M.S.V.’71 3 – Westlandia 7 0-2 (0-0)

Home > Voetbal > Senioren > ZA 3 > M.S.V.’71 3 – Westlandia 7 0-2 (0-0)

M.S.V.’71 3 – Westlandia 7 0-2 (0-0)

Al vroeg in het seizoen een echte topper in de 4e klasse: de koploper ontving de nummer 2. Een hele mooie zaterdag en een mooi tijdstip om te spelen.

Het lijkt alsof de senioren leeftijd steeds meer omlaag gaat, want ook deze tegenstander had een gemiddelde leeftijd die stukken lager was dan die van ons. Of worden we zelf steeds rijper?De spanning was al de hele week te merken, in de groepsapp en bij de opkomst voor de donderdag training. Het was duidelijk dat de spelers zich spaarden voor deze wedstrijd.

Na een strakke warming-up lieten we Westlandia de eerste 20 minuten van de wedstrijd de regie in handen nemen om ze even uit te laten razen. Maar, met een 4-4-2 opstelling (Geert, Herman, Maarten, Frank, Ronald D, Dave, Sunil, Gary, Kees, Bol en Bas) lieten we de storm over ons heen komen. Hierna kregen wij meer en meer grip op de wedstrijd en creëerden we zelfs enige kansen. Door de opbouwende kritiek vanaf de bank, Tom, Robbert, Martin, leek het alsof de beste stuurlui aan wal (aan de zijlijn) stonden. Bij elke kans bleef de geblesseerde Martin volhouden dat hij een omhaal zou hebben gemaakt. Misschien één van de redenen dat hij geblesseerd is? Het was duidelijk dat de voetbalintelligentie op de bank zat J?!. De golf van aanvallen had toch succes want in de 40e minuut kregen we de eerste corner! Helaas was Herman de richting kwijt en kopte hij de bal prima over de achterlijn. Gelukkig had de uitstekend leidende scheidsrechter, “duel-doorgaan-duel-doorgaan”, toch een fluitje meegenomen en floot hij voor de rust.

In de rust werden twee belangrijke wissels gedaan, die uiteindelijk geen enkele invloed op het verloop van de wedstrijd hadden. Of toch? De eerste bal van de wissel, die we niet bij naam zullen noemen, maar tot een van de oudste spelers van het team behoort, was zonder meer zeer slecht en leidde bijna tot een tegentreffer. Hierbij had de scheidsrechter zeker moeten fluiten voor spelbederf! De wedstrijd golfde op en neer, al gingen de golven meer en meer richting ons doel. Na een corner in de tiende minuut na rust viel de bal wat gelukkig voor één van de Westlandia spelers die de bal vervolgens mooi in de bovenhoek krulde: 0-1.

Daarna creëerden wij diverse kansen om de gelijkmaker te maken, maar het geluk hadden we dit keer niet aan onze zijde. Zoals zo vaak valt de bal dan precies in de andere goal. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Westlandia voor de 0-2 bij een snelle uitval en daarmee was eigenlijk de wedstrijd gespeeld. Wij konden niet meer, en Westlandia geloofde het ook wel. De diverse pijntjes bij een aantal spelers, zoals bij Maarten (knie), Jan (vinger in zijn oog?) en Geert (bal in zijn gezicht), maakte pijnlijk duidelijk dat het niveau van deze afdeling behoorlijk hoog is. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en het verlossende fluitsignaal kwam eindelijk van de scheidsrechter na 90 minuten. De derde helft duurde tot ver na de blessuretijd, en hier kwamen we pas echt op gang. Met een muziekje en een biertje hebben we voornamelijk veel gelachen! En, als we zo bij elkaar zitten weten we allemaal hoe het zou moeten, dus hou dat vast!

Om eerlijk te zijn, de wedstrijd was niet om aan te zien, en de spelers hebben het thuispubliek dat in vele getalen was komen opdagen beloofd dat de volgende thuiswedstrijd veel beter gaat worden! Geweldig om te zien dat veel spelersvrouwen en kinderen aanwezig waren! Maar, met dit vertoonde spel weet de verslaggever niet of ze nog een keer komen kijken, maar we beloven beterschap.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71