top of page

Bericht van de Voorzitter


Beste M.S.V.’71- ers,

Het ziet er naar uit dat wij op korte termijn weer op een normale wijze kunnen gaan voetballen en wedstrijden spelen. Het was in ieder geval een lange donkere periode voor de sport, en zeker de teamsporters. Maar de verwachting is dat Corona in juli zodanig onder controle is, dat we onze voetbalsport weer als vanouds kunnen bedrijven. Tot die tijd zullen wij de versoepelstappen van onze overheid op de voet volgen.

Mede door inzet van ons enthousiaste jeugdkader konden onze jongere leden de afgelopen periode gewoon trainen zodat zij wel konden sporten. In dit verband was er op 17 april jl. een fantastische ‘sport en spel’ ochtend door het jeugdbestuur georganiseerd. Hierbij konden jongere MSV’ers tot 13 jaar maximaal genieten van het voetbalspel. Er deden zo’n 130 kinderen mee, waarbij 40 vrienden en vriendinnetjes van onze jeugdleden. Inmiddels hebben zich er ook een aantal zich als nieuwe lid aangemeld. Het jeugdbestuur zal ook in de zomermaanden, op de zaterdagen in de schoolvakantie, een aantal leuke activiteiten voor de jeugd organiseren.
Onze vereniging zit en heeft dus niet stilgezeten, want tijdens de Corona periode is er hard gewerkt om de verouderde kleedkamers en de kantine grondig te renoveren. De kleedkamers zijn naar de moderne opvattingen aangepast en voorzien van vloerverwarming. Onze keuken is geheel gerenoveerd en ingericht met nieuwe apparatuur. En ook onze commissiekamer is volledig opgeknapt en onze toiletgroep is prachtig uitgebreid en heeft nu ook een invalide toilet.


Op ons nieuwe kleedkamer gebouw zijn 90 zonnepanelen geplaatst. Zo is onze renovatie bijna afgerond en kunnen wij zeker weer 30 jaar vooruit. Er moeten nog een aantal zaken worden gedaan, maar daarvoor zullen we eerst nog moeten sparen. Maar accommodatie en de velden zien er nu al prachtig uit en ik durf wel te stellen dat wij een van de mooiste sportverenigingen zijn in Maassluis (en de meest gezellige vereniging).
Door de Corona hebben wij ons 50-jarig jubileum nog niet kunnen vieren, maar dat zal nog plaatsvinden. Wellicht dit jaar nog, als het kan en mag, en anders in 2022. De jubileumcommissie is volop bezig om na te denken hoe we dit kunnen realiseren. Daarnaast zal de nieuwe accommodatie nog officieel worden geopend en wij hebben gevraagd of de burgemeester dat wederom wil doen. In principe heeft hij dit toegezegd. Daarnaast hebben wij onze sponsors een presentje gegeven bestaande uit een weckpot met chocolade-eitjes. Dit werd door de sponsors zeer gewaardeerd.
Verder hebben twee gewaardeerde leden van onze vereniging; t.w. Herman de Blij en Aad Cordia een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de burgemeester voor de vele activiteiten die zij in de afgelopen jaren voor onze vereniging hebben gedaan. Hierbij wil ik beide heren nogmaals hen feliciteren.Wanneer jullie weer op ons sportterrein komen, kunnen jullie zien dat er een mooie voetbal koe bij onze kleedkamers graast. Deze koe is prachtig en vrolijk beschilderd en is als 50 jarige dame; Sara gedoopt. Dit als knipoog naar het agrarische verleden van ons sportcomplex en de boerderij van de familie van der Sar. De koe is geschonken door het bedrijf Lely en is daarmee onze nieuwe mascotte.
In het kader van ons 50-jarig bestaan heeft IJsmaker Jeroen op de markt van Maassluis een heerlijk ijsje ontworpen. Dit ijsje kan men verkrijgen onder onze verenigingsnaam. Ik zou een oproep willen doen om allemaal het ijs te gaan proeven.

Tenslotte nog wat datums om te noteren; zaterdag 15 mei is er wederom een Online Bingo en op 29 mei gaan we klussen met NL Doet en op zaterdag 12 juni zullen wij met MSV deelnemen aan de Nationale Voetbaldag van de KNVB. Meer informatie over deze activiteiten kunt vinden op onze website.

Graag tot ziens op het veld.


Pieter Hoogenraad,Voorzitter M.S.V.'71

Comments


bottom of page