M.S.V.'71 deelt de punten met RAS 1-1

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 deelt de punten met RAS 1-1

M.S.V.'71 deelt de punten met RAS 1-1

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

In een wedstrijd vol strijd van beide ploegen deelde MSV'71 (9e) de punten met RAS (4e) en vriend en vijand kon daar vrede mee hebben, de Maassluisse treffer kwam op naam van Rick de Jonge (foto nr 10) op aangeven van Jeremy van Loenen, die hem de weg naar het doel wijst.

Na de nipte nederlaag tegen koploper GDA en het trainingskamp in Torremolinos waren de verwachting hoog gespannen in de MSV'71 gelederen. Met de weer herstelde Jeremy van Loenen en de weer helemaal fitte Dylan Dijksman wilde MSV'71 graag laten zien dat ze toch niet op de 9e plaats horen te staan. 

Het op de 4 plaat staande RAS kwam echter goed uit de startblokken en MSV moest even achteruit. Wel kon met de snelle Jack van de Vlugt en de sterke Jeremy van Loenen gevaarlijk gecounterd worden, maar na twee hoekschoppen was het even gedaan met de dadendrang van MSV. RAS was wakker geschut en zette MSV'71 onder druk en dat leverde bijna een geldig doelpunt op; de rechtsbuiten van RAS Samir Dirkse werd goed aangespeeld en zijn lob met gevoel verraste doelman Wesley van 't Wout, de bal kaatste op de 2e paal en zou volgens voor- en tegenstanders duidelijk de doellijn zijn gepasseerd, maar gelukkig voor MSV'71 werd dit gemist door het arbitrale duo.
RAS bleef MSV'71 onder druk zetten maar met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden, sterker nog, na ruim een kwartier was het MSV'71 dat wel het doel vond. Jeremy van Loenen werd op rechts goed vrijgespeeld en zijn geplaatste voorzet werd beheerst door Rick de Jonge in de touwen geschoven, 1-0.


Rick de Jonge plaatst de bal beheerst langs doelman Dennis van Doren van RAS.

Vervolgens golft de strijd heen en weer, RAS dat jaagt voor de gelijkmaker en MSV'71 dat de via de counter nog een goaltje wil pikken, maar na een half uurtje is het RAS dat weet te scoren. Een goed genomen hoekschop wordt door Quinci de Vries steenhard achter doelman van 't Wout gekopt, 1-1.

De wedstrijd is goed in evenwicht en de strijd wordt wat harder, RAS loopt tegen de eerste gele kaart op als de rechtsback in de lure wordt gelegd door Jeremy van Loenen die met een subtiele voetbeweging zijn tegenstander  te slim af is en hem hierna neerlegt. Even hiervoor was van Loenen al het slachtoffer van een stevig overtreding, toen werd de vrije schop hard door Mattijs Jansen rakelings naast geknald en vlak voor de pauze is het weer bijna raak voor MSV'71 als Jack v.d.Vlugt brood ziet in een te korte terugspeelbal van een RAS verdediger waardoor de in het nauw gedreven doelman de bal recht in de voeten speelt van Dylan Dijksman, maar hij mist het lege doel op een haar. 
Vlak voor tijd brengt de lat boven van't Wout redding als een vrije schop na een overtreding van Mohammed Rasuli de lat teistert. 


De bal eindigt op de lat.

Na de pauze moet Tom Leinweber zich na een blessure laten vervangen door Ricardo de Jager en wordt Adzine Akachar gewisseld voor Dennis Veldkamp. MSV'71 komt wat meer onder druk te staan en de duels worden wat harder en scheidsrechter van den Dorp heeft even zijn handen vol om de gemoederen tot bedaren te brengen. In de 65e minuut veert het MSV'71 publiek op voor een doelpunt, Rick de Jonge speelt vanaf links Jack van de Vlugt aan die de bal controleert en beheerst scoort, maar de scheidsrechter heeft hands gezien in de actie van V.d. Vlugt en het feestje gaat niet door, maar nog geen 5 minuten later een zelfde situatie, maar nu laat Jack de bal slim lopen voor de vrijstaande Jeremy van Loenen, maar deze schiet te gehaast naast.


De MSV'71 verdediging onder druk.

Het trainersduo gelooft nog in een overwinning en wisselt Dyland Dijksman voor stormram Karim Attsou, maar de lange spits heeft weinig geluk met zijn acties waarna beide teams genoegen nemen met een punten deling waar beide coaches achteraf wel vrede mee kunnen hebben.

Coach Harry van Kapel was niet te vrede over het getoonde spel maar was wel te spreken over de getoonde inzet van zijn mannen en deelde een pluim uit aan Jeremy van Loenen en Mohammed Rasuli voor hun getoonde spel.

Met het behaalde punt gaat RAS wel naar plaats 3 terwijl MSV'71 juist een plaatsje zakt door de onverwachte overwinning van TAC'90 op de koploper.

Volgende week speelt MSV'71 uit tegen GSC ESDO dat 6e staat.
Meer foto's van deze wedstrijd kunnen tot 26 januari gedownload worden via de link van WeTranfer.com: https://we.tl/t-6fXZrJt3y6

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71