M.S.V. '71 Maassluis
HOOFDSPONSOR
Geschiedenis
1971: Oprichting M.S.V.’71.
Aan de keukentafel van Elly Middelburg werd in 1971 het idee geboren voor de oprichting van een nieuwe sportvereniging in Maassluis. Gerard Wolfs en Jan Middelburg waren de grondleggers. De omnivereniging met voetbal, volleybal, honkbal en tafelvoetbal werd formeel opgericht op 8 maart 1971 en op 16 juli van dat jaar volgde de koninklijke goedkeuring. Het eerste bestuur werd gevormd door Gerard Wolfs, (voorzitter), Cor van Wijk (vicevoorzitter), heer Kuiper (penningmeester), Cor Schoonderwoerd (wedstrijdsecretaris), Jan Middelburg (jeugdsecretaris en Co van Engelenburg (algemeen bestuurslid). Er werd gestart met 3 seniorenteams en de (voetbal)wedstrijden werden gespeeld op het veld aan de P.J. Troelstraweg.
1971 Eerste wedstrijd
De eerste voetbalwedstrijd speelde M.S.V.’71 op 30 april 1971 tegen een elftal van Fotohuset. Een promotiewedstrijd met als doel leden te trekken voor de nieuwe vereniging. De aftrap werd verricht door toenmalig wethouder Koos Smit. Zes M.S.V.’71-spelers, die aan deze wedstrijd deel hadden genomen, waren lid van VDL en hadden niet mogen spelen. De KNVB verbood hen vervolgens de overschrijving naar M.S.V.’71. Verantwoordelijk bestuurder Gerard Wolfs werd door de bond geschorst.
1973: Stop tafelvoetbal
In 1973 stopt omnivereniging M.S.V.’71 met tafelvoetbal.
1974: Oprichting zaalafdeling
Op verzoek van toenmalig voorzitter Henk Zandbergen, zette Chris Paschold bij M.S.V.’71 in 1974 de zaalafdeling op. Tot aan zijn dood (1994) bleef Passchold als zaalvoetbalsecretaris verbonden aan M.S.V.’71. Onder zijn bezielende leiding groeide de zaaltak van M.S.V.’71 zowel qua ledental als qua sportieve prestaties tot grote hoogte.
1974: Oprichting damesvoetbal
In 1974 startte bij M.S.V.’71 ook een damesteam met voetbal. Dat gebeurde onder leiding van Jan Middelburg. Terwijl de mannen op zondag speelden, deden de vrouwen dat op zaterdag.
1976: Eerste paal sportpark Steendijkpolder
In juli van het jaar 1976 wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe sportpark in de Steendijkpolder, de locatie waar M.S.V.’71 nu nog steeds haar wedstrijden speelt.
1976: Vermeend kampioenschap
In mei van het jaar 1976 kreeg M.S.V.’71 van de KNVB het bericht dat men de nacompetitie had gewonnen en daarmee het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse (RVB) had behaald. Een dag later bleek de KNVB een fout te hebben gemaakt en werd de beslissing teruggedraaid. Het feest was toen al gevierd.
1977: Eerste wedstrijd op het nieuwe sportpark
In maart van het jaar 1977 speelde M.S.V.’71 haar eerste officiële wedstrijd op het nieuwe sportpark, waarvan de kantine overigens nog niet helemaal klaar was. Tegenstander was het niet meer bestaande Santiago.
1977: Eerste kampioenschap
In april van het jaar 1977 ging de vlag in top bij de zwart-witten. Het eerste elftal werd onder leiding van trainer Rene Pauwels tegen Radio (ongeslagen) kampioen van de 3e klasse RVB. Leen den Uijl maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.
1977: Officiële opening nieuwe sportpark
In mei van het jaar 1977 werd het nieuwe sportpark van M.S.V.’71 in de Steendijkpolder officieel geopend door wethouder van Maassluis Koos Smit.
1980: Stop volleybal
In 1980 besluit M.S.V.’71 te stoppen met de volleybaltak.
