Goede 1e helft bezorgt M.S.V.'71 drie punten tegen Celeritas

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Goede 1e helft bezorgt M.S.V.'71 drie punten tegen Celeritas

Goede 1e helft bezorgt M.S.V.'71 drie punten tegen Celeritas

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

Bij een 0-3 ruststand leek er voor M.S.V.'71 in Rijswijk geen vuiltje aan de lucht. Maar een matige 2e helft en een rode kaart voor Mohamed Rasuli bracht de bezoekers toch nog aan het wankelen. Uiteindelijk werd het 2-4 voor de ploeg uit Maassluis. Jordy Floors (foto) maakte de mooiste goal van de middag en heeft inmiddels 3 treffers op zijn naam staan.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Op sportpark Irene, waar in het recente verleden hoofdklasser Haaglandia nog triomfen vierde begonnen beide ploegen matig aan het duel. Het slechte kunstgrasveld speelde voornamelijk de bezoekers in die beginfase duidelijk parten. Zo kreeg aanvoerder Jeremy van Loenen na amper 2 minuten een voorzet van de jarige Jack van der Vlugt niet goed onder controle waardoor een grote mogelijkheid onbenut bleef.

Thuisclub Celeritas had wat minder last van het belabberde veld omdat zij voornamelijk de lange bal hanteerden. Zij zochten het hoofd van Ahmed Zambib. Maar de lange spits kwam er niet aan te pas tegen het  Maassluise centrale duo Mohamed Rasuli en Karim Attsou.

Na een kwartier was het elftal van Harry van Kapel enigszins gewend aan de kunst mat en toen was het ook meteen raak. Een prima aanval met Jack van der Vlugt en Joey Frerichs bracht de bal bij Jordy Floors. De linkerspits bedacht zich geen moment en schoot technisch zeer fraai raak. (0-1).

Nog geen 5 minuten later werd de man aan het scorebord opnieuw door M.S.V.'71 aan het werk gezet. Jack van der Vlugt stond ook nu aan de basis. Hij bereikte Rick de Jonge, die zich fraai ontdeed van Ayaaz Mokiem en vervolgens doelman Jeffrey Persoon in de korte hoek wilde verschalken. Maar de doelman had dat doorzien en stopte de inzet van de Jonge. Maar Jeremy van Loenen was er daarna als de kippen bij om zijn ploeg alsnog op 0-2 te brengen.

Diezelfde van Loenen schoot zijn ploeg even later in veilige haven, nadat hij eerst nog op doelman Persoon was gestuit. (0-3). Na deze 2e treffer van de M.S.V.'71 aanvoerder gingen de koppies bij Celeritas wat naar beneden. Dennis Veldkamp en Jordy Floors leken hiervan te gaan profiteren. Zij kregen alle medewerking van de Rijswijkse defensie om de 0-4 aan te tekenen, maar de pass van Veldkamp was niet zuiver genoeg, waarna Floors het buitenkansje niet wist te verzilveren.

Toen de rust aanbrak was M.S.V.'71 doelman Wesley van 't Wout geen enkele keer serieus getest door de aanvallers van Celeritas, die nog wachtten op hun 1e competitie treffer.

Celeritas trainer Dennis Young gebruikte de pauze om zijn spelers toch nog te laten geloven in een beter eindresultaat. Hij liet zijn spits Amed Zambib een linie zakken en ging verder met 2 spitsen Mucoihil Torun en Raynan Stalie. De omzetting had vooralsnog niet het gewenste resultaat.

Want  binnen 5 minuten had M.S.V.'71 de score verder opgevoerd naar 0-4. Een vrije trap van Jack van der Vlugt werd door de Celritas defensie niet goed verwerkt waarna Joey Frerichs simpel kon afwerken. Daarna leek de koek nog niet op voor de bezoekers, Want Jeremy van Loenen zette na een kwartier Jack van der Vlugt vrij voor Jeffrey Persoon, maar de jarige rechterspits pakte het cadeautje niet uit. Hij kreeg de bal niet langs Persoon.


Nadat centrale verdediger Karim Attsou uit een vrije trap de lat nog had geraakt was het wel gedaan met de aanvalsdrift van M.S.V.'71. De thuisclub nam de touwtjes steeds steviger in handen. De lange bal werd hierbij veelvuldig gehanteerd, Een kwartier voortijd kreeg Celeritas de beloning voor het harde werken. Er moest wel een strafschop aan te pas komen om de eerste treffer van het seizoen te maken. M.S.V.'71 verdediger Danny Suisse maakte hands binnen de zestien. Ahmed Zambib voltrok het vonnis onberispelijk. (1-4).

De gastheren hadden hierna haast en wilden meer. Dat lukte eerst nog net niet toen de behendige Mucoihil Torun op Wesley van 't Wout stuitte. Maar amper een minuut later leek de 2-4 toch een feit toen Ahmed Zambib zijn 2e strafschop mocht gaan nemen. Mohamed Rasuli had Mucoihil Torun in het strafschopgebied neergelegd en kon met rood vertrekken. Maar de elfmetertrap belandde op de paal.

Vijf minuten voor tijd werd het alsnog 2-4 door Mucoihil Torun die zijn goede invalbeurt beloond zag met een treffer. Verder kwam Celeritas niet. M.S.V.'71 kwam hiermee met de schrik vrij en heeft na 2 wedstrijden nog geen punten verspeeld.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:
Wesley van 't Wout, Sven Schipper, Karim Attsou, Mohammed Rasuli, Danny Suisse, Rick de Jonge (75 Matthijs Jansen), Dennis Veldkamp (81 Tom Leinweber), Joey Frerichs, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen, Jordy Floors (90 Abdel Kichou)

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71