BMT 2 - M.S.V'71 zon 2 (0-0) 1-2

Home > Voetbal > Senioren > ZO 2 > BMT 2 - M.S.V'71 zon 2 (0-0) 1-2

BMT 2 - M.S.V'71 zon 2 (0-0) 1-2

Dit item is verlopen op 08-08-2019.

Zondag 2 sleepte een dik verdiende 1-2 overwinning uit het Haagse vuur en overleefde een warm Haags kwartiertje waarin keeper/coach Baris Alptekin (foto) uitgroeide tot man van de wedstrijd

Shirtsponsor Odenkirchen Hekwerk.

Om bij de kopgroep te blijven moest uiteraard gewonnen worden van het op de 5e plaats staande BMT 2. Op het gezellige, prachtige, nostalgische, zonovergoten terrein aan de Melis Stokelaan in Den Haag moesten de mannen van coach Alpetin tegen deze voornamelijk Turkse vrienden uit Den Haag. Even dacht MSV te mogen spelen op het prachtig onderhouden hoofdveld, maar de wedstrijdcoördinator van BMT gebaarde het team om heel snel van deze heilige grasmat af te gaan.

Uitstekende voetbalomstandigheden, wel fris windje, maar een lekker najaarszonnetje en een prachtig kunstgrasveld en beide teams hadden er zin in en de snelle jonge aanvaller van BMT moest even met een lichte overtreding (vasthouden) van Ramazan worden afgestopt waar de goed leidende scheidsrechter geel voor liet zien. Het spel golfde op en neer en beide teams creëerden zich geen grote kansen.
In de 13e minuut even een spannend momentje voor het Haagse doel als Emre Ütü uit een voorzet een slim hakje geeft richting doel, maar de bal belandt op de paal waarna de bal weer voorgegooid wordt en Emre nu koppend probeert te scoren en nog geen 2 minuten later start Zekeriya een solo actie die strandt in de dichte verdediging van BMT en vlak hierna een gevaarlijke uitval via de rappe buitenspeler van BMT, maar Baris is op op tijd zijn doel uit om hem scoren te beletten en weer twee minuten later moet Ramazan met een correcte sliding een doorgebroken speler van BMT het scoren beletten. Vlak voor de pauze krijgen MSV en BMT nog een goede mogelijkheid om te scoren, eerst kopt Ilyas van dichtbij naast en weer even later moet Baris redding brengen op een schot van de BMT spits.

Na de pauze wordt MSV sterker. In de 60e minuut mag MSV vanaf de zijlijn ter hoogte van de 16 meterlijn een vrije schop nemen en de Haagse doelman laat de bal glippen als Ramazan de bal nog net raakt en 0-1, op dat moment dik verdiend.


De Haagse doelman laat de bal schieten en 0-1.

5 minuten later is het weer raak als de bal op het middenveld wordt veroverd en Emre Ütü de scherpe voorzet bij de 2e paal stijlvol kan inkoppen, 0-2.

Met nog 15 minuten op de klok krijgt Emre nog twee riante mogelijkheden om te scoren na een snelle uitbraak van Emre Sarilar, maar de bal gaat er niet in, maar 4 minuten later is het weer Emre Sarilar die op zijn bekende wijze weg is en wordt neergelegd binnen het strafschop gebied, strafschop. Zekeriya legt de bal op de stip, maar nieuwkomer Burak Sahin ontfermt zich over de bal, maar mikt veel te hoog en de bal zeilt in de ballenvanger.

Nog even een spectaculair momentje als Emre Ütü probeert te scoren met een vliegende omhaal, maar de bal gaat rakelings over.

Emre Ütü (17) met een hoogstandje

BMT, dat de moed al had opgegeven, put moed uit de missers van MSV een stroopt de mouwen op en de MSV verdediging moet nog even flink aan de bak en met nog 3 minuten op de klok wordt de bal niet goed weggewerkt en is een schot vanuit een onoverzichtelijke situatie ook Baris te machtig, 1-2.
Maar verder laat de uitstekende verdediging met Gunay, Ilyas, Ramazan en Emre Sarilar het niet komen en worden de dik verdiende 3 punten mee naar Maassluis genomen.

De concurrentie  wint ook hun wedstrijden dus blijft MSV op plek 3 staan, gelijk met Quick 4 (2e) en Full Speed 2 (4e). HBS blijft koploper met 4 punten voorsprong.

De veteranen speelden gelijk (2-2 tegen de koploper) en zondag 3 won van Besiktas 3 met 1-4 en staat met 18 uit 6 op de eerste plaats, gevolgd door RDM 2 met 15 uit 7, dus de mannen van Murat doen het weer goed dit seizoen.

Zondag spelen alle team thuis, om 10.00 uur VE1 tegen Quick VE2, 3 om 12.00 uur tegen Besiktas 5 en zondag 2 om 13.00 uur tegen HMC 2.

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71