M.S.V.'71 maakt het koploper GDA knap lastig

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 maakt het koploper GDA knap lastig

M.S.V.'71 maakt het koploper GDA knap lastig

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

M.S.V.'71 was afgelopen zaterdag heel dicht bij een stunt in Den Haag. Want tot ver in blessuretijd leek de ploeg van Harry van Kapel een onverwacht punt uit het vuur te slepen tegen koploper GDA. Maar in de allerlaatste minuut trok de thuisclub alsnog de 3 punten over de streep. De teleurstelling was uitermate groot in het kamp van de bezoekers. Verdediger Tom Leinweber (foto) was een van de vele uitblinkers bij zijn ploeg.


Hoofdsponsor : SEGMENTNaast de begrijpelijke teleurstelling moet er deze week toch ook een gevoel van trots bij de zwart witte brigade zijn bovengekomen. Want de door veel blessures geplaagde ploeg had het klaargespeeld om de ongenaakbare koploper in eigen huis meer dan 90 minuten prima partij te geven met heel lang uitzicht op een punt. Hoe anders voelde de nederlaag vorige week tegen het zwakke Quintus. Toen verprutste M.S.V.'71 in een zeer matige 2e helft een voorsprong en mocht na de uiteindelijke 1-3 nederlaag zijn zonder overdenken.

Dat het beter moest en ook kon, daar was iedereen in het Maassluise kamp het wel over eens. Of dat tegen lijstaanvoerder GDA al tot punten zou kunnen lijden was de vraag. Die leek afgelopen zaterdag al heel snel beantwoord. Want terwijl de klok nog niet eens één rondje afgelegd keek M.S.V.'71 al tegen een achterstand aan. Veruit de meeste M.S.V.'71 spelers hadden de bal nog niet een keer beroerd toen Jeroen Mantel na een vloeiend lopende aanval al raak schoot (1-0).

Een mokerslag voor de gasten uit Maassluis. En het duurde wel even voordat deze snelle achterstand verwerkt was. M.S.V.'71 gaf de equipe uit Den Haag veel te veel ruimte om heerlijk te kaatsen en te voetballen. Het was niet gek geweest als in het eerste kwart van de wedstrijd de gastheren waren uitgelopen naar een ruimere voorsprong. Maar dat gebeurde niet. Enerzijds door het goede keeperswerk van Wesley van 't Wout en anderzijds door gebrek aan scherpte in de afronding bij bijvoorbeeld Lesley Kloor en Mike Vermeulen.

M.S.V.'71 putte hier moed uit en begon na 20 minuten steeds beter te voetballen. En nog belangrijker. Men zat GDA wat korter op de huid. Adzine Akachar deelde de eerste speldenprik uit en dwong doelman Bas Swillens tot zijn eerste moeizame actie. Even later bracht de paal redding na een gesmeerd lopende aanval met Adzine Akachar, Jordi Floors en Rick de Jonge in de hoofdrol. In de spits deed de hard werkende Karim Attsou zich steeds meer gelden en was lastig voor zijn bewakers. Na een half uur kreeg hij na goed doorzetten van de prima spelende Matthijs Jansen een goede mogelijkheid op de rand van de zestien. Maar zijn schot was net niet hard genoeg om Bas Swillens te verontrusten.

Beloning
Toch kregen de mannen van Kapel de beloning voor het harde werken en hun goede spel. Het was een cadeautje van de thuisploeg. Ongeveer vanaf de midden cirkel schoot Richard Schaaphok terug op zijn eigen doelman. Die was kennelijk met heel andere dingen bezig want tot verbijstering en verrassing van iedereen op het Haagse sportpark Madesteijn verdween de bal in het doel. (1-1). Op slag van rust had M.S.V.'71 zelfs op voorsprong kunnen komen toen Jack van der Vlugt zich op de achterlijn heel handig ontdeed van zijn directe tegenstander. Zijn schot uit een moeilijke hoek werd vervolgens gepareerd. Een voorzet was wellicht beter en gevaarlijker geweest.

Ook na de pauze bleef M.S.V.'71 uitstekend overeind tegen de wat gefrustreerd rakende thuisploeg. Scheidsrechter Jacques Kleinkramer was af en toe te lankmoedig en zag ook lang niet alles wat er op het veld gebeurde. M.S.V.'71 trok zich er weinig van aan. Alleen Adzine Akachar liet zich (weer eens) verbaal gelden en moest dit prompt met geel bekopen. Voetballend ging M.S.V.'71 gewoon verder waar het gebleven was. Karim Attsou bracht Jordi Floors met een doorkopbal in stelling. Het leverde nog geen rendement op. Even later kwam diezelfde Attsou in een uitstekende scoringspositie, maar hij weigerde te vuren en legde de bal af.

 

Nog een cadeautje
Met nog een half uur op de klok kwamen de bezoekers toch op voorsprong. En ook nu was de hulp van de tegenstander nodig. Want Jack van der Vlugt kreeg de bal zomaar van keeper Swillens. De rappe spits zei vriendelijk dankjewel en bracht zijn ploeg op voorsprong. (1-2). Daarna vond de koploper het welletjes. Er ging een schepje bovenop om zo snel mogelijk de zaak weer recht te zetten. Dat lukte al na 3 minuten. Uit een scrimmage schoot de mee opgekomen vleugelverdediger Roy Hartman loepzuiver raak. (2-2).

Vanaf dat moment kreeg M.S.V.'71 het steeds lastiger om het verdiende punt alsnog over de streep te trekken. Een kwartier voor tijd moest Jack van der Vlugt met een hamstringblessure naar de kant. Hij werd vervangen door Dylan Dijksman, die na meer dan anderhalf jaar blessureleed eindelijk weer zijn opwachting mocht maken. Verder mocht de jonge Rogier Pon zijn debuut maken in de hoofdmacht van M.S.V.'71. Hij verving Adzine Akachar.

Met veel kunst en vliegwerk leek M.S.V.71 overeind te blijven en de eindstreep te halen. Ook het opstootje in blessure tijd werd overleefd. Een stunt hing in de Haagse lucht. Maar zover kwam het toch niet. Want in de allerlaatste minuut rondde Sander van der Ende een doorkopbal fraai af. (3-2).

De klap kwam keihard aan bij Harry van Kapel en zijn mannen. De teleurstelling was uitermate groot. Maar later kwam toch ook wel het gevoel van trots en het besef dat met deze groep veel mogelijk is. Als na de winterstop alle geblesseerden weer aanhaken zou er bij M.S.V.'71 best nog wel eens mooie dingen kunnen gaan gebeuren in de 2e seizoenshelft.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli,Ricardo de Jager, Tom Leinweber, Matthijs Jansen, Rick de Jonge, Adzine Akachar (78 Rogier Pon), Jordi Floors, Karim Attsou, Jack van der Vlugt (75 Dylan Dijksman)

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5921786

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71