Eerste puntenverlies van het seizoen voor M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Eerste puntenverlies van het seizoen voor M.S.V.'71

Eerste puntenverlies van het seizoen voor M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

In eigen huis liep M.S.V.'71 afgelopen zaterdag tegen de eerste competitie nederlaag van het seizoen aan. BMT trok in Maassluis met 3-4 aan het langste eind. De M.S.V.'71 doelpunten werden gemaakt door invaller Matthijs Jansen  (2 maal) en Danny Suisse (foto)


Hoofdsponsor : SEGMENT


Het duurde deze middag wel even voordat de wedstrijd op gang kwam. De bezoekers keken in het begin de kat wat uit de boom en M.S.V.'71 begon veel te slap aan het duel.  Pas na een kwartier begon de ploeg van Harry van Kapel met voetballen. En dat deed de thuisploeg erg goed in die fase. Over de rechterkant wisten de gastheren steeds een bres te slaan in de kwetsbare Haagse defensie.

Het was een wonder dat uit de legio mogelijkheden maar één keer werd gescoord. Dat gebeurde na 18 minuten toen Danny Suisse een vrije trap van Dennis Veldkamp achter doelman Abdelkhalek Fadlaoui wist te koppen. (1-0). Nadat Jack van der Vlugt, Joey Frerichs en Rick de Jonge kansen op de 2-0 hadden laten liggen verslapte het elftal van Kapel waardoor BMT wat beter in de wedstrijd kon komen. In die fase kon Wesley van 't Wout zich onderscheiden bij schoten van Aziz Aldogan, Ali Sarikaya en Oran Celik. De  prima doelman van M.S.V.'71 hield zijn club met een drietal uitstekende reddingen op de been. Op slag van rust leek M.S.V.'71 toch nog op 2-0 te komen toen Jeremy van Loenen met een doorkopbal zijn linkerspits Jordi Floors alleen voor doelman Fadlaoui zette. Maar de inzet van Floor ging voorlangs.

In plaats van te gaan rusten met een 2-0 voorsprong gingen beide ploegen de kleedkamer in met een gelijke stand. Want op slag van rust bestrafte scheidsrechter Strijd een inzet van Danny Suisse tegen Aziz Aldogan met een strafschop. Ali Sarikaya wist hier wel raad mee en liet Wesley van 't Wout kansloos. Een flinke domper voor de thuisploeg (1-1).

Op slag van rust maakt BMT via een strafschop gelijk (1-1)

Na de pauze kwamen de gasten uit den Haag veel beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. De bezoekers namen het heft in handen en roken mogelijkheden om een of meer punten mee te nemen uit Maassluis. De eerste waarschuwing kwam na 5 minuten al van Firat Koc, die snoeihard uithaalde en op een haar na de kruising miste. Maar er ging geen belletje rinkelen bij de mannen van Kapel. De M.S.V.'71 trainer probeerde met een wissel (Jeffrey Zwaard voor Jordi Floors) iets te forceren, maar zonder resultaat. Ook Matthijs Jansen kwam voor Rick de Jonge. Maar BMT bleef de bovenliggende partij.

Het was dan ook niet zo gek dat de bezoekers na 72 minuten de leiding namen. Nadat Wesley van 't Wout de rechterspits van BMT nog van de 1-2 af had weten te houden via een uitstekende reflex was het even later toch raak. Daar kwam wel enig fortuin bij kijken voor de bezoekers.   Want ook nu leek Wesley van 't Wout als winnaar uit de strijd te komen toen hij de inzet van Ali Sarikaya wist te pareren. Maar heel ongelukkig ging de bal via het gezicht van Joey Frerichs in het verlaten doel (1-2).

Ondanks 4 tegendoelpunten keepte Wesley van 't Wout een prima wedstrijd. Hier houdt hij Eren Eroglu van de 1-2 af.


Toen de uitstekende invaller Salih Ozdemir een paar minuten later uit een vrije trap van Cihan Meijer de 1-3 vrij mocht inkoppen leek de wedstrijd beslist. (1-3).

Maar M.S.V.'71 toonde veerkracht en kwam via een uitstekende vrije trap van Matthijs Jansen  terug in de wedstrijd. (2-3). BMT doorzag het gevaar en gooide de trukendoos volledig open. De irritaties op het veld namen toe.  Tot vijf minuten voor tijd toen Salih Ozdemir met een fraaie lob zijn ploeg in veilige haven schoot (2-4).

Een geweldige vrije trap van Matthijs Jansen na een slim overstapje van Karim Attsou zorgde voor 2-3

Vlak voor tijd kwam M.S.V.'71 nog een keer terug toen Matthijs Jansen vanaf elf meter mocht aanleggen na een handsbal in het strafschopgebied van een van de BMT verdedigers. Jansen schoot raak, maar het was niet voldoende om  een punt in Maassluis te houden.

M.S.V.'71 trainer Harry van Kapel was niet erg te spreken over zijn ploeg deze middag en vond de overwinning van BMT dan ook terecht. "BMT was op alle fronten feller en fanatieker dan mijn ploeg. Zij hadden een grotere wil om te winnen dan wij. De eerste 10 minuten waren we helemaal niet bij de les. Daarna gingen wij beter voetballen. Toen hadden we zomaar op 3 -0 kunnen en moeten komen. Maar we maken we er maar één en houden BMT op die manier in de wedstrijd. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten. En wij hebben maar 20 minuten goed gespeeld. Dat is te weinig om een wedstrijd te winnen. Ook de goals die wij tegen krijgen geeft stof tot nadenken. Daar waren 2 comedy goals bij , die nooit mogen vallen. Mijn ploeg had deze middag niet de scherpte die ze de vorige wedstrijden wel hadden. Laat ik het daar maar bij houden".

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:
Wesley van 't Wout, Sven Schipper, Karim Attsou, Danny Suisse, Tom Leinweber, Rick de Jonge (65 Matthijs Jansen), Dennis Veldkamp,, Joey Frerichs (83 Ricardo de Jager), Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen, Jordy Floors (58 Jeffrey Zwaard)

AAd Cordia maakte weer foto's bij deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te download via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDtFIkCvQpgnusxTtM

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71