top of page

M.S.V.’71 Megaweek zet zich in voor humanitaire hulp Oekraïne


Na eerdere donaties aan de Dirk Kuijt foundation en Dierenhoek ’t Sparretje hebben de Vrienden van M.S.V.’71 in overleg met hoofdsponsor Embassy Freight ervoor gekozen om dit jaar een donatie vanuit de Megaweek opbrengst te schenken aan de Stichting AK. De stichting AK is een vrijwilligersorganisatie uit Maassluis die humanitaire hulpverlening aan Oekraïne biedt.


Hoofdsponsor : Embassy Freight

Deze hulpverlening aan de armste mensen in de west-Oekraïnse provincie Transkarpatië werd al verleend ver voor de oorlog met Rusland. Stichting AK biedt daar hulp aan ouderen, gehandicapten, grote gezinnen, werklozen en andere mensen die met een gemiddeld inkomen van 50 euro per maand moeten rondkomen.

De Stichting AK is nu ook gestart met het inzamelen van geld voor het opvangen van vluchtelingen in Oekraïne zelf. Veel Oekraïners die vluchten voor de oorlog proberen in de rustigere delen van Oekraïne te blijven. Gelukkig is het in de west-Oekraïnse provincie Transkarpatië nog rustig. Hier worden de vluchteling dan ook opgevangen in scholen, gymzalen, bij particulieren etc. Voor deze opvang is veel geld nodig.

Van ieder kaartje dat verkocht wordt voor de nacht en oranjeparty gaat een deel naar dit goede doel. Wil je meer weten over de stichting of wil je een groot geld bedrag doneren kijk dan op www.stichtingak.org.

De kaartverkoop voor de Nacht en OranjeParty is dit jaar hard gegaan. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij onze vaste verkooppunten: Sigarenmagazijn Hartenlust, Het Drankenkabinet, Eetcafé the Ollies en Cafetaria Steendijkpolder.


Kijk ook op www.megaweek.nl voor meer informatie over de 25e Megaweek bij M.S.V.’71

Comments


bottom of page