M.S.V.’71 3 – FC ’s-Gravenzande 7 1-4 (1-0)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > M.S.V.’71 3 – FC ’s-Gravenzande 7 1-4 (1-0)

M.S.V.’71 3 – FC ’s-Gravenzande 7 1-4 (1-0)

Het team der vergane glorie mocht deze zaterdag weer de wei in voor de tweede bekerwedstrijd dit seizoen, nu tegen ‘s-Gravenzande 7. De enorme trainingsopkomst van afgelopen donderdag (12!) beloofde in elk geval veel, en aan de inzet lag het deze dag zeker niet.

Zoals elk jaar worden de bekerwedstrijden gebruikt als een extra voorbereiding op het komende seizoen, en om de nieuwe aanwinsten te laten wennen aan het ongelooflijke niveau wat wij al jaren elke week laten zien. Ondanks de nederlaag, waren er heel veel lichtpuntjes deze wedstrijd.

Ons vlaggenschip (1e) en de jonge beloftes (2e) speelden ook hun bekerwedstrijd thuis, dus moesten wij op veld 3 spelen, en niet op veld 1. Of kwam dit doordat het bestuur klachten heeft gekregen dat bezoekers de club verlaten als wij te dicht bij de kantine spelen? Hoe dan ook, om 10:15 (!) trapten wij af in de volgende formatie: Geert, Frank, Martin, Robbert, Herman, Gary, Dave, Kees, Wesley, Jeremy, en Bas.

De eerste helft hadden wij volledig de controle over de wedstrijd en vanuit een strakke organisatie probeerden we langs de bus uit het Westland te komen. Het hoge tempo eiste al na 20 minuten zijn tol, want Dave moest gewisseld worden met een spierblessure, en Ronald D kwam op zijn plaats. Na enkele speldenprikjes van onze kant, waren onze gasten toch gevaarlijk in de omschakeling. Met twee razendsnelle buitenspelers wisten zij toch in de buurt van Geert te komen. Na een half uur spelen was het onze kleine grote man Jeremy die met een kopbal (?) de 1-0 op het scorebord wist te zetten, een meer dan terechte voorsprong. Hierna bleven we zoeken naar de 2-0, en waren een aantal keren dichtbij. Na 45 minuten vond de goed leidende scheids Henk dat we wel een bakkie thee hadden verdiend.

Na de rust werden een aantal dragende spelers gewisseld, en kwamen Loek, Sunil en Bryan in het veld voor Robbert, Gary en Kees. Net als alle teams, mogen de wisselspelers in de beker laten zien wat zij kunnen. Of het aan de wissels lag, of niet, dat kan uw verslaggever niet met zekerheid zeggen, maar de tweede helft was een volledig andere wedstrijd. Het positiespel wat de eerste helft nog goed was verzorgd, was nu volledig weg. We begonnen prima aan de 2e helft, met de drang om snel de 2-0 te maken. Hierbij werden de ruimtes tussen de linies erg groot, en daar wist ‘s Gravenzande goed gebruik van te maken. De 1-1 viel nog vrij onverwachts na slecht wegwerken van de bal in onze zestien, maar vervolgens counterde zij kort hierop naar de 1-2. Toch waren de beste kansen voor het 3e, maar op onverklaarbare wijze, en goed verdedigen van onze gasten, wisten wij niet te scoren. Dat deed ‘s Gravenzande nog wel, uit één van onze corners wisten zij de 1-3 te maken (!). In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-4.

Al met al een wedstrijd waaruit we toch veel positieve punten kunnen halen:
Ten eerste, onze eerste doelstelling van dit seizoen (niet door in de beker) is gehaald, gefeliciteerd. Dat is iets waar we al trots op mogen zijn. Welke ploeg kan zeggen dat zij zo snel in het seizoen al een doelstelling halen?
Ten tweede, de teamspirit is weer prima! Ook na de wedstrijd bleef de sfeer weer optimaal. Het blijkt ook dat we weten hoe het moet, maar de uitvoering laat soms nog wat te wensen over. Dus, allemaal komen trainen!
Ten derde, Ben D en Kees S. sr. waren ook weer van de partij, al heeft Kees sr alleen de laatste 10 minuten gezien. Het idee om Kees sr aan te stellen om elke week de man van de wedstrijd aan te wijzen is meteen van tafel geveegd. Hij is iets te subjectief ;-) 
Ten slotte, dit verlies past prima in de beleving van Frank, hij heeft nog steeds niet gewonnen op veld 3.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71