top of page
  • duucie

Debuterende coach Kees S. pakt de volle winst!

M.S.V.’71 3 – Westlandia 4 2-0 (1-0)

1 april 2023


De aanloop voor deze wedstrijd begon met de vraag of het wel of niet door zou gaan. Na de vele buien van de afgelopen week was het sompige veld 2 toch voldoende bespeelbaar op deze druilerige zaterdag. Vanwege 1 april was het lang onduidelijk voor sommigen of het serieus was, of niet, maar “it giet oan”!

Er waren weer de nodige afwezigen, maar gelukkig kon de debuterende coach Kees over een aantal voldoende fitte spelers beschikken. De coach moest eerst wat minder populaire maatregelen nemen.


Na het missen van de penalty vorige week, en dus de drie punten, werd Jan disciplinair geschorst en teruggezet naar het 4e van M.S.V.’71. Met een onbegrepen tactiek gaf hij de volgende 11 spelers het vertrouwen om deze wedstrijd te starten: Geert, Loek, Herman, Jordy, Robbert, Reno, Martin, Wesley, Luuk, Bryan, Bas. Op de bank hadden we drie sterke spelers achter de hand: Duuc, Danny, en Gio. Ook de assistent-coach Fer was net (niet) op tijd aanwezig, en Henk besloot deze wedstrijd onverwachts te gaan leiden als scheidsrechter. Westlandia 4 is een team met wisselende samenstelling, althans, het team was bijna helemaal anders dan in de uitwedstrijd, waar we schlemielig met 1-0 verloren. Toch bezet dit team de derde plaats in de 4e klasse. Onze gasten begonnen sterk aan de wedstrijd, en zette meteen goed druk op onze verdediging. Door het natte veld wilde de bal nog wel eens doorschieten, waardoor er af en toe vreemde situaties ontstonden. Na de eerste tien minuten kregen we meer vat op de wedstrijd, en de spitsen Wesley en Martin zorgden ervoor dat Westlandia continue drie man achterin hielden. Volgens Martin waren het er minimaal vijf, dus zullen het er wel een stuk of vier geweest zijn. Feit is dat Westlandia steeds een aanspeelpunt te weinig had, waardoor we redelijk makkelijk op de been bleven. Eigenlijk waren de beste kansen voor ons, maar de zuiverheid in de eindpass ontbrak nog. Nadat Loek met een fraaie sliding een uitbraak, en een mogelijke 0-1 wist te voorkomen, ging Luuk zich maar bemoeien met de aanval. Dit resulteerde in een mooie aanval en werd door Luuk beloond met de 1-0! Zonder vermeldenswaardige feiten kabbelde de wedstrijd naar de rust. De immer rustige coach stond met denkrimpels langs de lijn.

In de rust voerde coach Kees natuurlijk het hoogste woord. Doordat het voorin wat stroef liep, besloot het tactische vernuft van het derde om te doen wat geen enkele andere coach zou durven: Duuc en Danny erin te brengen voor de solide verdedigers Robbert en Loek. Het idee was natuurlijk om de tegenstander op het verkeerde been te zetten door twee verdedigers te wisselen, terwijl de aanval stokte. Alhoewel niemand in het brein van deze veelbelovende coach kan kijken, moet ongetwijfeld de drijfveer zijn geweest dat de ballen beter naar voren gespeeld moesten worden. Maar, wie zal het zeggen? Deze veranderingen hadden in elk geval een effect, maar het is niet duidelijk of dit het gewenste effect was.

Door het wisselen van de twee controlerende verdedigers moest er in de tweede helft veel meer strijd worden geleverd. We hadden wat voetballend vermogen ingeleverd, dus dan maar met de denkbeeldige opgestroopte mouwen spelen. Het leverde in elk geval een vermakelijke tweede helft op, met aan beide kanten strijd en fouten. Mede door het goede fluiten van Henk was het een leuke wedstrijd die niet bij elk duel stil werd gelegd. Wij zakten iets meer in om Westlandia uit te nodigen op onze helft, zodat wij in de counters gevaarlijk konden worden. Deze tactiek bleek uiteindelijk goed uit te pakken.

