 Aathis Elayathamby, 80 Jurdick Martis), Jack van der Vlugt, Christian van der Pol

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71