HMC 2 maakt het zondag 2 knap lastig (2-3) 5-4

Home > Voetbal > Senioren > ZO 2 > HMC 2 maakt het zondag 2 knap lastig (2-3) 5-4

HMC 2 maakt het zondag 2 knap lastig (2-3) 5-4

Dit item is verlopen op 01-08-2019.

Het op de voorlaatste plaatse staande Haagse Multiculturele Club (HMC 2) maakte het de ploeg van Baris Alptekin nog knap lastig, na een terechte 2-4 achterstand werd in de slotminuten toch nog net de overwinning gepakt. Ramazan Sahin (altijd voorop in de strijd) verdedigt hier uit.

Shirt sponsor Odenkirchen Hekwerk Maassluis

HMC 2 staat met 4 punten uit 8 gespeelde wedstrijden op de voorlaatste plaats terwijl MSV'71 meestrijdt om de titel, dus moest het een makkelijke middag worden. Niets was minder waar, met technisch voetbal werd MSV regelmatig onder druk gezet en met een vrijeschoppenspecialist in hun gelederen moest MSV goed bij de les blijven.

Het begon allemaal prima, binnen 3 minuten kon Sjaak het weer goed werkende scorebord al op 1-0 zetten, Zekeriya was op links weggestuurd en zijn scherpe voorzet werd bij de 2 paal snoeihard door Burak Sahin binnen geschoten. Even dacht het Maassluisse publiek, de veteranen en het 3e hoefden niet te spelen dus het terras was goed gevuld, aan een monsterscore, maar HMC beschikte over een technisch vaardige ploeg en binnen 8 minuten lag de gelijkmaker al achter de misgraaiende Baris na een geweldig geplaatste vrijeschop, 1-1.
MSV stroopte de mouwen op en Ramazan meldde zich voorin met een weergaloze solo, maar hij wordt goed opgevangen door de HMC verdediging, maar 5 minuten later toch de verdiende 2-1. Op zijn bekende wijze sprint rechtsback Emre Sarilar door de hele Haagse verdediging en zijn voorzet wordt bij de 2e paal staande  Emre Altindag teruggelegd op Emre Ütü die beheerst de 2-1 aantekent.


Emre Sarilar slalomt door de HMC verdediging.

Na nog een goede mogelijk voor dezelfde Sarilar, zijn schot gaat rakelings over, de verdiende 2-2 voor HMC. De volledige vrijstaande rappe rechtsbuiten van HMC wordt diep gestuurd en waar iedereen een voorzet verwacht zien we zijn voorzet over Baris heen in de kruising vliegen en MSV komt zelfs op achterstand als een vrijeschop even later steenhard achter Baris in de kruising vliegt, 2-3.

Na de thee een gelijk opgaande strijd. Na een doelpoging van de jonge Arman Kus moet Zekeriya ten koste van een gele kaart een Haagse aanval onderbreken, een prachtig uitgevoerde 1/2 van HMC levert bijna de 2-4 op, maar het schot van dichtbij gaat ver naast.

MSV wordt zenuwachtig en omdat de Haagse vlaggenist wel erg makkelijk de vlag opsteekt en MSV gaat protesteren, lopen Ramazan en Emre Ütü tegen een gele kaart op. 
Dan toch de 2-4 voor HMC. Een goed uitgevoerde counter in de 66 minuut, het schot op doel van dichtbij kan Baris nog wel met de voet keren, maar uit de rebound zet HMC de 2-4 op het scorebord, maar 2 minuten later is de achterstand al weer 1 doelpunt, uit een massaal uitgevoerde counter wordt het 3-4, en weer 9 minuten later weer een massale counter en het staat weer gelijk, 4-4 nadat de bal eerst op de paal was belandt en nog ruim 10 minuten de tijd om de winnende te maken. Uiteraard wel protesten van Haagse zijde voor vermeend buitenspel maar de dienstdoende scheidsrechter was goed meegelopen en keurde de treffer goed.

In de hectische slotfase weet MSV uit een scrimmage de bal over de doellijn te krijgen waarna in de resterende minuten alleen nog maar gepraat en jammer genoeg niet meer gevoetbald wordt. Al met al een sportieve wedstrijd en complimenten van de spelers van HMC die tot nu gewend waren om door hun tegenstanders alleen maar geschopt te worden. 

Volgende week de uitwedstrijd tegen Den Hoorn 3 (7e met 11 punten uit 9 wedstrijden) volgens onze tegenstander de hardste ploeg uit deze competitie. MSV staat nu op de 2e plaats en door het verlies van HBS 3 tegen Full Speed 2 nog maar 1 punt achterstand op de koploper.

..

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5921786

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71