M.S.V.'71 trekt met moeite 3 punten over de streep

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 trekt met moeite 3 punten over de streep

M.S.V.'71 trekt met moeite 3 punten over de streep

In Den Haag deed M.S.V.'71 afgelopen zaterdag tegen TAC'90 wat het moest doen. Namelijk winnen. Het werd na een moeizame 2e helft uiteindelijk 2-3 voor de gasten uit Maassluis, dat de wedstrijd met 10 man eindigde. Karim Attsou moest 10 minuten voor tijd met 2 keer geel naar de kant. Trainer Harry van Kapel en assistent Hamza el Azzouti (foto) haalden uiteindelijk opgelucht adem.


Hoofdsponsor : SEGMENT

Voor M.S.V.'71 is de opdracht de laatste 3 wedstrijden van de competitie erg simpel. Er moet 3 keer gewonnen worden om nog een kans te maken op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. En verder is het afwachten wat de concurrentie doet die laatste 3 wedstrijden. Er zijn nog zeker 5 ploegen in de race voor die ene nacompetitie plek.

Die opdracht was kennelijk niet helemaal goed doorgedrongen bij de mannen van Kapel, want M.S.V.'71 begon erg slordig aan het duel in den Haag. Het is dat doelman Marnix Louter na 3 minuten goed ingreep anders hadden de gasten uit Maassluis al snel op achterstand gestaan.

Na dat slordige begin herstelden de gasten zich goed en namen het initiatief over van de thuisploeg. Dylan Dijksman stuurde Jack van der Vlugt met een geweldige pass de ruimte in. Maar de rappe vleugelspits wist de grote kans niet te verzilveren.

Het was het begin van een uitstekende fase van de bezoekers. Via goed aanvalsspel werden de nodige grote kansen gecreƫerd. Maar de kopbal van Jeremy van Loenen (over), het afstandschot van Mohammed Rasuli (gestopt) en de inzet van Christiaan van der Pol (gestopt) hadden niet het door M.S.V.'71 gewenste effect.

Dat was halverwege het eerste bedrijf wel het geval. Toen Matthijs Jansen uit een afgeslagen hoekschop de bal goed gedrukt van grote afstand hard binnenschoot. (0-1).

De voorsprong gaf de Maassluise burger moed wat al heel snel resulteerde in een tweede treffer voor de bezoekers. Christian van der Pol was de maker na een vlot lopende aanval met Dennis Veldkamp, Dylan Dijksman en Jeremy van Loenen. (0-2).

Na die 0-2 zakte M.S.V.'71 wat weg en verloor de grip op de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft (Joey Frerichs (lies) was inmiddels vervangen door Karim Attsou) kwam M.S.V.'71 een paar keer goed weg. En in de slotminuut voorkwam Marnix Louter met een katachtige redding dat TAC'90  alsnog met 1-2 kon gaan rusten.

Het was uitstel van executie. Want binnen 2 minuten na de pauze had TAC'90 zijn zo gewenste aansluitingstreffer. Deze keer ging de vrije trap van Gregory Overman wel fraai binnen.(1-2).

M.S.V.'71 was niet erg onder de indruk van de snelle1-2. Want binnen 5 minuten leek Jeremy van Loenen op aangeven van Jack van der Vlugt de marge van 2 doelpunten alweer te herstellen. Maar bijna staand op de doellijn ging de bal nog over het doel.

Met  Rogier Pon voor Mohammed Rasuli kwam M.S.V.'71 na 20 minuten toch op 1-3.  Jeremy van Loenen stond aan de basis en Jack van der Vlugt was de afmaker (1-3).

Maar TAC'90 legde zich nog niet neer bij een nederlaag. Met nog 25 minuten op de klok persten zij er een alles of niets offensief uit. De in deze fase chaotisch opererende M.S.V.'71 defensie moest alle zijlen bijzetten om erger te voorkomen. Een kwartier voor tijd liep M.S.V.'71 toch averij op toen de handige Emmanuel Okwesie zich door de Maassluise verdediging rommelde en beheerst zijn ploeg op 2-3 zette.

Toen M.S.V.'71 ook nog met 10 man kwam te staan omdat Karim Attsou zijn 2e gele kaart van de middag had gehad, leek TAC'90 alsnog op een gelijkspel af te stevenen. Maar zover kwam het toch niet. Mede door goed keeperswerk van Marnix Louter.

Daarmee voldeed M.S.V.'71 aan de voorafgestelde opdracht en blijft er nog steeds een kans op het spelen van nacompetitie. Nog 2 overwinningen te gaan.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (37 Karim Attsou), Paul Dorsman, Ricardo de Jager, Dennis Veldkamp, Matthijs Jansen, Dylan Dijksman, Mohammed Rasuli (59 Rogier Pon, 85 Rick de Jonge), Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Jeremy van Loenen

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71