Zondag 2 in blessuretijd langs ODB 2 (1-0) 3-2

Home > Voetbal > Senioren > ZO 2 > Zondag 2 in blessuretijd langs ODB 2 (1-0) 3-2

Zondag 2 in blessuretijd langs ODB 2 (1-0) 3-2

Dit item is verlopen op 01-08-2019.

De mannen van coach Baris Alptekin hadden het niet makkelijk tegen het vrijwel onderaan staande ODB 2, lang leek een gelijkspel het maximaal haalbare, maar in blessuretijd prikte Zekeriya Somunca (10) de winnende goal binnen.

Shirtsponsor Odenkirchen Hekwek Maassluis

Prima voetbalomstandigheden, schitterend weer, nieuwe kleedkamers, uitstekende scheidsrechter (Marvin Freank), en een sportieve tegenstander. ODB staat op de voorlaatste plaats met slechts 1 overwinning, maar het seizoen is nog jong dus zegt dat nog niet zo veel.
MSV moest het echter doen zonder topscorer Emre Ütü en doelman Kadir Özkardas, maar voor keeper kon een beroep worden gedaan op good old Yavuz Kocadag, die bij de wedstrijd van de veteranen tegen de VCS veteranen vlak voor de wedstrijd van 2 werd uitgeroepen tot man of the match (6-3).

MSV begon uiteraard goed aan de wedstrijd, maar tot echt uitgelezen kansen kwam het niet. Na enkele doelpoging van MSV zijde even een opleving in de 25e minuut. Rechtsback van MSV'71 Emre Sarilar, die zou uitgroeien tot de grote plaag voor de ODB verdediging, startte van achterenuit een solo actie die hij afrondde met een daverend schot die nog maar net doel miste. 
Ook ODB kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar doelman Yavuz werd niet echt getest. Maar dan toch de verdiende voorsprong voor MSV, na een hoekschop en een daarop volgende scrimmage voor het doel van ODB verdween de bal langs de ODB doelman, 1-0.

Maar ODB komt met nog 3 minuten te gaan in de eerste helft met 10 man te staan, de doorgebroken MSV spits wordt neergelegd en de dader moet met rood van het veld, de vrijeschop levert niets op.

Na de thee denkt ODB niet aan opgeven en MSV wordt onder druk gezet en binnen 6 minuten met succes. De bal wordt door de MSV verdediging niet goed weggewerkt en de stand is weer gelijk, 1-1.
ODB gelooft er weer in en blijft gokken op nog een doelpunt. Na een goed genomen hoekschop tast onze invalkeeper, gehinderd door het laagstaande zonnetje mis en de bal kan eenvoudig worden binnengekopt, 1-2.

Maar dan breekt de periode van Emre Sarilar aan. Met zijn onnavolgbare rushes drijft hij de ODB verdediging tot wanhoop en met zijn haarscherpe voorzetten zorgt hij voor steeds meer gevaar bij de tegenstander en de kansen voor MSV stijgen als er nog een speler na twee maal geel van het veld af moet.


En weer is Emre Sarilar zijn tegenstander te vlug af.

De haarscherpe voorzetten van Emre veroorzaken paniek in de ODB verdediging en tot 2 maal toe komt Ilyas in scoringspositie, maar de uitstekende doelman van ODB weet zijn doel schoon te houden. 

Met nog 10 minuten op het weer goed functionerende scorebord van Sjaak een vrijeschop voor MSV op rand 16. De bal dreunt op de paal en de goed doorgelopen MSV aanvallers werken de bal in het net, 2-2.

Nu gelooft MSV er weer in en ODB sluit de gelederen, uit alle standen wordt het doel van ODB onder vuur genomen luid aangemoedigd door het thuispubliek. Ook de ODB grensrechter doet zijn uiterste best om de MSV aanvallen onschadelijk te maken, maar de uitstekend leidende scheidsrechter loopt goed mee en laat de man met de vlag regelmatig staan.

Als de klok al even op 90 staat toch de luid bejubelde treffer voor MSV'71. Zekeriya weet de bal, zwaar gehinderd, langs de ODB doelman te werken en het hele MSV team stort zich op de doelpuntenmaker, de ODB verdediging verslagen achterlatend. 3-2.


De ODB verdediging weet zich verslagen terwijl MSV een klein feestje viert.

ODB probeert uiteraard in de resterende minuten nog om gelijk te komen en zelfs de boomlange doelman meldt zich voorin bij een hoekschop, maar MSV houdt staand en koestert de 3 punten.

MSV blijft met 12 uit 6 op plaats 5 gelijk met BMT 2 dat op de 4e plaats staat met een beter doelsaldo. Zondag om 13.45 uur thuis tegen het op plaats 3 staande Full Speed 2.

Zondag 3 was vrij door het terugtrekken van Victoria'04, de veteranen wonnen met 6-3 van de oudjes van VCS. De mannen van Zeke staan op plaats 6 met 9 uit 5 net onder VCS dat voor 10 punten 6 wedstrijden nodig had. 

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71