top of page

Hardwerkend M.S.V.'71 sleept tegen Blijdorp moeizame overwinning uit het vuur


In Rotterdam wist een hardwerkend M.S.V.'71 tegen Blijdorp na een gelijkopgaande eerste en een uiterst moeizame 2e helft met veel pijn en moeite de volle winst uit het vuur te slepen. (0-1). De bij M.S.V.'71 in het doel teruggekeerde Marnix Louter (foto) speelde hierbij een hoofdrol.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Na de teleurstellende nederlaag vorige week in eigen huis tegen Rotterdam United stond er voor M.S.V.'71 gelijk al wat druk op deze wedstrijd. Een nieuwe nederlaag tegen het sterk geachte Blijdorp zouden de bezoekers zich niet kunnen permitteren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zou deze middag blijken. Zeker ook omdat M.S.V.'71 een 3-tal basisspelers (jeremy van Loenen, Rick de Jonge en Paul Dorsman) miste deze middag.M.S.V.'71 begon dan ook onzeker en wat onwennig aan deze partij. Het initiatief lag duidelijk bij de thuisploeg. In de openingsfase kwam Yorick de Looff twee maal goed door over de rechterkant, maar zijn gevaarlijke voorzetten leidden niet tot een treffer.

Het eerste Maassluise wapenfeit kwam van de voet van invaller Arman Kus, die doelman Jimhendry Tolud bijna van afstand verraste.


M.S.V.'71 langzaam beter

Het gaf de ploeg van trainer Paul van Loenen kennelijk wat moed om wat energieker de aanval op te zoeken. Zoals de prima spelende verdediger Jasper van Veen even later deed. Hij stuurde met een geweldige pass Jack van der Vlugt aan het werk, Maar de M.S.V.'71 aanvoerder mikte net naast, waardoor deze grote kans verloren ging.


Het was het sein voor een M.S.V.'71 offensief. Na de moeizame start kwamen de gasten uit Maassluis steeds beter in de wedstrijd. Jack van der Vlugt zag Jimhendry Tolud te ver voor zijn goal staan, maar de inzet vanaf 40 meter ging maar net over. En binnen het halfuur ontstond voor M.S.V.'71 de grootste kans van de wedstrijd. Jasper van Veen haalde de achterlijn en leverde een afgemeten voorzet af. Maar de volledig vrijstaande Arman Kus, wist zijn hoofd niet tegen de bal te krijgen.


Nadat Marnix Louter met een knappe redding de doorgebroken Mohammed Ahanssas van de openingstreffer had afgehouden viel het doelpunt 10 minuten voor de pauze aan de andere kant. Uit een hoekschop van Matthijs Jansen frommelde Jack van der Vlugt de bal bij de 1e paal binnen. (0-1).


In het restant van het eerste bedrijf wist de thuisploeg een groot aantal hoekschoppen te forceren, maar dit leverde geen doelpunten op.


Eenrichtingsverkeer

Na de pauze was het vanaf het begin eenrichtingsverkeer. De thuisploeg heerste op het middenveld en M.S.V.'71 slaagde er geen moment in om onder de druk van Blijdorp uit te komen. De bezoekers hanteerden het principe weg is weg, maar de ballen kwamen even hard weer terug. De keihard werkende Maassluise ploeg weigerde echter te capituleren. Er werd met hard en ziel gestreden voor de eerste punten van het seizoen. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen, maar pech in de afronding, een geweldige verdedigende actie van Dennis Veldkamp en een uitstekende doelman Marnix Louter zorgden ervoor dat M.S.V.'71 na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Orlando Duivestein, de eerste zege van het seizoen kon bijschrijven. Helemaal verdiend was de overwinning niet, maar daar maalde niemand om in het Maassluise kamp.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Ben Wesselius Karim Attsou, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Arman Kus (70 Rody van Baalen), Dennis Veldkamp, Sven Schipper (85 Michael de Bruin), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Arno van Zweden

Comments


bottom of page