Jeugdkader | trainers seizoen 2022-2023

Wim Bijkerk
Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw

Wim Bijkerk.JPG

Ik ben Wim Bijkerk, voor de ‘oudere jongeren’ zeker geen onbekende bij M.S.V. ’71. Ik ben 66 jaar en sinds kort met pensioen na 46 prachtige jaren bij de douane in Rotterdam.

 

Vanaf mijn jongste jaren heb ik altijd bij die andere mooie Maassluise club VDL gevoetbald. Daarnaast op latere leeftijd nog zo’n 10 jaar bij M.S.V. ‘71 in het “ legendarische” vadersteam.  Ook mijn zoons Tom en Roel hebben jaren bij M.S.V. ‘71 gevoetbald. Eerst in de jeugd en later in het eerste elftal. Via mijn zoons ben ik ook bij M.S.V. ‘71 terecht gekomen en, net als velen, de eerste stapjes als jeugdtrainer gezet.

 

Hierna ben ik vanaf 1986 zo’n vijftien jaar jeugdtrainer geweest en acht jaar technisch jeugdcoördinator. In die periode was ik ook trainer/coach van het toenmalige Maassluise elftal voor D-pupillen. Enkele jaren later ben ik door het bestuur, onder leiding van de onlangs helaas overleden oud-voorzitter Ben Dolphijn, gevraagd om technisch coördinator van de seniorenselectie te worden. Dat heb ik zo’n vier jaar gedaan, met als hoogtepunt (de eerste keer) promotie naar de 3e klasse met veel teruggekeerde en door mij getrainde oud M.S.V.-spelers. Tenslotte heb ik enige jaren geleden nog het team van mijn kleindochter Sophie getraind.

 

Vanaf dit seizoen ga ik dus opnieuw bij M.S.V. ’71 aan de slag. Nu als Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw. Samen met Ron van Straaten (HJO Onderbouw) ga ik de jeugdopleiding bij M.S.V. ‘71 voetbaltechnisch naar een hoger niveau tillen. Daarbij is de hulp van velen onontbeerlijk. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren laat het mij weten. Samen staan wij sterk! 

 

Ik heb inmiddels met veel kaderleden en trainers kennis gemaakt. Het voelt weer als vanouds en ik heb er dan ook veel zin in.

Ron van Straaten
Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw / Hoofdtrainer JO11

Ron van Straaten.JPG

Ik ben in 1976 begonnen met voetballen bij M.S.V. ‘71. Bij M.S.V.’71 heb ik de gehele jeugd doorlopen en heb ik op mijn zeventiende mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. In 1989 ben ik kampioen geworden met het eerste elftal.

 

In 1985 ben ik op mijn zestiende begonnen als trainer/coach van de F1. Het jaar erop ben ik meegegaan naar de E1 en hier ben ik vervolgens ook gebleven. In 1992 heb ik de opleiding Jeugd Voetballer Trainer (KNVB), tegenwoordig UEFA C jeugd, behaald. In 2000 ben ik gestopt. Toen mijn zoon in 2015 ging voetballen, heb ik het trainerschap weer opgepakt. Inmiddels volgt hij zijn eigen weg en ben ik als hoofdtrainer bij de JO11 blijven hangen.

 

Komend(e) seizoen(en) kijk ik er naar uit om als Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw, samen met Wim Bijkerk (HJO Bovenbouw), het technisch jeugdbeleid van M.S.V.  ’71 verder vorm te geven.

Faisal Talouka
Hoofdtrainer JO13

Faisal Talouka.JPG

Ik ben altijd met voetballen bezig geweest. Veel op de straat en in de zaal gevoetbald. Ik kwam in 2016 bij ASWH terecht. Samen met het hoofd jeugdopleiding (HJO) heb ik bij ASWH de O19-1 getraind en gecoacht die toen landelijk 4e divisie speelde. Het jaar daarna ben ik bij ASWH ook aangesteld als hoofdtrainer O11-1.

 

Bij ASWH heb ik de juniorencursus bij de KNVB gedaan. Ik heb veel van Arnoud Jonker, HJO van ASWH, geleerd, omdat hij de Meulensteenmethode en -visie uitdraagt. Hierbij heb ik veel kennis op tactisch gebied opgedaan. Arnoud Jonker heeft ook een eigen voetbalschool, 4 – Skills, waar ik nog altijd actief bij ben als techniektrainer.