Ook in de tweede helft gaven we eigenlijk geen kans weg, al moest Geert nog een keer handelend optreden na een gevaarlijk inzet van Danny. Gelukkig wist Geert te voorkomen dat de bal in het doel belandde, helaas ten koste van een hoekschop (alweer). Ook Jordy moest nog een keer Geert helpen, en uiterst kalm haalde hij de bal van de doellijn. Zo bleef het gelukkig 1-0.

Halverwege de tweede helft onderschepten we de bal op het middenveld en werd Wesley de diepte ingestuurd. Dit keer sloeg hij wijselijk Martin over en ging hij zelf richting de goal: 2-0! Voor de coach was dit het teken om Bryan te gaan wisselen: door heel kordaat op te treden wist Kees om binnen 10 minuten Bryan te overtuigen om zich te laten wisselen voor Gio. Gio werd ingebracht om de laatste 10 minuten de bal in de ploeg te houden en aan een soort “gallery-play:” te doen. Binnen vijf minuten lag hij al drie keer op de grond, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Tijdens zijn val probeerde hij wel zo veel mogelijk tegenstanders mee te nemen naar de grond, een levende bowling bal!

Ook Danny “de tank” bleek een constant gevaar, voornamelijk voor de tegenstander: Westlandia speelde in het groen, en groen is voor onze marinier een teken om door te gaan: rood = stoppen, groen = doorgaan! Dus, zelfs al stond er een tegenstander in de weg, Danny ging er dwars doorheen. Mede hierdoor vermeed Westlandia zo veel mogelijk de rechterkant, waardoor die kant van de tegenstander al was uitgeschakeld. Na vorige week hadden we Reno weten te overtuigen om dit niet meer te doen, want zijn schoten eindigden overal behalve bij de goal. Nu was het Martin die een poging deed om de score toch noch hoger te laten uitvallen. Met zijn sterke linker zwabberbeen leverde hij een fenomenale kanonskogel af, die niet eens de achterlijn haalde. Vorige week wist hij in ieder geval nog de cornervlag te raken, maar helaas blijft onze spits dit jaar nog “droog” staan, en ziet hij nog steeds Scott voor zich in de lijst met topscoorders. Hierbij dan maar een oproep om hem volgende week te komen aanmoedigen…..en als hij scoort, geeft hij 1 kannetje bier weg!

En nivo zakte langzaam door de ondergrens en Henk besloot dan ook om een einde aan de wedstrijd te maken. hierdoor bleven de punten geheel verdiend in Maassluis.

Mogelijk vraagt u zich af waarom er enkele spelers met naam en toenaam worden vermeld, maar dat is meer omdat deze spelers niet zo zeer goed voetballen, maar wel vermakelijk zijn. Maar, Herman is bijvoorbeeld een altijd constante, goede en rustige speler met veel overzicht, en omdat hij geen gekke dingen doet, eindigt hij niet in dit verslag. Hetzelfde geldt voor Robbert, Bryan, Bas en Duuc. Misschien dat zij een keer opvallen, en dan zal het zeker vermeld worden.

Jordy, Gio en Luuk weer bedankt, een prima wedstrijd en mede door jullie weer drie punten!

Na afloop smaakte het bier natuurlijk extra goed omdat de drie punten waren gehaald. Voor de winnende coach is dit natuurlijk een enorme opsteker, en met zo veel goede fitte spelers zal het een puzzel worden voor volgende week, thuis tegen VDL. En, weer op veld 2!

Dit was alweer de vierde wedstrijd op rij die het derde niet heeft verloren! De weg omhoog is ingezet, maar ik vrees dat het te laat is om nog mee te strijden om het kampioenschap. Wel zijn we inmiddels veilig!

Comments


bottom of page