Zondag 2 met moeite langs GSC ESDO 2 (1-1) 2-1

Home > Voetbal > Senioren > ZO 2 > Zondag 2 met moeite langs GSC ESDO 2 (1-1) 2-1

Zondag 2 met moeite langs GSC ESDO 2 (1-1) 2-1

Dit item is verlopen op 01-08-2019.

In een pittig duel pakte zondag 2 in de slotminuten de overwinning op het onderaan staande GSC ESDO 2. De maker van de winnende treffer, B-junior Arman Kus, wordt hier geknuffeld door het team.

Shirtsponsor Odenkirchen Hekwerk Maassluis

Onder barre weersomstandigheden; harde wind en veel buien, nam zondag 2 het op tegen rode lantaarndrager GSC ESDO 2. De mannen van het sportpark Escamp in Den Haag, staan met slechts 1 punt stijf onderaan in de reserve 2e klasse B, maar de wedstrijden tegen deze tegenstander hebben altijd iets extra's dus waarschuwde coach Altekin voor onderschatting

ESDO ging ook vanaf de eerste minuut, luid aangemoedigd en gecoached door hun fanatieke coach, fel van start met de stevige wind in de rug en de verdediging, nu zonder de snelle Emre Sarilar, moest goed bij de les blijven. Beide ploegen knokten voor iedere centimeter en de spelers gaven elkaar geen centimeter ruimte. Na 7 minuten de eerste goede kans voor MSV als Zekeriya uit een voorzet en een daarop volgende hoekschop op het doel kan schieten, maar de keeper weet zijn doel schoon te houden.

In de 11e minuut komt ESDO onverwacht op voorsprong, de uitstekend genomen vrijeschop van M"hamed Bennouhou verdwijnt onhoudbaar voor Kadir in de kruising. MSV laat het hier niet bij zitten want een minuut later is het al bijna raak voor MSV uit een scrimmage voor het doel van ESDO, maar ESDO drukt, geholpen door de harde wind MSV in de verdediging en even moet MSV tot de orde geroepen worden middels een gele kaart, maar weer een minuut later is de stand al weer gelijk, Ilyas verdedigt goed uit en lanceert Emre Ütü op links die onmiddellijk Burak Sahin aanspeelt die vervolgens de 1-1 aantekent.

Burak Sahin (11) opweg naar de gelijkmaker.

ESDO wil nog profiteren van het wind voordeel en zet een tandje bij, maar de MSV verdediging weet goed stand te houden en er komen zelfs nog kansen voor MSV na een goede actie van B junior Arman Kus en Emre Ütü en na een goede actie van Burak Sahin, maar de bal wil er niet in.

In de 2e helft, met MSV nu de harde wind in de rug komt ESDO eigenlijk niet meer aan aanvallen toe en tot twee maal toe wordt de Haagse keeper van dichtbij onder vuur genomen, maar de doelman groeit uit tot de man van de wedstrijd. MSV blijft massaal gaan voor de 3 punten en zelfs Ramazan en Ilyas melden zich in het Haagse 16 meter gebied, maar ESDO verdedigt massaal en er is geen doorkomen aan.

Met nog 7 minuten op de klok omspeelt de andere B junior Ayoub op links zijn mannetje en zijn voorzet wordt door de doelman weggestompt recht voor de voeten van de inkomende Arman Kus die de bal direct op zijn pantoffel neemt en zijn schot tot grote vreugde van het team in het doel ziet vliegen, 2-1.


De keeper stompt de bal weg waarna Arman Kus scoort

Arman Kus haalt uit voor de winnende treffer, 2-1

In de slotminuten is er nog een schietkans voor Zekeriya, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman.

De nummer 1, HBS 3 wint met 4-3 van Quick 4 en blijft dus op kop met 3 punten voorsprong op MSV'71 dat ook een wedstrijd meer speelde. MSV'71 gaat nu de winterstop in en speelt pas weer op 10 februari 2019 uit tegen VUC 2 dat 4e staat.

De veteranen verloren hun wedstrijd met 0-6 van de oudjes van Celeratas. In deze wedstrijd moest scheidsrechter A. Cordia even afgelost worden door Baris omdat hij van dichtbij een bal  steenhard tegen zijn hoofd kreeg en even moeite had om rechtop te blijven, hij kon na 15 minuten de fluit weer overnemen, man van de wedstrijd werd daar Vincent de Jong.
Het 3e won in een leuke wedstrijd met 4-3 van Antibarbari 13 en blijft dus koploper met 7 punten voorsprong op de nummer 2 Meeuwenplaat dat ook nog een wedstrijd meer speelde. Zondag speelt 3 uit tegen TransvaliaZW 1, de veteranen spelen uit tegen Erasmus VE2 .

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71