M.S.V.'71 toont karakter in heftig duel met GSC ESDO

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 toont karakter in heftig duel met GSC ESDO

M.S.V.'71 toont karakter in heftig duel met GSC ESDO

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

In Den Haag sleepte M.S.V.'71 na een zeer enerverend duel met 10 man alsnog een punt (2-2) uit het vuur en blijft daarmee na de winterstop ongeslagen. Scheidsrechter Berkleef had deze middag beslist zijn dag niet. Zijn warrige optreden zorgde aan beide kanten voor veel onrust en onbegrip. M.S.V.'71 doelman Marnix Louter (foto) kan terugzien op een prima partij.


Hoofdsponsor : SEGMENT


De eerste helft was een foutenfestival aan beide kanten. Vooral verdedigend ging er zowel bij GSC EDSO als bij de bezoekers nogal wat mis. Het gevolg was een groot aantal kansen over en weer. M.S.V.71 was het eerst succesvol. Christian van der Pol troefde zijn directe tegenstander af en bediende Jack van der Vlugt op maat. De snelle vleugelspits, die een uitstekende wedstrijd speelde, schoot vervolgens onberispelijk raak. (0-1).

Deze stand bleef lange tijd gehandhaafd. Enerzijds omdat doelman Marnix Louter met een aantal voortreffelijke reddingen de thuisploeg van de gelijkmaker afhield. Aan de andere kant had de equipe van Harry van Kapel de voorsprong ook gemakkelijk kunnen uitbreiden als zij wat zorgvuldiger met de geboden ruimte in de omschakeling waren omgegaan.

Na een half uur kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte door een strafschop. Adil Khoeakhi gaf een prima steekbal op Redouan Azougagh, die binnen de zestien tegen het gras werd gewerkt door Ricardo de Jager. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Ibrahim Karabulut. (1-1).

Na de pauze gooiden de gastheren er een schepje bovenop en trokken onmiddellijk fel van leer. Binnen 5 minuten was het raak. Redouan Azougagh speelde zich aan de rechterkant knap vrij en vond de volledig vrijgelaten Adil Khoeakhi , die simpel de 2-1 binnentikte.

M.S.V.'71 leek de schade binnen de minuut alweer gerepareerd te hebben, toen doelman Cuneyt Atalar een afstandschot van Rick de Jonge verkeerd beoordeelde en de bal achter de lijn in het doel belandde. Grensrechter Redouan Akharraz zag het wel (zoals hij later toegaf) maar weigerde naar het midden te wijzen. Scheidsrechter Berkleef stond te ver weg om dit zelf te kunnen beoordelen.

Twee tellen later sloeg de vlam in de pan en raakte scheidsrechter Berkleef definitief de grip op de wedstrijd kwijt. Het aantal arbitrale blunders volgde elkaar in hoog tempo op. Het begon allemaal met een vrije trap voor GDC ESDO na een overtreding van Jeremy van Loenen. De thuisclub nam de vrije trap snel en scoorde de 3-1. Doelpunt constateerde de man in het zwart. M.S.V.'71 protesteerde dat de vrije trap te snel genomen was omdat de bal niet stillag. Het protest vond gehoor bij de leidsman, dat het doelpunt afkeurde. Dit tot grote woede van de thuisclub. Er ontstond een opstootje. In het tumult werd M.S.V.'71 trainer Harry van Kapel weggestuurd wegens aanmerkingen op de leiding. Daarna kreeg M.S.V/'71 middenvelder Mohammed Rasuli plotseling de rode kaart omdat  "iemand" de bal tegen de rug van de scheidsrechter had gegooid. Adzine Akachar kwam voor zijn ploeggenoot op en zei tegen de scheidsrechter dat hij onmogelijk gezien kon hebben wie de bal had gegooid. Daarop kreeg Akachar zelf de rode kaart en werd de kaart van Rasuli weer ingetrokken.

Na deze reeks voorvallen was de arbiter volledig de weg kwijt. De ESDO spelers hadden dit snel door en profiteerden gretig. Bij elk duel gingen zij met veel geschreeuw gewillig naar de grond en verdienden op die steeds een vrije trap. De gastheren werden ook steeds gevaarlijker. Vooral Redouan Azougagh had een paar keer een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar hij faalde in de afwerking. En een keer stond doelman Louter en de paal de 3-1 in de weg.

En zoals zo vaak in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Een geweldige vrije trap van uitblinker Jack van der Vlugt was doelman Cuneyt Atalar  veel te machtig. De pegel kwam pas in de uiterste bovenhoek tot stilstand. (2-2).

Het leek zelfs nog leuker te worden voor de bezoekers toen Ricardo de Jager geklungel in de ESDO defensie afstrafte. De M.S.V.'71 verdediger had vervolgens een vrije doorgang naar het vijandelijke doel. Jack van der Vlugt was ook meegelopen, maar bleef keurig achter de bal toen hij de pass kreeg van de Jager. Het zuivere doelpunt (en daarmee de hattrick) van van der Vlugt vond geen genade in de ogen van grensrechter Redouan Akharraz en dus ook niet in die van scheidsrechter Berkleef. Daardoor eindigde dit turbulente duel in een 2-2 gelijkspel. Het niet meer verwachte punt gaf aan dat M.S.V.'71 op het gebied van mentale weerbaarheid duidelijk is gegroeid. En dat is zeker winst voor de equipe van Harry van Kapel. In het verleden zouden dit soort potjes zeker zijn verloren.

Na afloop sloeg de vlam opnieuw in de pan toen scheidsrechter Berkleef een rode kaart trok voor Adil Khoeakhi, die een speler van M.S.V.'71 zou hebben nagetrapt. Khoeakhi ging daarna volledig door het lint, schold de leidsman uit voor alles wat mooi en lelijk is en moest door diverse medespelers in toom worden gehouden.

Dat scheidsrechter Berkleef echt de weg een beetje kwijt was bewijst het feit dat hij de eindstand op het definitieve wedstrijdformulier foutief invulde (1-2 winst voor M.S.V.'71) en dat hij de rode kaart voor Khoeakhi op naam schreef van Driss Amhayi.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Sven Schipper, Joey Frerichs (12 Dennis Veldkamp), Ricardo de Jager, Ben Wesselius, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge (64 Karim Attsou), Mohamed Rasuli, Jack van der Vlugt, Christian van der Pol (72 Jordi Floors), Adzine Akachar

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71