top of page

Column Martijn Krabbendam...... 50 jaar M.S.V.'71


Behalve Mikos Gouka is er nog bekende sportjournalist uit Maasluis. Ook met een Excelsior'M verleden. Maar ook oud-lid van ons eigen M.S.V.'71. Het betreft VI verslaggever Martijn Krabbendam (hier op de foto met John de Wolf en Henk Fraser). Als voetbalkenner is Martijn ook regelmatig op TV te zien als analist bij o.a. Veronica Inside en ESPN. Martijn volgt M.S.V.'71 nog steeds op afstand……en is een trouwe Nacht van MSV’71 bezoeker. Ook hij schreef een column ter gelegenheid van ons 50-jarig jubileum.M.S.V. ’71; het sc Heerenveen van onze regio

Omdat het op het veld toch niks meer zou worden, de zaal lekker warm en droog was én je er de fysieke duels kon ontlopen, zei ik ‘ja’ toen ik door zwart/witte vrienden gevraagd werd om voor MSV te komen spelen. Een tijdje later zat ik aan tafel met wijlen; Chris Paschold, toen de grote man achter het zaalvoetbal bij MSV en tekende ik een gefingeerd contract. Martin van Zweden nam een persfoto en glom van trots: “Wéér een MSV’er erbij, je krijgt geen spijt”.


Hij kreeg natuurlijk gelijk. Met coach Chris van der Plas en spelers zoals; Gerardje van de Hoek, Marcel van der Hoeven, John Meuldijk en Jaap Westein hadden we een prima seizoen in de hoofdklasse, mede door de inbreng van een paar technische Chileense spelers. Als een soort Colo-Colo speelden we leuk voetbal, alles op techniek, geen schoppen, nooit regen, wind of kou en na afloop kende gezelligheid geen tijd in de Smithal, waar het voor een maandagavond altijd opvallend druk was. Voor mij is dat MSV: presteren als het kan, maar de 'Derde Helft' is net zo belangrijk. Sterker nog: het niveau is dan zo hoog dat MSV op dat vlak makkelijk in de Topklasse zou kunnen spelen.


Ik denk dan ook nog regelmatig terug aan die tijd in de zaal, zeker als ik tijdens de altijd super gezellige; 'Nacht van M.S.V.'71' teamgenoten van toen tegenkom. Maar ook jongens met wie ik ooit bij Excelsior-M speelde en die later naar MSV vertrokken. Zoals Ronald Bolijn, de enige speler met wie ik in het veld echt een klik had in het veld. We waren net zo slap, gemakzuchtig en soms een tikkeltje lui, maar als een keer de zon scheen en het zat allemaal mee, leken we één keer per seizoen wel op Manchester City.


Onlangs kwam ik Martin weer tegen in de binnenstad van Maassluis. "Hij zal wel weer een sponsor hebben binnen gehengeld", dacht ik, want wat dat betreft is er in 25 jaar niets veranderd: je kan geen nee tegen hem zeggen. Zoals altijd praten we dan even over MSV. Wat me opviel was de keren dat hij zijn duim omhoogstak naar mensen die voorbijliepen, of dat nou Excelsior-leden waren of VDL’ers. Ineens viel het kwartje. MSV is niet de beste of de grootste club van Maassluis, wel de leukste en meest sympathieke. Tijdens de jaarlijkse Megaweek viel het mij ook altijd al op hoe divers de bezoekers zijn, want dan loopt heel 'voetballend' Maassluis kriskras door elkaar in de grote feesttent.


"Toch knap als je dat voor elkaar krijgt als vereniging"; bedacht ik me en alsof hij mijn gedachten kon lezen; “Ach, we zijn toch een beetje het SC Heerenveen van de regio”.

Dat is een net zo’n grote felicitatie waard als voor het vijftigjarige jubileum. In de tent drinken we er graag weer een drankje op. Proost en gefeliciteerd M.S.V.'71; meer dan een mooie voetbalclub uit ......... Maassluis-west.


Martijn Krabbendam


コメント


bottom of page