 

In 2017 ben ik naar Maassluis verhuisd en ben ik in het seizoen 2017/2018 bij FC 's-Gravenzande aan de slag gegaan als trainer/coach van de O10-selectie (twee teams op hoofdklasse en één team op 1e klasse niveau). Bij FC 's-Gravenzande heb ik geleerd met voetbalprincipes om te gaan, zodat dat de rode draad is door de gehele jeugdopleiding.

 

In 2018/2019 ben ik assistent O16 (hoofdklasse) geworden. Dit heb ik twee jaar gedaan en daarna ben ik een seizoen assistent-trainer van de O15 (6e divisie) geweest. Bij FC ’s-Gravenzande heb ik veel geleerd op veldbezettingsgebied en het daarop trainen en coachen.

 

In 2020 ben ik TC3 youth gaan doen, maar hier heeft de coronacrisis helaas roet in het eten gegooid.

 

Mijn visie op voetbal is overal domineren. Zowel met bal als zonder bal. Overal aanwezig zijn en storen. Dit vergt veel van spelers en daarom train en coach ik hierop.

 

Ik heb heel veel zin om mijn kennis en kunde bij te dragen bij M.S.V. '71 en specifiek bij de O13.

Gary Brown
Hoofdtrainer JO15-1

Gary Brown.JPG

Ik ben ooit in de F-jeugd begonnen bij VDL. Daarna heb ik als junior vanaf de C t/m A bij de jeugdselecties van Excelsior Maassluis gespeeld. Als senior heb ik een aantal jaar bij het eerste elftal van M.S.V. ’71 gespeeld en het kampioenschap kunnen vieren van het seizoen 1997/1998. Tegenwoordig ben ik speler van het derde elftal van M.S.V. ’71.

 

Komend seizoen ben ik de hoofdtrainer van de JO15. Samen met Dave Warnaar zal ik de JO15-1 trainen en coachen. Dit wordt mijn zesde jaar als trainer van een jeugdteam bij M.S.V. ’71. Vorig seizoen was ik de trainer van de JO13-1. Een seizoen waarin we van de 3e klasse gepromoveerd zijn naar de 1e klasse. Ook het komende seizoen gaan we inzetten op een leuk seizoen en een maximale teamprestatie.

Arjan Storm
Hoofdtrainer JO19-1

Arjan Storm.JPG

Ik heb zelf altijd bij M.S.V. ’71 gevoetbald, met als sportieve hoogtepunt het kampioenschap in de B (nu JO17) onder leiding van Zeki, de toptrainer die het afgelopen seizoen nu het kampioenschap heeft behaald met het zondag-seniorenteam 35+.

 

Sinds 2013 (vanaf de ‘F-jes’) geef ik training bij M.S.V. ’71 aan het team van mijn zoon. In het seizoen 2018/2019 zijn we kampioen geworden met de JO13-2.

 

Het komend seizoen begeleid ik samen met Patrick Nederveen, Claire van der Maas en Jenny Storm de JO19. Patrick en ik zullen het trainen en coachen voor onze rekening nemen. Jenny is assistent trainer/teamleider en Claire is onze trouwe vlagster. We gaan er weer een leuk, gezellig en sportief seizoen van maken!

Nuno Miguel Silva Sousa
Hoofdtrainer JO23-1

Nuno Miguel Silva Sousa.jpg

Na een aantal jaren als prof te hebben gevoetbald in mijn geboorteland Portugal, start ik dit seizoen een als trainer/coach van de O23 een nieuw avontuur in het voetbal.

 

Ik ben erg gepassioneerd en toegewijd en kijk er naar uit om samen met het team onze doelen te bereiken en bij te dragen aan de ontwikkeling van M.S.V. ’71.

Erik Barth
Hoofdtrainer jeugdkeepers

Erik Barth.JPG

In mijn jonge jaren heb ik gekeept in de jeugd van vv Rozenburg. Op ‘regionaal niveau’, zoals dat destijds heette. Tot een jaar of acht geleden heb ik nog altijd in de zaal gekeept.

 

Sinds enkele jaren ben ik met veel plezier keeperstrainer bij M.S.V. ‘71. Hierbij word ik geassisteerd door mijn zoon Cas, die zelf ook keept bij M.S.V. ’71, en Claire van der Maas.

 

Ook dit seizoen kijk ik er weer naar uit om samen met Cas en Claire de jeugdkeepers naar een hoger niveau te brengen.