1980: Structuurwijziging
Door het stoppen van het volleybal, bleven er nog maar twee takken van sport over. Voetbal en honk/softbal, elk met een eigen bestuur, dat volledig verantwoordelijk was voor hun tak van sport. Om de vereniging echter zo efficiënt mogelijk te laten draaien, werd op de algemene ledenvergadering van 26 februari besloten om de bestaande besturen op te heffen en de vereniging te laten besturen door één bestuur met volledige verantwoordelijkheid voor beide takken van sport. Wim Caron werd voorzitter. Louis Druijve werd secretaris en Jan Middelburg werd penningmeester.
1981: Tienjarig bestaan
Het tienjarig bestaan van M.S.V.’71 werd gevierd met een kindermusical en een feest voor leden en genodigden in De Ark in Maassluis. Ben Cramer trad die avond op. Het feest sloeg een enorm gat in de begroting en bracht de club op de rand van het faillissement.
1981: Kampioen 2e klasse RVB
Het jubileumjaar werd extra luister bijgezet door het kampioenschap, dat behaald werd onder leiding van trainer Erik de Vries. De vlag ging in top na de de gewonnen wedstrijd tegen Schiedamse Boys. Daardoor was M.S.V.’71 onbereikbaar geworden voor concurrent Olympus.
1983: Start carnaval bij M.S.V.’71
In 1983 werd voor het eerst uitgebreid carnaval gevierd in de tot het Zwart-Witte Gat omgedoopte kantine. Er was een heuse Raad van Elf en Arie van den Peppel was de eerste Prins (Aquarius). Later volgden Otto de Graaf (Prins OTTO) en Johan van Wijk (Prins Velocitas) zijn voorbeeld. Brabander Winand Fuss bracht ons westerlingen de fijne kneepjes van het carnavalsgebeuren bij. Later werd Fuss voorzitter van M.S.V.’71.
1983: Afsplitsing honkbal/softbal
Op 1 maart 1983 splitste de honk- en softbaltak zich af en ging verder onder de naam De Gophers. Zij gingen hun wedstrijden spelen op het terrein naast M.S.V.’71.
1986: Zaalvoetbal kampioen 1e klasse
In het seizoen 1985/1986 slaagde het eerste zaalteam erin om kampioen te worden van de 1e klasse en daarmee te promoveren naar de hoofdklasse. In een zinderende wedstrijd werd Hoogvliet met 6-5 verslagen, waardoor concurrent Activitas niet meer achterhaald kon worden.
1987: Zaalvoetbal kampioen hoofdklasse
Een jaar na het bereiken van de hoofdklasse ging de vlag bij het 1e in de zaal opnieuw in top. Nu werd promotie naar de interregionale klasse afgedwongen, het op een na hoogste landelijke zaalvoetbalniveau.
1988: Sponsorloop van Parijs naar Maassluis
In november 1988 liep de selectie van M.S.V.’71 van Parijs naar Maassluis met als doel geld in te zamelen voor een lichtinstallatie. Het idee kwam van de toenmalige trainer Aart Trees, die samen met Hans Dries en vele anderen de sponsorloop organiseerde. Er werd uiteindelijk 20.000 gulden opgehaald en de lichtinstallatie kwam er.
1989: Zaalvoetbal degradeert naar hoofdklasse
Een jaar na de promotie naar de interregionale klasse keerde het 1e zaalteam van M.S.V.’71 terug in de hoofdklasse. Interregionaal spelen was te hoog gegrepen voor de zwart-witten. In de jaren die volgden, keerde M.S.V.’71 langzaam terug naar het huidige niveau (2010/2011), de 3e klasse.
1989: Kampioen 1e klasse RVB
In het seizoen 1988/1989 werd het 1e veldvoetbalteam van M.S.V.’71 ongeslagen kampioen in de 1e klasse van de RVB. Het promoveerde daardoor naar de hoofdklasse RVB. Trainer was op dat moment Aart Trees. Het kampioenschap werd behaald in Rotterdam tegen Hillesluis. Het Schiedamse Ursus greep hierdoor net naast de titel.
1990: Ingebruikname lichtinstallatie
In 1990 werd de lichtinstallatie officieel in gebruik genomen. SVV-voorzitter John van Dijk verrichtte de opening. Er werd een lichtwedstrijd gespeeld tegen profclub SVV met Dick Advocaat als trainer en Wim Jansen als technisch manager.
