Loosduinen maakt einde aan succesreeks M.S.V.'71

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > Loosduinen maakt einde aan succesreeks M.S.V.'71

Loosduinen maakt einde aan succesreeks M.S.V.'71

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

Koploper Loosduinen bezorgde M.S.V.'71 in Maassluis het eerste puntenverlies na de winterstop. De bezoekers uit Loosduinen wonnen met 2-4 en blijven daarmee lijstaanvoerder. Namens M.S.V.'71 namen Dylan Dijksman en Adzine Akachar de treffers voor hun rekening.


Hoofdsponsor : SEGMENT


In het Maassluise kamp was de vraag vooraf of M.S.V.'71 ook tegen koploper Loosduinen de succesvolle reeks van na de winterstop een mooi vervolg zou kunnen geven. De  lijstaanvoerder zal daarentegen zeker met enige angst naar Maassluis zijn afgereisd. Want eerder dit seizoen wist Loosduinen in eigen huis maar ternauwernood te winnen (2-1) van een gehavende Maassluise ploeg. En 2 jaar geleden leden de Westlanders een gevoelige nederlaag in de nacompetitie waardoor M.S.V.'71 ten koste van Loosduinen promoveerde naar de 3e klasse. In die wedstrijd was Christian van der Pol de grote man.

Dat was waarschijnlijk de reden dat Loosduinen deze middag van het allereerste fluitsignaal van arbiter van der Wel de Maassluise spits fel op de huid zat. Vooral Nicky Voorham liet zich hierbij niet onbetuigd. Van goed voetbal was deze middag geen sprake. De harde wind was een te grote spelbreker. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en de kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Namens de thuisploeg was Dylan Dijksman nog het dichts bij een goal na een vlot lopende aanval met Jeremy van Loenen en Christian van de Pol. En bij de gasten kreeg Furkan Kaya uit de kluts een goede mogelijkheid om de score te openen.

Een 0-0 ruststand leek het logische gevolg. Maar dat liep toch net iets anders. Op slag van rust leed Dylan Dijksman op het middenveld kostbaar balverlies. Razendsnel profiteerden de gasten van de ruimte die er in het rechter verdedigingsblok van de thuisploeg was. Het schot van uitblinker Sinan Ocal werd nog geblokt, maar de bal kwam voor de schietgrage voeten van Kadir Narsen, die loepzuiver raakschoot (0-1).

Een flinke domper voor de ploeg van Harry van Kapel, maar verder niet onoverkomelijk. Dat werd onmiddellijk na rust wel wat anders. Want binnen 6 minuten keken de mannen van Kapel al tegen een 0-3 achterstand aan. Eerst profiteerde Melchior van der Kooi via een snelle omschakeling (0-2). En een paar minuten later maakte de gevaarlijke Sinan Ocal het M.S.V.'71 verdediger Paul Dorsman  zo lastig dat de bal terecht kwam bij de goudvink van deze middag Kadir Narsen, die Marnix Louter simpel het nakijken gaf. (0-3). Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Het pleit voor de thuisploeg dat zij niet bij de pakken neer gingen zitten, maar bleven strijden voor een beter resultaat. En met succes. Want in de 57e minuut wisten zij de achterstand te verkleinen. Een vrije trap van Mohammed Rasuli kwam met enig geluk bij Dylan Dijksman, die niet aarzelde en fraai de verre hoek koos. (1-3).


Het gaf de Maassluise burger weer wat moed. Misschien was er toch nog wat mogelijk. Tien minuten na de 1-3 leken de mannen van Kapel op 2-3 te komen toen Christian van der Pol een prima aanval uitstekend afrondde. Maar grensrechter Peter Meijer had buitenspel geconstateerd. Ten onrechte naar later bleek. Maar scheidsrechter van der Wel nam het vlagsignaal over en annuleerde de treffer.

M.S.V.'71 ging steeds meer risico's nemen om te proberen alsnog een punt over te houden aan het duel. Christian van der Pol was dicht bij de aansluitende treffer, maar zijn schot ging net over. Aan de andere kant profiteerde handenbinder Sinan Ocal van de ontstane ruimte, maar ook hij zocht het te hoog. Tien minuten voor tijd deelde Loosduinen de genadeklap uit. Aanvoerder Kevin Baptiste ontdeed zich van Matthijs Jansen en vond Kadir Narsen, die met zijn 3e van de middag de wedstrijd definitief in het slot gooide. (1-4).

En nog gaf de thuisploeg niet op en bleef tot het einde toe knokken. Het leverde M.S.V.'71in de slotfase nog een doelpunt op. Jack van der Vlugt vond Christian van der Pol, die de paal raakte. In de rebound bracht invaller Adzine Akachar de 2-4 eindstand op het bord.


M.S.V.'71 trainer Harry van Kapel was reëel in zijn commentaar. "We hebben het vlak voor rust en 5 minuten na de pauze in korte tijd weggegeven. Verder was er niet zoveel aan de hand. Qua kansen en qua spel deden we echt niet voor elkaar onder. Voor rust hebben zij denk ik maar één kans gecreëerd en wij zelfs nog eentje meer. Maar zij waren net wat slimmer en geraffineerder. En zij hebben net wat meer kwaliteit en straffen onze fouten onmiddellijk af. Door de harde wind was goed voetbal bijna niet mogelijk en dat was echt in ons nadeel. Maar ja ook met de weersomstandigheden moet je om kunnen gaan. Dus uiteindelijk was de nederlaag wel terecht denk ik. Maar ik vind dat wij goed meedoen. De jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren. En die goal van Chris van der Pol was geen buitenspel. Ook volgens de trainer van Loosduinen niet. En dan wordt het 2-3 en had ik het nog wel willen zien. Maar we moeten gewoon proberen om the best of the rest te worden. Dat is ons streven dit seizoen."

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter Joey Frerichs, Paul Dorsman, Mohammed Rasuli , Karim Attsou, Matthijs Jansen, Dylan Dijksman (84 Dennis Veldkamp), Jeremy van Loenen (63 Rogier Pon) Jack van der Vlugt , Christian van der Pol, Rick de Jonge (76 Adzine Akachar)

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71