top of page

Geslaagde 2-daagse techniek cursus (jeugd)trainers M.S.V.'71


Zaterdag 25 en Zondag 26 juni hebben we met een groot aantal (jeugd) trainers deelgenomen aan een techniek cursus van Voetbalscholing.com.


Doordat de oorspronkelijke locatie bij een Rotterdamse vereniging niet rond kwam, werd aan Paul van Loenen gevraagd of er mogelijkheden bij M.S.V. ‘71waren. Met korte lijntjes in TC en overige trainers hebben we een snelle inventarisatie gedaan.


De cursus die gegeven werd door Johan Scholten van Voetbalscholing, is gebaseerd op de techniektrainers Wiel Coerver en Rene Meulensteen. Het eerste uur begon met theorie en daarna gingen we met zijn allen het veld op. Onze aankomende assistent trainers bij de kabouters (Bart, Roj, Tim en Tom), konden de oefeningen mooi voordoen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op de Meulensteen Visie, wat neerkomt op techniek, snelheid en weerstand. Oefenvormen die starten met beperkte weerstand werden eenvoudig aangepast naar een vorm van volledige weerstand.


Afsluitend hebben alle trainers die hebben deelgenomen hun certificaat ontvangen. Het geleerde gaan we komend seizoen zeker terug zien in onze jeugdopleiding.


Tussen de middag werd we voorzien van een lekkere lunch met broodjes, fruitsalade en te drinken, alles uitstekend geregeld door Vanessa.


In de middag weer het veld op, waar weer nieuwe interessante vormen werden getoond.


Op zondag hetzelfde maar dan de oefenvormen voor gevorderde spelers met meer weerstand en loopacties. Het geheel werd compleet gemaakt met de diverse partij vormen 1:1 en 2:2.
Comentarios


bottom of page