top of page

Drie historische KNVB Bekersuccessen M.S.V.'71 teams


In de kleurrijke geschiedenis van M.S.V.'71 wisten 3 teams een keer de KNVB beker te winnen in hun klasse. Het seizoen 2010 /2011 was daarin uitzonderlijk. Want toen wisten zowel de F2 (Foto) als de ZO-2 beslag te leggen op deze mooie prijs. Vier jaar later ging onze F1 de geschiedenisboeken in als trotse bekerwinnaar.


Bij beide succesvolle jeugdteams was Martin van Zweden een van de coaches. Hij haalt hier herinneringen op aan de winst van de F2 met een mooi verhaal, foto' s en zelfs een film van de wedstrijd en de huldiging.Historische dag voor onze vereniging

In het kader van ons gouden jubileum blikken we dit keer terug op een mooie herinnering van 10 jaar geleden. Want 28 mei 2011 was een historische dag voor onze vereniging. Het was, volgens onze zwart/witte archieven, namelijk de eerste keer dat een MSV jeugdteam een KNVB beker in hun klasse won.

Dit toenmalige F2 bestond uit jongens vanuit echte MSV families zoals; Thomas van Dun, Kevin van Zandvliet, Arno van Zweden, Dean Noordzij en Arman Kus. Keeper Jason ontpopte zich als een ijzersterke sluitpost en voorin scoorde Renzo, Caio aan de lopende band. Op het middenveld knokte Mimoun elke week voor elke meter. Het team raakte gedurende het seizoen steeds meer op elkaar ingespeeld. Maar zoals bij elk startend F, of tegenwoordig Jo8 team, stond plezier voorop. Zo was het elke zaterdagochtend genieten langs de lijn. Leuk detail is dat een drietal spelers vanuit dit succesvolle F2 team inmiddels richting onze selectie gevoetbald zijn.


Het seizoen 2010-2011 pakte uiteindelijk geweldig uit voor dit sterke team dat onder leiding stond van de onervaren trainers/vaders; Maurice van Zandvliet en ondergetekende.

Gedurende het seizoen groeide het team uit tot een onverslaanbaar ploegje dat uiteindelijk kampioen werd en als uniek toetje de KNVB bekerfinale mocht spelen op het neutrale sportcomplex van Fc Lisse. Het team ging met een vrolijke volle bus MSV-ers richting de bollenstreek. Zij werden gevolgd door vele bekende MSV supporters die met toeters en bellen getuige wilden zijn van deze bijzondere wedstrijd.


Road to Lisse

De “Road to Lisse” was een lange en niet altijd een eenvoudige voor ons zwart/witte F2.

Na ruime bekeroverwinningen op ’s Gravenzande-F12: 0-10 en op M.V.V.’27-F4: 6-2 in de 1e poulefase werd in de daarop volgende “knock-out” rondes afgerekend met Westlandia-F6: 4-0, Wippolder-F7: 5-3 en vervolgens V.F.C.-F7 met 4-2.


In de kwartfinale werd op een avond in april Simonshaven-F2 uit met 0-3 geklopt en na een zinderende halve finale werd thuis VUC-F3 na strafschoppen uitgeschakeld.


In de KNVB -bekerfinale van de (9e) klasse mocht MSV-F2 het om 10:00 uur opnemen tegen Moordrecht-F4.Onder toeziend oog van ruim 100 aandachtige toeschouwers trok het succesvolle F2 in de 2 helft na een 1-1 tussenstand de wedstrijd naar zich toe.


De vreugde explosie direct na het eindsignaal was natuurlijk enorm. Veel M.S.V.’71-ers vierden het grote feest mee. De huldiging op het grote KNVB podium was geweldig! Met het in ontvangst nemen van de mooie beker is de dubbel voor F2 binnen. 'Jaha, dit is een goed stel hoor' zou commentator Theo Reitsma gezegd kunnen hebben. Wat een belevenis, wat een unieke prestatie en wat hebben we genoten van F2 dat seizoen.

Ook succes voor ZO-2


De ZO-2 senioren van M.S.V.'71 hadden op 28 mei een goed voorbeeld aan de F2 van onze vereniging. Die hadden namelijk in Lisse laten zien hoe je een KNVB beker wint. Het toeval wilde dat ook de ZO-2 van M.S.V.'71 later die dag in dezelfde Bollenstreek in Lisse moest aantreden in een heuse bekerfinale. En zij deden, wat eerder op de dag hun jonge M.S.V.'71 pupillen al hadden gepresteerd. Namelijk de beker winnen. De ZO-2 nam de beker mee naar Maassluis door in de laatste minuut Lekerkerk-2 met 2-1 te verslaan.Een super resultaat destijds voor onze club, dat met 2 bekers het 40 jarig bestaan opgeluisterde in 2011. Evenals de F2 had het 2e zondag team begin mei in Delft tegen Delft-5 eerst ook de titel al binnengehaald.De geschiedenis herhaalt zich nog een maal


Vier jaar later herhaalde de geschiedenis zich nog een keer. Toen was het de F1 dat onder leiding van Martin van Zweden en Gerben van den Bosch alle sportieve aandacht naar zich toe trok. Ook F1 speelde de KNVB bekerfinale en nam uiteindelijk de beker mee naar huis.

Gemakkelijk ging dat overigens niet. Want mede finalist Haagse Hout bleek een taaietegenstander. Uit het goede Haagse Hout gesneden. De bloedstollend spannende wedstrijd eindigde gelijk, waardoor strafschoppennoodzakelijk waren om een beslissing te forceren.

Onze F1 trok uiteindelijk aan het langste eind en ging daardoor ook de M.S.V.'71 geschiedenisboeken in.

Comments


bottom of page