top of page

Historie M.S.V.'71 : De Jaren 2000 t/m 2009


In het kader van het 50 jarig bestaan van onze club publiceren we in dit jubileum seizoen op onze website regelmatig een historisch overzicht van het wel en wee van onze vereniging. Deze keer staan de jaren 2000 t/m 2009 centraal.


2004: Periodekampioen

In het seizoen 2003/2004 was M.S.V.’71 onder leiding van trainer Wilco Wapenaar lang in de race voor het kampioenschap. Maar RKSVM haalde in de laatste competitiewedstrijd een streep door de Maassluise rekening door in de 89e minuut gelijk te maken. Postduiven greep daardoor de titel. M.S.V.’71 mocht nacompetitie spelen, maar ook daar was het RKSVM dat de Maassluise ambities dwarsboomde.



Tim Kolmus in actie in de uitwedstrijd tegen RKSVM in Monster


Hier viert M.S.V.'71 in de reguliere competitie in Loosduinen de overwinning op Postduiven. Uiteindelijk gingen de Postduiven er wel met de titel vandoor en bleef M.S.V.'71 met lege handen achter.

Op de foto vlnr Chris Kolmus, Jeremy Kolmus, Rachid Ait-yahya, Kevin Plein en Roel Bijkerk

2005: Promotie naar de 3e klasse KNVB

Ook in het seizoen 2004/2005 behaalde M.S.V.’71 de nacompetitie. Wilco Wapenaar was trainer. En wat eerdere jaren niet lukte, daar slaagde M.S.V.’71 nu wel. Na Lekkerkerk en Erasmus uitgeschakeld te hebben, moest M.S.V.’71 op neutraal terrein (Hermes DVS in Schiedam) afrekenen met CKC. En dat deed de equipe van trainer Wilco Wapenaar. In een historische wedstrijd kwam M.S.V.’71 terug van een 0-3-achterstand en won uiteindelijk met 4-3! Promotie naar de 3e klasse was een feit.



2006: Vijfendertigjarig bestaan

Ter gelegenheid van het vijfendertigjarig bestaan was er op 30 november 2006 een Galadiner in Restaurant de Ridderhof. René van der Gijp verzorgde een gastoptreden. Sjaak van Santvliet werd door burgemeester Karssen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.



Restaurant de Ridderhof had voor haar gasten een heerlijk menu samengesteld



Het voorgerecht is opgediend


De familie Kolmus zorgde voor de muzikale omlijsting.Vlnt Vader Peter, Jeremy, Chris en Tim



Sjaak van Santvliet wordt door Burgemeester Koos Karssen namens de Koningin benoemd in de Orde van Oranje Nassau


Veel leden, sponsors en genodigden genoten van de ambiance en het lekkere eten in Restaurant de Ridderhof


Rene van der Gijp vermaakte het gezelschap met leuke voetbal verhalen


2008: Degradatie naar de 4e klasse KNVB

Het seizoen 2007/2008 was sportief gezien een rampjaar voor M.S.V.’71. Leen Muis kon zijn in degradatienood verkerende ploeg niet meer motiveren en gooide drie wedstrijden voor het einde de handdoek. Wilco Wapenaar werd als interim-coach gevraagd het seizoen af te maken. Maar ook hij kon degradatie niet voorkomen. Tegen Delfia viel het doek, waarna ook Wapenaar het voor gezien hield.



De degradatie treffend in beeld gebracht in de wedstrijd tegen Delfia


Aan het eind van dit seizoen namen 3 M.S.V.'71 spelers afscheid van het selectie voetbal. Henk Smit, Peter Ducaneaux en Ronald Bolijn.



Peter Ducaneaux, Ronald Bolijn en Henk Smit namen afscheid na jarenlang trouwe dienst in de selectie van M.S.V.'71


2009 Van zondag naar zaterdag

Met ingang van het seizoen 2009/2010 stapte M.S.V.’71 met zijn standaardteam over van de zondag naar de zaterdag. Het mocht starten in de 4e klasse omdat de KNVB dat seizoen de 5e klasse had opgeheven. Trainer Frans Schaap werd opgevolgd door het duo Eric Tanis en Marlon Mohunlol. Het zou een succesvol seizoen worden , waarover later meer.



Selectie seizoen 2009 2010

bottom of page