top of page

Hans Frerichs benoemd tot Lid van Verdienste bij M.S.V.'71Een van de hoogtepunten van de groots gevierde reünie ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van M.S.V.'71 was de benoeming van Hans Frerichs tot Lid van Verdienste. Een meer dan verdiende onderscheiding voor de man, die al meer dan 20 jaar op allerlei manieren actief is voor " zijn" club.


Hans Frerichs was duidelijk verrast door het mooie geheim gehouden initiatief van het bestuur, waarvan hij zelf al jaren deel uitmaakt. Hij vond het wel wat vreemd dat er veel van zijn vrienden op de M.S.V.'71 reünie aanwezig waren, zonder ooit lid te zijn geweest van deze mooie club. Maar toen Martin van Zweden hem naar voren riep en hem toesprak viel het kwartje.
Toeschouwer, Vrijwilliger en Sponsor

Martin van Zweden prees de vele verdiensten, die Hans bijna 25 jaar voor M.S.V.'71 heeft gehad en nog steeds heeft. Hij kwam met M.S.V.'71 in aanraking als toeschouwer bij zijn kinderen. Maar daar bleef het niet bij. Hans ging mee als begeleider op jeugdkamp en werd al snel gevraagd als shirtsponsor. Hij stemde toe en is nog steeds als belangrijke sponsor verbonden aan M.S.V.'71.Zomaar een foto uit het verleden van een van de de vele teams met de naam Wallcare op het shirt en een jonge trots ondernemer Hans Frerichs uiterst links op de foto


In een onlangs gehouden interview zei Hans daar het volgende over. "Ik vind dat als je het goed hebt, dat je wel wat terug mag geven aan de maatschappij. Zie het maar als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij steunen met ons bedrijf meerdere goede doelen en meerdere verenigingen. Maar los daarvan vind ik het gewoon ook heel leuk als ik het terrein op kom lopen en ik zie teams spelen met de naam van ons bedrijf op hun tenue en tas. Daar ben ik best trots op. Nee, veel klanten levert het niet op. Af en toe een particuliere klant. Maar dat is niet zo erg. Daar doe je het in eerste instantie niet voor. Op dit moment staat onze naam op het jubileum shirt van het 1e elftal, staan er een aantal reclameborden van ons rondom het veld en prijkt onze naam op een van de kleedkamer deuren van de nieuwe kleedkamers".


Bestuurslid Technische zaken

Meer dan 10 jaar geleden trad Hans Frerichs toe tot het bestuur van M.S.V.'71 als bestuurslid technische zaken. En dat is hij nog altijd. Sinds die tijd is Hans uiterst actief voor M.S.V.'71. Niet alleen als bestuurslid trouwens. Maar zeker ook als vrijwilliger op andere gebieden. Zoals tijdens de Megaweek bijvoorbeeld. Dan verleent Hans de hele week allerlei hand en spandiensten bij de opbouw, achter de bar en bij het opruimen van de tent. Ook bij het schoolvoetbal was Hans actief en indien nodig helpt hij ook mee achter de bar.Deze mooie poster illustreert de vele verdiensten van Hans Frerichs


In zijn rol als bestuurslid technische zaken heeft Hans Frerichs de afgelopen jaren heel wat projecten geleid. "De bouw van de speeltuin. Daarna de verlichting bij veld 2, de kunstgrasvelden, de nieuwbouw kleedkamer, de renovatie accommodatie (oude kleedkamers, bestuurskamer, de kantine, commissiekamer, toiletten en de keuken) en de komst van Unitas'63 op ons terrein. In de hoedanigheid van bestuurslid technische zaken gaf Hans niet alleen leiding aan al deze projecten, maar schroomde hij ook niet om zelf heel actief mee te helpen.
Heel aardig mens

Behalve het feit dat Hans heel veel verdiensten heeft gehad voor M.S.V.'71 prees Martin van Zweden Hans Frerichs ook nog een als persoon. " Wij hebben altijd heel erg prettig met jou samengewerkt en doen dat nog steeds. Je bent niet alleen een harde werker, maar ook nog eens een heel aardige persoon, dat op heel veel waardering mag rekenen binnen onze geweldige vereniging".Dat alles was voor het M.S.V.'71 bestuur meer dan genoeg reden om Hans te benoemen tot Lid van Verdienste.


Naast het bekende speldje en de bloemen kreeg Hans ook nog een persoonlijk wielershirt (zijn grote hobby) shirt en een mooie collage dat zijn vele verdiensten voor M.S.V.'71 illustreert.
Comments


bottom of page