top of page

Belangrijke winst M.S.V.’71 in strijd om veilige 7e plaats


M.S.V.’71 boekte afgelopen zaterdag in eigen huis een belangrijke overwinning op Vredenburch, de nummer 4 van de ranglijst. Het werd uiteindelijk 3-1 door doelpunten van Brady van Stralendorff, Matthijs Jansen en Jeremy van Loenen. Door deze zege deed de equipe van trainer Paul van Loenen goede zaken in de strijd op lijfsbehoud in de 4e klasse.

 


Voorafgaande aan de wedstrijd in Maassluis werd een minuut stilte gehouden voor de afgelopen donderdag overleden Hans ter Beek. Oud speler en trainer van M.S.V.’71.

Vanaf het begin was duidelijk dat het vertrouwen bij M.S.V.’71 na de twee zware nederlagen van de afgelopen weken tegen SEV (0-3) en VDL (4-1) niet was aangetast. Met de stevige wind in de rug begon de thuisploeg overtuigend aan het duel en zat er vanaf het begin kort op. In de meeste duels kwam M.S.V.’71 als winnaar uit de bus.

Vredenburch spits Rico Deekman kreeg geen poot aan de grond bij Dennis Veldkamp


Het Maassluise overwicht leverde in eerste instantie niet meer op dan een aantal hoekschoppen. Bij de eerste de beste tegenaanval kwam Vredenburch echter bijna op voorsprong. Maar Erwin Kruit wist de uitgelezen mogelijkheid niet te verzilveren. Even later strandde dezelfde Kruit op doelman Bart Voskamp, die met een sublieme redding zijn doel schoon hield.


M.S.V.’71 op Voorsprong

De geschrokken thuisploeg pakte de draad daarna weer snel op en wist na een goed half uur op voorsprong te komen. De Vredenburch doelman kreeg een vrije trap van Matthijs Jansen niet onder controle. In de rebound schoot Jeremy van Loenen eerst nog tegen de keeper op, waarna Brady van Stralendorff de 1-0 binnen tikte.
Niet veel later verdubbelde Matthijs Jansen na een uitstekend lopende Maassluise aanval met Jack van der Vlugt en Arno van Zweden de score (2-0).Na een voortreffelijke aanval kreeg Matthijs Jansen de bal van Arno van Zweden op een presenteerblaadje en schoot de 2-0 simpel binnen


M.S.V.’71 probeerde met deze 2-0 op zak de rust te halen. Dat liep bijna nog mis toen de eindpass van de doorgebroken Erwin Kruit niet goed was.


Na de pauze hadden de gasten uit Rijswijk de wind mee. Het leverde de bezoekers een groot veldoverwicht op. De kansen voor Vredenburch waren echter schaars. Daarvoor sloot de M.S.V.’71 defensie te goed. De razendsnelle Erwin Kruit zat nu stevig in de achterzak van Tom Vreugdenhil.M.S.V.'71 was heer en meester in de lucht


De eerste grote kans van het 2e bedrijf kon pas 22 minuten voor tijd worden genoteerd. Gek genoeg was het een kans voor M.S.V.’71. In de omschakeling controleerde aanvoerder Jack van der Vlugt de bal uitstekend, maar zijn schot ging net naast.


Een minuut later was het raak aan de andere kant. De M.S.V.’71 defensie kreeg de bal niet goed weg. Door de wind kwam het leer voor de voeten van de ingevallen Shane Broens, die fraai de aansluitende treffer binnen knalde. (2-1).


Vredenburch wilde meer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar de thuisploeg liet dat niet meer toe. Sterker nog. Tien minuten voor tijd schoot Jeremy van Loenen na een geweldige hakbal van Arno van Zweden zijn ploeg in veilige haven (3-1). In blessuretijd had Brady van Stralendorff zelfs nog de uitgelezen mogelijkheid om de score een nog fraaier aanzien te geven, maar zijn inzet ging over.

 

Na afloop treurde niemand daar over in het Maassluise kamp. De 3 belangrijke punten zaten in de knip en de veilige 7e plek was weer in het bezit. Het Megafeest in de tent  kon wat hen betreft beginnen.

 

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Dennis Veldkamp, Jasper van Veen, Tom Vreugdenhil, Jeremy van Loenen (90 Rick de Jonge), Matthijs Jansen, Rogier Pon. Brady van Stralendorff, Arno van Zweden (92 Rody van Baalen), Jack van der Vlugt


Aad Cordia maakte zoals gewoonlijk weer foto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/BxTec

 

Comments


bottom of page