M.S.V.'71 zet zegereeks voort

Home > Voetbal > Selectie > Verslagen selectie > M.S.V.'71 zet zegereeks voort

M.S.V.'71 zet zegereeks voort

Dit item is verlopen op 10-08-2019.

Na de winterstop presteert M.S.V.'71 voortreffelijk. Het elftal van Harry van Kapel behaalde maar liefst 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd ook het sterke Celeritas aan de zegekar (2-1) gebonden. Ben Wesselius (foto) speelde als linksachter een voortreffelijke wedstrijd.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Dat gold overigens niet alleen voor "Bendinho" , want de thuisploeg kende deze middag weinig of geen zwakke plekken. Tegen runner up Celeritas werd gestreden voor elke centimeter. En ook voetballend zag het er bij vlagen goed uit.

De bezoekers waren naar Maassluis gekomen om de koppositie in de 2e periode consolideren. Uit de laatste 6 wedstrijden behaalden de Rijswijkers 16 punten. Door een overwinning op M.S.V.'71 zou de nacompetitie zo goed als zeker zijn voor de equipe van trainer Dennis Young.

Maar daar wilde thuisclub M.S.V.'71 niets van weten. Vanaf het begin ontspon zich een gelijkopgaande spannende wedstrijd, die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Arthur Visser. De kracht van de bezoekers lag voorin. Vooral Benjamin Calliste en Yeyhen Siedov waren handenbinders voor de Maassluise defensie. Maar die kweet zich uitstekend van haar taak. Centraal achterin heersten Ricardo de Jager en Paul Dorsman en ook Joey Frerichs (en later Karim Attsou) en Ben Wesselius speelden uitstekend. Het veldoverwicht van Celeritas leverde dan ook weinig uitgespeelde kansen op.

Verdedigend stond het goed bij M.S.V.'71 met hier vlnr Ricardo de Jager, Paul Dorsman en Karim Attsou 

Wat dat betreft was M.S.V.'71 veel effectiever. De 2e Maassluise kans leverde na 8 minuten onmiddellijk het volle rendement op. Via Jack van der Vlugt en Jeremy van Loenen kwam de bal bij Christian van der Pol, die hard raak schoot.  (1-0).

Christian van der Pol schiet M.S.V.'71 op voorsprong

Ook na de openingstreffer bleef Celeritas de ploeg met het meeste balbezit en was M.S.V.'71 via de counter het meest gevaarlijk. Vooral via de snelheid van Jack van der Vlugt. Zo ook na een half uur toen van der Vlugt in de diepte werd aangespeeld. De rechterspits behield het overzicht en bediende Rick de Jonge, die vervolgens beheerst de 2-0 binnenschoot. Volgens grensrechter Marcel de Wolf was het buitenspel, maar daar wilde scheidsrechter Arhur Visser niets van weten. (2-0).

Jack van der Vlugt zorgde met zijn snelheid voor veel gevaar via de counter

Ook na de pauze bleef de wedstrijd spannend en de moeite meer dan waard. Celeritas deed er alles aan om de nederlaag af te wenden. Maar de Maassluise defensie gaf geen krimp. Een keer bracht de paal redding. De spaarzame uitvallen van de thuisploeg leverde meer echt gevaar op. Maar Rick de Jonge en Christian van der Pol verzuimden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Doelman Bulent Oszan stak daar een stokje voor.

Daardoor bleef het heel lang spannend. Zeker toen invaller Appie el Arouti in blessuretijd met een mooie volley toch nog de aansluitende treffer binnenschoot. (2-1). Maar verder liet M.S.V.'71 het toch niet komen en hield de 3 punten in Maassluis.

Het was de 3e overwinning op een rij voor de equipe van trainer Harry van Kapel, die tevreden terugkeek op het duel; "Nee, het was niet een vooropgezet plan om deze middag countervoetbal te spelen. Ik wilde gewoon van onze eigen kracht uitgaan en steeds minder het lange halen voetbal spelen. Dat probeer ik er steeds meer uit te halen. Ik ken de tegenstanders niet goed genoeg om ons tactisch aan te passen. Toevallig was ik op de hoogte dat Celeritas veel nieuwe goede spelers erbij heeft gekregen ten opzichte van de uitwedstrijd. Onder andere een paar talentvolle jongens uit de Oekraine, die in Nederland op stage zijn. Dat blijkt ook wel uit de resultaten. Want ze staan ongeslagen bovenaan in de 2e periode. Maar ik ga daar onze speelwijze niet op aanpassen. We zijn wel bezig om onze ploeg mentaal weerbaarder te maken. Niet zomaar de kaas van het brood laten eten. En je ziet dat het met fases stukken beter gaat".

Bij de thuisclub viel Ben Wesselius in positieve zin op. De linksachter speelde tegen Benjamin Calliste, die door Sparta gevolgd wordt een dijk van een wedstrijd. Wesselius, die door zijn ploeggenoten plagend Bendinho (een samensmelting van Ben en Ronaldinho) wordt genoemd , omdat hij technisch wat minder bedreven is, kijkt met veel plezier terug op zijn ijzersterke optreden: "Toch leuk dat ik ondanks mijn gebrekkige techniek ook nog eens op linksback wordt gezet. Moet ik ook nog met mijn verkeerde been voetballen" zegt Bendinho met een knipoog. "Sinds een paar wedstrijden sta ik nu in de basis. Tom Leinweber was geblesseerd geraakt. En toen kwam de trainer naar me toe en vroeg of ik ook linksback kon spelen. Ik zei trainer waar jij me neer wilt zetten maakt mij niet uit als het maar een verdedigende positie is. Omdat ik nu al een paar wedstrijden in de basis sta krijg ik steeds meer vertrouwen. Mijn normale positie is rechtsachter en in de jeugd heb ik altijd centraal achterin gespeeld. Die tegenstander van vanmiddag was wel lastig te bespelen. Een heel behendige speler. Ik probeer dan wat afstand te houden want ik heb niet een heel goede versnelling. Als hij dan de actie maakt grijp ik in. En dat ging wel goed vandaag. Het valletje klapte goed dicht. Na afloop kreeg ik veel complimenten en dat doet natuurlijk erg goed".

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter", Joey Frerichs (51 Karim Attsou), Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Ben Wesselius, Rogier Pon, Matthijs Jansen, Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt (85 Adzine Akachar) , Christian van der Pol (87 Dennis Veldkamp), Rick de Jonge

Aad Cordia maakte weer foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te download via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHDuEfSeaw6C5osXCXM

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71