1990: Sponsorloop van Berlijn naar Maassluis
In september 1990 liep de selectie van M.S.V.’71 opnieuw veel geld bijeen. Deze keer organiseerde Aart Trees een sponsorloop van Berlijn naar Maassluis (900 km) met als doel geld in te zamelen voor een tribune. Ook deze uitdaging slaagde. Er werd uiteindelijk 35.000 gulden opgehaald en de tribune werd gebouwd.
1992: Start meisjesvoetbal
In september 1992 startte bij M.S.V.’71 het meisjesvoetbal. Joke Vos en Hans Gebuis waren de initiatiefnemers.
1993: Opening tribune
In het seizoen 1993/1994 werd de nieuwe tribune officieel in gebruik genomen door toenmalig burgemeester van Maassluis Van Es.
1995: Nieuwe kleedkamers en bestuurskamer
Op 15 oktober 1995 werden vier nieuwe kleedkamers en een nieuwe bestuurskamer officieel in gebruik genomen.
1996: Vijfentwintigjarig bestaan en start van de Megaweek
In 1996 werd de eerste Megaweek georganiseerd t.g.v. het 25 jarig jubileum M.S.V.71. Het werd een drie daags evenement in een grote feesttent met de eerste Nacht van M.S.V.’71 als grote feestavond met wijlen Arne Jansen (meisjes met rode heren) als hoofdact. Zo ontstond een jaarlijkse traditie met grote waarde voor onze club.
1996: Degradatie naar 6e klasse KNVB
In het jubileumjaar degradeerde M.S.V.’71 van de Hoofdklasse RVB naar de 6e klasse van de KNVB. De RVB (Rotterdamse Voetbal Bond) hield dat jaar op te bestaan. De degradatie kwam volkomen onverwacht, omdat een jaar eerder M.S.V.’71 nog uitstekend presteerde en net naast promotie naar de 4e klasse van de KNVB greep. Han van Leeuwen was in die jaren trainer van M.S.V.’71.
1997: Kampioen 6e klasse KNVB
In het seizoen 1996/1997 werd M.S.V.’71 afgetekend kampioen van de 6e klasse. Tegenstander Nivo werd in Maassluis met 11-0 opgerold. Het Haagse Tempo had daarmee het nakijken. Han van Leeuwen was trainer en kreeg daarmee zijn revanche voor de degradatie van een jaar eerder.
1998: Kampioen 5e klasse KNVB
Het succesvolle team van Han van Leeuwen pakte ook dit seizoen de titel. Dat ging ten koste van Jai Hind. Beide ploegen eindigden gelijk. Een beslissingswedstrijd moest bepalen wie er kampioen werd. Zover kwam het niet. Want Jai Hind werd door de KNVB uit de competitie genomen, omdat zij in de wedstrijd tegen M.S.V.’71 met onrechtmatige spelers was uitgekomen. Daardoor werd M.S.V.’71 kampioen en promoveerde het naar de 4e klasse van de KNVB.
2001: Oprichting Stichting Vrienden van M.S.V.'71
Op 15 oktober 2001 richtten Martin van Zweden, Leendert van Geest en Ronald Ducaneaux de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 op. Dit om na 6 Megaweken de continuïteit van de feestweek te waardborgen en financieel uit de verenigingsbegroting te halen. Zo werd de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 een grote financiële steunpilaar van de vereniging.
2003: Periodekampioen
In het seizoen 2002/2003 behaalde M.S.V.’71 de nacompetitie. Dat gebeurde onder trainer Leen Muis, die in de winterstop de ontslagen Leen Verhagen had opgevolgd. Door een ruime winst van 5-0 op SVDPW werd M.S.V.’71 periodekampioen. In de nacompetitie ging het in de eerste ronde tegen SC Duivesteyn onmiddellijk mis, waardoor M.S.V.’71 actief bleef in de 4e klasse.
2004: Periodekampioen
In het seizoen 2003/2004 was M.S.V.’71 onder leiding van trainer Wilco Wapenaar lang in de race voor het kampioenschap. Maar RKSVM haalde in de laatste competitiewedstrijd een streep door de Maassluise rekening door in de 89e minuut gelijk te maken. Postduiven greep daardoor de titel. M.S.V.’71 mocht nacompetitie spelen, maar ook daar was het RKSVM dat de Maassluise ambities dwarsboomde.
