Zondag 2 moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Delft 2

Home > Voetbal > Senioren > ZO 2 > Zondag 2 moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Delft 2

Zondag 2 moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Delft 2

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

Tegen de eerste zware tegenstander, Delft 2, kwam MSV niet verder dan 2-2, Okan Ciftci (hier in actie) scoorde beide doelpunten, waarvan de 2-2 een hele mooie.

Tegen het vorig seizoen nog in de 1e klasse acterende Delft 2 moesten de mannen van Baris Alptekin nog  wennen aan het tempo van de sterke tegenstander. Binnen de minuut keken ze al tegen een 0-1 achterstand aan nadat een overtreding op rand strafschopgebied genadeloos werd afgestraft, de vrije schop verdween stijf in de kruising.

Maar nadat MSV had begrepen dat hier geknokt moest worden werden de mouwen opgestroopt en ontstond een stevige wedstrijd van twee gelijkwaardige teams. Na net 7 minuten was de stand al weer rechtgetrokken, Emre Bilek passeert op kracht zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet werd door Okan Ciftci in de goal geschoven, 1-1.

Hierna werden en stevige duels uitgevochten en de scheidsrechter Rob Hos had ogen te kort om alles in goede banen te leiden en hij had hiervoor zelfs in totaal 5 gele kaarten nodig, waarvan er heleaas ook eentje weer voor praten.

In de 20e minuut kwam Delft weer op voorsprong, een afstandsschot verdween buiten bereik van doelman Kemal Fakili in de touwen, maar MSV zet een tandje bij en een goede loopactie van Emre Bilek had zomaar een doelpunt op kunnen leveren, maar Delft blijft gevaarlijk en een hard schot gaat rakelings over de goal van MSV. Dan de prachtige gelijkmaker van Okan Ciftci. Op het middenveld wordt een aanval opgezet en de doorgelopen aanvoerder Ilyas loopt zich op links vrij en zijn afgemeten pass wordt op rand strafschopgebied met veel gevoel door Okan in de kruising gelegd, 2-2.

Okan Ciftci (11) plaatst de bal met veel gevoel in de kruising (2-2)

MSV voelt dat er meer te halen valt dan een gelijkspel. Özmen Tashan wordt op links weggestuurd en zijn afgemeten pass wordt door Mehmet Tas over de uitgelopen doelman gelopt, maar de bal valt net naast het doel. Even later weer een goede kans uit een hoekschop na een goede actie van Emre Bilek, maar Okan kan het doel nu niet vinden. Dan weer een kans voor Delft, Okan draait zich behendig vrij maar legt de bal terug precies in de voeten van een Delft aanvaller, Ramazan moet aan de noodrem trekken wat hem geel oplevert. Ook Emre Bilek komt in het boekje van de heer Hos nadat hij een tegenstander tegen de grond heeft gewerkt.

De verdediging van MSV'71, hier met Emre Sarilar, Gunay Asil en Ilyas, moest flink aan de bak.

Na de thee en limonade een zelfde spelbeeld. Beide ploegen die knokken voor de 3 punten. Eerst een grote kans voor MSV maar Okan mikt net naast en even later moet Kemal aan de bak na een hard schot van Delft. Dan een vrije schop op rand strafschopgebied voor Delft. Eerst weer geel voor een verdediger van MSV omdat hij te vroeg inloopt, maar na de tweede poging wordt Kemel van dichtbij tot 2 maal toe op de proef gesteld, maar beide keren weet hij de bal te pareren. Dan MSV weer, Okan wordt door het midden weggestuurd maar wordt binnen het strafschop gebied neergeduwd, de scheids gelooft Okan niet meer na enkele fop-duiken en wuift het weg. Dan nog een actie van Ilyas, maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. Ook Emre Sarilar, die pittige duels uitvocht met zijn snelle tegenstander, was regelmatig voorin te vinden. Bij een van zijn doorbraken wordt hij vastgepakt en vrije schop, maar deze gaat rakelings over. Okan is steeds te snel voor de Delftse vlaggenist en hij is het zat en laat dat merken waarna hij ook in het boekje van Hos terecht komt. Na nog twee doelpogingen van MSV kunnen beide ploegen vrede hebben met een  gelijkspel.

Al met al een terechte puntendeling en trainer Baris was best tevreden over de getoonde inzet van zijn mannen.

Zondag 15 oktober is zondag 2 vrij, de eerst volgende wedstrijd is 22 oktober om 13.00 uur thuis tegen Excelsior’20 3.
Meer foto's van de wedstrijd zijn te vinden op de facebookpagina van MSV'71 TR  

Contactgegevens

M.S.V.'71
Albert Schweitzerdreef 501
Maassluis
Tel: 010-5917947
 

Routebeschrijving

Bekijk hier de routebeschrijving naar M.S.V. '71