top of page

5 februari – de laatste corona loodjes?


Die wegen in ieder geval zwaar!! In de week na de wedstrijd tegen HBS blijken Jayden, Lodewijk, Maikel, Marieke, Menno en Tijn allemaal het coronavirus te hebben. En dat terwijl Rick van Straaten (dinsdag) en Rick Niemantsverdriet (donderdag) er net vanaf zijn. Op de eerste training van dinsdag spelen we eigenlijk als begeleiding al met het idee om de wedstrijd tegen Berkel uit af te melden gezien de vele positieve gevallen. Omdat de klachten echter relatief mee lijken te vallen en we graag in een wedstrijdritme willen blijven besluiten we af te wachten om te bekijken hoe de zaken zich ontwikkelen. Op donderdag blijkt dat Lodewijk, Marieke en Menno de wedstrijd niet gaan halen, maar dat Jayden, Maikel en Tijn mogelijk wel kunnen spelen. Op zaterdagmorgen blijkt dat dit ook gaat lukken en kan Ishairo na zijn wedstrijd met de JO-15 bij ons aansluiten. We kunnen ballen, dus met voldoende ouders voor vervoer en support EN een grensrechter (waarvoor dank weer) op weg naar Berkel en Rodenrijs !!

In de voorbespreking proberen we zo goed mogelijk afspraken te maken met het team omdat we niet goed weten wie fit genoeg is en wie niet. Zeker omdat een deel van de groep niet heeft getraind of er net weer wat training op heeft zitten. Ondanks het feit dat Berkel niet bovenin meedraait willen we hier geen zeperd oplopen en de drie punten gewoon mee naar huis nemen. De vrees blijkt ongegrond: binnen 10 minuten staat MSV met 0-2 voor (via Max en Daan) en beheerst de wedstrijd volledig. Via leuk en af en toe mooi voetbal loopt het team in de eerste helft uit naar 0-6 (eerst een snoeihard schot uit de rebound van Rick na een mooie aanval via Daan en Maikel, dan een leep boogballetje van andere Rick (van Straaten), opnieuw Daan uit een corner en een misgrabbelende keeper op de inzet van Max). Klein minpuntje is het uitvallen van Tijn (enkel), maar gelukkig hebben we Ishairo op de bank. Na de rust komt Berkel met één of twee spelers uit een hoger team op de proppen, maar de scheidsrechter laat het gaan onder het mom van 'misschien wordt het dan nog een leuke wedstrijd'. Voor het wedstrijdbeeld maakt het echter niet uit: MSV blijft domineren en loopt via Chahid en 2 x Jayden verder uit naar de 0-9. De nieuwe spits weet Bart nog verrassen met een leep schot voordat Jayden de eindstand bepaalt op 1-10. Wat verder het vermelden waard is: Max werkt keihard voorin en kan weer twee doelpunten bijschrijven. Lars speelt een uitstekende wedstrijd, maar wordt net niet beloond met een vlammend schot op de kruising, in plaats van erin. Maikel en Rick vliegen weer over het veld alsof er geen corona is geweest. Tobiasz speelt als linksback (niet zijn favoriet) een prima wedstrijd, Tijn komt – gelukkig – nog binnen de lijnen in de tweede helft en heerst als vanouds. Bart krijgt niet veel te doen, maar staat er als het moet en voetbalt goed mee.


Daan scoort gewoon drie keer als laatste man. Jayden heeft de weg naar het doel weer gevonden. Rick van Straaten steekt ook de nieuwe spits in zijn zak. Chahid gaat steeds zelfverzekerder voetballen en pakt zijn doelpuntje mee door goed doorzetten. Ishairo valt goed in, is niet bang en voetbalt mee alsof hij niet anders gewend is. Rico heeft weer de wedstrijdspanning die hij zoekt, is verbaal (uiteraard) zeer aanwezig en heeft ook nog familie, die in Berkel woont, langs de lijn. Marieke is als supporter mee met vader (en fotograaf) Martin langs de lijn, Menno volgt thuis het wedstrijdverloop weer via Marieke en Lodewijk zit helaas nog in quarantaine. Goed gespeeld weer, nu hopen dat we vanaf volgende week weer echt compleet zijn.


Groeten, Rico en Martin


Comments


bottom of page