2005: Promotie naar de 3e klasse KNVB
Ook in het seizoen 2004/2005 behaalde M.S.V.’71 de nacompetitie. Wilco Wapenaar was trainer. En wat eerder jaren niet lukte, daar slaagde M.S.V.’71 nu wél. Na Lekkerkerk en Erasmus uitgeschakeld te hebben, moest M.S.V.’71 op neutraal terrein (Hermes DVS in Schiedam) afrekenen met CKC. En dat deed de equipe van trainer Wilco Wapenaar. In een historische wedstrijd kwam M.S.V.’71 terug van een 0-3-achterstand en won uiteindelijk met 4-3! Promotie naar de 3e klasse was een feit.
2006: Vijfendertigjarig bestaan
Ter gelegenheid van het vijfendertigjarig bestaan was er op 30 november 2006 een Galadiner in Restaurant de Ridderhof. René van der Gijp verzorgde een gastoptreden. Sjaak van Santvliet werd door burgemeester Karssen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
2008: Degradatie naar de 4e klasse KNVB
Het seizoen 2007/2008 was sportief gezien een rampjaar voor M.S.V.’71. Leen Muis kon zijn in degradatienood verkerende ploeg niet meer motiveren en gooide drie wedstrijden voor het einde de handdoek. Wilco Wapenaar werd als interim-coach gevraagd het seizoen af te maken. Maar ook hij kon degradatie niet voorkomen. Tegen Delfia viel het doek, waarna ook Wapenaar het voor gezien hield.
2009: Van zondag naar zaterdag
Met ingang van het seizoen 2009/2010 stapte M.S.V.’71 met zijn standaardteam over van de zondag naar de zaterdag. Het mocht starten in de 4e klasse omdat de KNVB dat seizoen de 5e klasse had opgeheven.
2010: Promotie naar de 3e klasse KNVB
Onder leiding van Eric Tanis en technisch coördinator Marlon Mohunlol promoveerde M.S.V.’71 in het seizoen 2009/2010 naar de 3e klasse. In de nacompetitie werd achtereenvolgens afgerekend met RAVA/PEC en Siveo ’60. In de finale op het terrein van FC ’s Gravenzande won M.S.V.’71 met 2-1 van Quick Steps en promoveerde daardoor naar de 3e klasse.
2011: 40 Jarig Jubileum
In april werd op grootse wijze het 40-jarig jubileum gevierd met een galadiner in restaurant de Ridderhof. Speciale gasten waren Jan Dirk Stouten en Hugo Borst. Verder werd er een prachtige jubileumkrant uitgegeven, die in Maassluis e.o. huis aan huis werd verspreid. En tot slot was er een groot jeugdtoernooi met aansluitend een reunie , waarbij twee roemruchte kampioensteams de degens met elkaar kruisten.
2013: Degradatie naar de 4e klasse KNVB
Na een leegloop van spelers in het seizoen 2011/2012 stond nieuwe trainer Henk Boon voor de onmogelijke taak om zijn ploeg voor degradatie te behoeden. Dat lukte uiteindelijk niet , waardoor M.S.V.'71 opnieuw terugkeerde naar de 4e klasse.
2014: Officiële Opening Kunstgras velden
In November 2014 werden de nieuwe kunstgrasvelden officieel in gebruik genomen. Het betreft een nieuw hoofdveld en een half veld voor jeugdwedstrijden. De eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras hoofdveld was tussen ons 1edamesteam en de dames van Jong ADO Den Haag.
2017: Promotie naar de 3e klasse KNVB
Na 3 jaar in de subtop van de 4e klasse gespeeld te hebben keerde M.S.V.'71 in het seizoen 2016/2017 terug naar de 3e klasse. Dat gebeurde onder leiding van de eerder teruggekeerde trainer Wilco Wapenaar. Via de nacompetitie werd uiteindelijk promotie afgedwongen in een bloedstollende thuiswedstrijd tegen Loosduinen.
2018: Degradatie naar de 4e klasse KNVB
Het verblijf in de 3e klasse was van korte duur. Vrij snel na de start van het seizoen 2017/2018 stapte trainer Wilco Wapenaar op. Ron Carli en Tim Kolmus namen het trainers stokje over, maar wisten degradatie niet te voorkomen.
