M.S.V.'71 doorbreekt negatieve reeks met 2-0 overwinning

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 doorbreekt negatieve reeks met 2-0 overwinning

M.S.V.'71 doorbreekt negatieve reeks met 2-0 overwinning

Dit item is verlopen op 08-08-2019.

Met een verdiende 2-0 overwinning op TAC'90 weet MSV'71 weer wat winnen is. Goaltjesdief Christiaan v.d.Pol (foto) scoorde beide Maassluisse doelpunten. Man van de wedstrijd was toch de altijd ijverige Jack v.d.Vlugt die het de TAC'90 verdediging regelmatig moeilijk maakte.

Vooraf aan de wedstrijd tegen TAC'90, dat 10 punten uit 8 wedstrijden net 1 punt boven MSV'71 staat, had trainer Harry van Kapel nog wat personele problemen: vaste basisspelers als Dave v Deuren, Rick Carli, Dennis Veldkamp, Paul Dorsman en Jerremy v Loenen kampen met blessures en op het afgesproken verzameltijdstip ontbraken nog Karim Attsou, Rocardo de Jager en Matthijs Jansen en moesten dus op de bank beginnen.

Beide ploegen realiseerden zich dat er gewonnen moest worden om niet te ver achter te raken en dat was duidelijk te zien aan het vertoonde spel. Fel maar onzuiver op de bal en de goed leidende invalscheidsrechter Colin Bosschieter, die op het laatste moment de aangewezen scheidsrechter Majenburg kwam vervangen, moest goed bij de les blijven om de gemoederen in toom te houden, kennelijk hadden beide coaches hun spelers opdracht gegeven de grenzen op te zoeken.
De behendige TAC'90 aanvallers bleken iets technischer aan de bal en de MSV'71 verdediging met aan het hoofd Mohammed Rasuli, perfect geassisteerd door de onpasseerbare Danny Suisse, die al en halve wedstrijd in het 2e in de benen had, hielden de Haagse aanvallers buiten het Maassluisse strafschopgebied. Zo hield Suisse in de 13e minuut de behendige doorgebroken spits correct van de bal af en belette Rasuli met een knappe onderschepping een aanvaller van TAC'90 het scoren.
Maar MSV'71 kreeg ook kansen uit de scherpe counters, zo verscheen de rappe spits Jack v.d.Vlugt voor het Haagse doel, maar zijn schot ging rakelings naast en nog geen 3 minuten later was het weer v.d.Vlugt die goed reageerde op een haarscherpe uittrap van doelman Wesley van 't Wout, hij lobte de bal met gevoel over de uitgelopen doelman, maar ook over het verlaten doel.


V.d.Vlugt, (22,) lobt de bal over de uitgelopen keeper.

Vervolgens gaat de strijd over en weer echter zonder uitgespeelde kansen. Een kleine kans voor TAC'90 in de 31e minuut als de MSV'71 doelman een eenvoudige vangbal laat glippen en Danny Suisse redding moet brengen en nog geen 6 minuten later weer een kans voor TAC'90, maar het schot gaat nu rakelings voorlangs.


De MSV'71 verdediging onder druk na een hoekschop.

Vijf minuten voor de theepauze nog even een hoogstandje van dezelfde Suisse als hij op volle snelheid langs de lijn iedereen zijn hielen laat zien en nog een hoekschop haalt uit deze actie.

Na de thee begint MSV'71 scherp aan de wedstrijd en binnen 2 minuten ligt de bal al bijna in het net, maar de afronding is te gehaast. Weer 6 minuten later een oogstrelende actie tussen Adzine Akachar en Christiaan v.d. Pol, maar de altijd trefzekere jonge spits schiet in het zijnet, maar hij maakt het 10 minuten later wel goed af, tussen 3 man in schiet hij na een scherpe steekpass de bal tussen de palen, 1-0 en nog geen 2 minuten later is het weer bijna raak als Christiaan op rand 16 de vrijstaande Jack v.d.Vlugt aanspeelt, maar diens schot verdwijnt in het zijnet.


Jack v.d.Vlugt schiet te gehaast in het zijnet.

Maar weer 8 minuten later toch de geruststellende 2-0. Weer wordt Christiaan v.d.Pol bediend met een steekpass en hij schiet beheerst de bal langs de Haagse doelman.

Met nog 11 minuten op de klok staat MSV'71 onnodig met 10 man. Joey Frerichs, die al geel op zak had, gaat te hard in op zijn tegenstander en moet voortijdig gaan douchen. Door deze nummerieke meerderheid krijgt TAC'90 nog kansjes, maar de kracht ontbreekt bij de gasten om echt te profiteren en MSV'71 herpakt zich en het wordt nog even prijsschieten voor het doel van keeper Pawan Somai, zo is een scherpe voorzet van Rick de Jonge niet besteed aan de volledig vrijstaande v.d.Pol die de bal na een rebound onbesuisd naast knalt en worden nog grote kansen voor v.d.Vlugt en v.d.Pol niet benut.

MSV'71 en TAC'90 wisselen nu van positie op de ranglijst. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Wanica Star dat nog geen punten heeft verzameld en al meer dan 100 tegendoelpunten moest incasseren.

Meer foto's van de wedstrijd kunt u tot 1 december downloaden via de link van WeTransfer: https://we.tl/t-FmwM4c3oXQ


 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71