top of page

M.S.V.'71 versterkt zich met komst van Joël MeijnckensMet ingang van het komende seizoen speelt de talentvolle Joël Meijnckens voor M.S.V.'71. De 22 jarige aanvaller komt over van Excelsior'M. Een welkome versterking voor de club uit Maassluis West. Trainer Paul van Loenen, wiens selectie volledig intact blijft is erg in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst.


Joël Meijnckens werd in Rotterdam geboren, maar groeide op in Maassluis. Op een steenworp afstand van Excelsior'M. Daar meldde hij zich als mini en speelde er onafgebroken tot nu toe. Hij speelde bij de tricolores steeds in de jeugd selectie teams.


Afgelopen zomer besloot Meijnckens plotseling om te stoppen met voetballen. De zoon van een Nederlandse vader en een Kaap Verdiaanse moeder legt uit waarom:


Model "Bij Excelsior'M heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad. Maar puur door werkomstandigheden had ik afgelopen zomer de keuze gemaakt om te stoppen met voetbal. Ik werk als model. Al anderhalf jaar. Maar sinds 2 maanden full time, nadat ik mijn school had afgerond. Het is heel afwisselend werk. Ik vind het leuk en zie er wel een toekomst in. Je kunt het soms heel druk hebben en de andere keer weer niet. Dan moet je soms voor een shoot naar het buitenland. Daardoor kan ik niet altijd trainen of aanwezig zijn bij wedstrijden. Je weet het eigenlijk nooit echt van tevoren. Om die reden wilde ik eigenlijk stoppen met voetballen. Maar toen werd ik benaderd door Paul van Loenen met de vraag of ik er iets voor voelde om bij M.S.V.'71 te komen spelen. Hij zocht nog een aanvaller als versterking voor zijn selectie. In een gesprek met hem heb ik mijn werksituatie duidelijk gemaakt. Hij accepteerde dat. Dat was voor mij de reden om akkoord te gaan en bij M.S.V.'71 te gaan voetballen".


Snelle aanvaller Joël Meijnckens, die Noa Lang en Tony Vilena tot zijn vriendengroep mag rekenen, is een rechtsbenige snelle aanvaller. Hij kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten. In het verleden speelde hij ook wel in de verdediging als op het middenveld. Maar zijn voorkeur gaat uit naar de linksbuiten positie. Lekker acties maken. Zowel binnendoor als buitenom.


M.S.V.'71 De sympathieke Maassluizer traint inmiddels al 2 maanden mee bij M.S.V.'71. Hoe bevalt dat? "Ja, dat bevalt goed. Het is natuurlijk wel een ander niveau dan bij Excelsior'M, maar zolang je er gewoon plezier in hebt, dan is het prima. Daar gaat het uiteindelijk om. En ik vind het leuk hier. Een mooie accommodatie en een leuke groep. Ik kende al een aantal jongens uit de selectie. Uit mijn periode bij Excelsior'M en gewoon uit Maassluis. Jasper van Veen, Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt, Paul Dorsman, Rogier Pon, Matthijs Jansen en nog wel meer.


Verwachtingen

Joël Meijnckens weet eigenlijk nog niet wat hij kan verwachten in de competitie bij zijn nieuwe club. "Ik ken de 4e klasse eigenlijk niet en weet daarom niet wat ik kan verwachten. Ik heb natuurlijk nog geen wedstrijden gespeeld. Alleen maar getraind en onderlinge partijen gespeeld. Dus wat het niveau van de tegenstanders is weet ik echt niet. Ik wil gewoon lekker voetballen en plezier maken. Wij hebben een goede groep. Ik denk wel dat we in de top mee kunnen draaien. Ik heb erin elk geval zin in en ga er als ik er ben alles aan doen om er een succes van te maken.

Comments


bottom of page