2019: Officiële Opening Nieuwe Kleedkamers
Op zaterdag 1 November verrichtte Burgemeester Edo Haan de officiële opening van onze nieuwe kleedkamers. De bouw van de nieuwe kleedkamers kon worden gerealiseerd door dankbaar gebruik te maken van de subsidie regeling van onze gemeente, aangevuld met onze eigen middelen en grote steun van sponsors.
Het gaat om 8 kleedruimtes, waarvan twee grote, een ruimte voor verzorging en twee aparte toilet groepen voor dames en heren. Het resultaat is echt super en een geweldige beloning voor de grote inzet van vele MSV-ers.
Ook werd de prachtig verbouwde bestuurskamer in gebruik genomen en zal volgend jaar gestart worden met het renoveren van de oude kleedkamers, de keuken en de toiletgroepen
2019: M.S.V.'71 verwelkomt Unitas'63
In juni van 2019 kwamen M.S.V.'71 en handbalvereniging Unitas'63 overeen dat Unitas'63 in de veld periode zal gaan spelen op het sportcomplex van M.S.V.'71. Daarvoor is inmiddels een handbalveld aangelegd, dat multifunctioneel ingezet kan worden. De eerste handbal wedstrijd van Unitas'63 op het sportpark van M.S.V.'71 werd begin oktober gespeeld.
Heden
Onze vereniging is gevestigd in de Steendijkpolder in Maassluis West. Een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen, hetgeen goed is voor de continuïteit van de vereniging. Onze jeugd speelt op zaterdag. De kleinsten (JO8 en JO9) spelen in 7-tallen. De overige jeugd teams (JO11 t/m JO19 categorie) bestaan uit 11-tallen.
Alle jeugdteams , de selectie en een aantal seniorenteams spelen hun wedstrijden op zaterdag. Een tweetal senioren teams zijn op zondag actief.
Jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen bij M.S.V.’71 terecht als actief voetballer. Naast het veldvoetbal heeft M.S.V.’71 een zaalvoetbalafdeling. Deze teams bestaan uit 5-tallen. Naast de vele spelende leden en het bestuur telt M.S.V.’71 een groot aantal vrijwilligers, die vanuit vele commissies de club draaiende houden.
M.S.V.'71 telt op dit moment iets meer dan 350 voetballende leden.
Clubcultuur en evenementen
De cultuur van M.S.V.’71 zou je het best kunnen omschrijven als sportief, familiair en gezellig. Sportiviteit staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Er wordt binnen de club veel aandacht besteed aan normen en waarden. Leden, die zich binnen of buiten het veld misdragen worden door de technische begeleiding en / of het bestuur tot de orde geroepen. Dat vertaalt zich in een relatief laag aantal schorsingen.
Verder is M.S.V. '71 ontegenzeggelijk een gezellige vereniging met weinig verloop. De relatief kleine vereniging, waar iedereen elkaar kent, voelt bij velen aan als een warme deken. Natuurlijk heeft de club sportieve ambities. Maar niet ten koste van alles. Gezelligheid en sfeer spelen bij de jongste voetbalvereniging uit Maassluis zeker geen ondergeschikte rol.
De club organiseert jaarlijks veel activiteiten voor jong en oud. Een kleine greep hieruit. De jaarlijkse voetbalkampen voor de jeugd. Het Oktober- en Sinterklaasfeest, de nieuwjaarsreceptie en de familiedag zijn daar een paar leuke voorbeelden van. En uiteraard eind april; de traditionele Megaweek! Een feestweek met allerlei gezellige activiteiten voor jong en oud in een grote feesttent.
Toekomst
Het bestuur van M.S.V.’71 heeft de wens uitgesproken dat het 1e seniorenelftal een stabiele 3e klasser wordt. Er zal een goede doorstroming vanuit de eigen jeugd moeten komen naar het 1e respectievelijk 2e elftal, met als basis een technisch jeugdplan.
Om e.e.a. te bewerkstelligen is een technisch beleidsplan geformuleerd, volgens welke deze doelstellingen verwezenlijkt dienen te worden. Uit het beleidsplan komt duidelijk naar voren, dat betaling van spelers niet past in de plannen van M.S.V.’71.