top of page

M.S.V.'71 zet grote stap op weg naar promotie


Na de succesvol verlopen Megaweek gaat bij M.S.V.'71 het feest nog even door. In Kwintsheul werd concurrent Quintus namelijk met 0-1 verslagen. Helemaal verdiend was de overwinning niet, maar dat mocht de pret niet drukken in het Maassluise kamp. Doelman Marnix Louter speelde een uitstekende wedstrijd en was de grote held bij de equipe van Paul van Loenen. Ook de overige uitslagen in de afdeling waren reden voor grote vreugde bij de ploeg uit Maassluis.


Hoofdsponsor: SEGMENT


De wedstrijd in Kwintsheul kwam deze middag maar heel traag op gang. Dat had waarschijnlijk te maken met de grote belangen, die er op het spel stonden, waardoor beide ploegen in die beginfase niet te veel risico wilden nemen. Quintus moest winnen om in het spoor te blijven van de bezoekers in de strijd om een plek in de nacompetitie. In dat geval zou de thuisploeg de achterstand op het bezoekende M.S.V.'71 tot 1 punt terugbrengen.


In die beginfase was er veel strijd en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. De beide doelmannen keken de eerste 20 minuten werkeloos toe. Maar halverwege het 1e bedrijf sloegen de bezoekers plotseling genadeloos toe.


Paul Dorsman (uiterst links) heeft zijn ploeg op voorsprong geschoten


De hoekschop van Joel Meijnckens kwam bij Jeremy van Loenen, die snoeihard uithaalde. Doelman Dahley le Duc wist de inzet van van Loenen nog wel te pareren, maar niet klemvast. De bal kwam voor de voeten van Jack van der Vlugt, maar diens inzet werd door een verdediger van Quintus van de lijn gehaald. Maar niet afdoende. Want nu kwam de bal bij Paul Dorsman, die dacht 3 maal is scheepsrecht en schoot zijn ploeg op voorsprong. (0-1).


De thuisploeg was even aangeslagen door deze tegenvaller. Bijna profiteerde Joel Meijnckens, maar 2 keer strandde hij op Dahley le Duc.


Blessure Kevin Edmilson Santos

Tien minuten voor de pauze moest bij M.S.V.'71 Kevin Edmilson Santos geblesseerd naar de kant. De watervlugge vleugelaanvaller had even daarvoor een flinke tik gehad en kon niet verder. Een grote aderlating voor de bezoekers uit Maassluis.


Het gaf de thuisclub het nodige vertrouwen. Want plotseling kwamen er kansen voor Quintus. Maar Angelo Zwirs vond in doelman Marnix Louter een te groot obstakel. En even later was de M.S.V.'71 doelman al gepasseerd door Jesse van Paassen, maar de M.S.V.'71 defensie wist alsnog een treffer te voorkomen.


Jesse van Paassen slaagt er niet in deze grote kans te benutten


Tussendoor had aan de andere kant de voor Kevin Edmilson Santos ingevallen Arno van Zweden ook Dahley le Duc met een verrassend schot nog een keer aan het werk gezet.


Op slag van rust gilde heel Quintus vooreen strafschop vanwege een handsbal van een van de M.S.V.'71 spelers in het strafschopgebied. Maar de goed leidende scheidsrechter Jordy Kaptein wilde van geen penalty weten.


Na de pauze keerde bij M.S.V.'71 Paul Dorsman niet meer terug. Hij werd vervangen door Ben Wesselius. Tien minuten lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht met kansen voor Angelo Zwirs namens Quintus en Joel Meijnckens en Jack van der Vlugt namens M.S.V.'71.


De kans van Jack van der Vlugt vlak na de pauze


Kunst en vliegwerk

Daarna namen de gastheren het heft volledig in handen. M.S.V.'71 kwam er niet meer aan te pas. De thuisploeg schoof wat mensen door in een alles of niets poging om de wedstrijd alsnog een andere wending te geven. Hier deed het gemis van Kevin Edmilson Santos aan M.S.V.'71 zijde zich voelen. Met de razendsnelle en behendige buitenspeler in de gelederen zouden de gasten uit Maassluis een enorm wapen hebben gehad in de omschakeling. Nu stond alleen Joel Meijnckens als vooruitgeschoven post in de Maassluise frontlinie, met de uitstekende spelende Max van der Knaap als bewaker. Het grote overwicht van Quintus leverde een aantal kansen op, maar M.S.V.'71 doelman Marnix Louter wilde van geen wijken weten. Heel de ploeg uit Maassluis vocht voor wat het waard was en weigerde te capituleren.Marnix Louter weet de penalty van Engelo Zwirs te stoppen


Halverwege het 2e bedrijf leek het alsnog mis te gaan voor de bezoekers toen Joey Frerichs een penalty veroorzaakte. Maar de kalktrap van Angelo Zwirs werd gestopt door Marnix Louter en in de rebound reageerde de M.S.V.'71 defensie net iets sneller dan de thuisploeg, waardoor de gelijkmaker werd voorkomen.


Met kunst en vliegwerk en de nodige prima reddingen van Marnix Louter haalde M.S.V.'71 opgelucht en 3 punten rijker het einde.


Toen de overige uitslagen uit de afdeling 4F bekend werden was de feestvreugd bij M.S.V.'71 nog veel groter. Want ook de achtervolgers VCS (Verlies tegen Maasdijk) en GDA (gelijkspel tegen BMT) hadden punten verloren en staan nu 7 punten achter op M.S.V.'71, dat met 9 uit 3 en een doelsaldo van 11 voor en 0 tegen bovenaan staat in de 3e periode.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Jasper van Veen (82 Ricardo de Jager), Paul Dorsman (45 Ben Wesselius), Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Sergio van Staalduinen, Kevin Edmilson Santos(35 Arno van Zweden (70 Rick de Jonge)), Jack van der Vlugt, Joël Meijnckens.Aad Cordia reisde ook nu weer mee en maakte een foto reportage van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link

Kommentare


bottom of page