top of page

Historie M.S.V.'71 : De Jaren 80


Onze club M.S.V.'71 is bijna jarig. In Maart 2021 vieren we ons 50 jarig bestaan. In deze jubileumperiode kijken we regelmatig terug op de afgelopen 50 jaar. Deze keer staan de jaren 80 uit de vorige eeuw centraal.


1980: Stop volleybal

In 1980 besluit M.S.V.’71 te stoppen met de volleybaltak.

1980: Structuurwijziging

Door het stoppen van het volleybal, bleven er nog maar twee takken van sport over. Voetbal en honk/softbal, elk met een eigen bestuur, dat volledig verantwoordelijk was voor hun tak van sport. Om de vereniging echter zo efficiënt mogelijk te laten draaien, werd op de algemene ledenvergadering van 26 februari besloten om de bestaande besturen op te heffen en de vereniging te laten besturen door één bestuur met volledige verantwoordelijkheid voor beide takken van sport. Wim Caron (Foto) werd voorzitter. Louis Druijve werd secretaris en Jan Middelburg werd penningmeester.


1981: Tienjarig bestaan


Het tienjarig bestaan van M.S.V.’71 werd gevierd met een kindermusical en een feest voor leden en genodigden in De Ark in Maassluis. Ben Cramer (foto) trad die avond op. Het feest sloeg een enorm gat in de begroting en bracht de club op de rand van het faillissement.1981: Kampioen 2e klasse RVB

Het jubileumjaar werd extra luister bijgezet door het kampioenschap, dat behaald werd onder leiding van trainer Erik de Vries. De vlag ging in top na de gewonnen wedstrijd tegen Schiedamse Boys. Daardoor was M.S.V.’71 onbereikbaar geworden voor concurrent Olympus.


Het 1e elftal uit het seizoen 1980 /1981 met staand vlnr

Wim Caron (voorzitter), Nano Caron, Jaap Huizing, Hans van der Vlugt, Rick van der Berg, Jacco 't Hart, Aad Hoek, Carl Manz, Chris Orizand (elftalleider)

Zittend vlnr

Gilbert Remeus, Frits van Os, Driek Althuizen, Ben Ducaneaux, Pierre van der Velden1983: Start carnaval bij M.S.V.’71


In 1983 werd voor het eerst uitgebreid carnaval gevierd in de tot het Zwart-Witte Gat omgedoopte kantine. Er was een heuse Raad van Elf en Arie van den Peppel was de eerste Prins (Aquarius). Later volgden Otto de Graaf (Prins OTTO) en Johan van Wijk (Prins Velocitas) zijn voorbeeld. Limburger Winand Fuss (foto) bracht ons westerlingen de fijne kneepjes van het carnavalsgebeuren bij. Later werd Fuss voorzitter van M.S.V.’71.


De Raad van Elf uit de jaren 80 met Prins Velocitas (Johan van Wijk) staand 4e van links1983: Afsplitsing honkbal/softbal

Op 1 maart 1983 splitste de honk- en softbaltak zich af en ging verder onder de naam De Gophers.

Zij gingen hun wedstrijden spelen op het terrein naast M.S.V.’71.


1986: Zaalvoetbal kampioen 1e klasse

In het seizoen 1985/1986 slaagde het eerste zaalteam erin om kampioen te worden van de 1e klasse en daarmee te promoveren naar de hoofdklasse. In een zinderende wedstrijd werd Hoogvliet met 6-5 verslagen, waardoor concurrent Activitas niet meer achterhaald kon worden.


Het zaalvoetbal team dat naar de hoofdklasse promoveerde. Staand vlnr

Chris Paschold (bestuurslid), Hr vd Hoek (Leider), Chris van der Plas, Pierre van der Velden, Jacco 't Hart, Jan Hokke (bestuurslid)

Zittend vlnr

Hans van der Vlugt, Gerard van der Hoek, Rick van der Berg, Remco Jansen

1986: Haarlem Cup

In hetzelfde jaar 1986 nam M.S.V.'71 met de jeugd deel aan de Haarlem Cup, een leuk, groots opgezet, ambitieus en bekend toernooi in Haarlem. Veel Maassluise deelnemers van toen hebben bijzonder goede herinneringen aan dit toernooi. De kwartfinale werd zelfs bereikt tegen Volendam.


Op de foto zien we een B1 elftal met staand vlnr

Elftalleider (middels een stage geregeld door John Moens), Paul Erftemeijer, René de Waard, Marco de Jongste, Rob Kramer, René de Uyl, Michael van de Stok

Zittend vlnr

Roberto Dort, Remco van der Burgh, Paul van Loenen, Marco van Dijk, Vincent de Blij en John Meuldijk.


1987: Zaalvoetbal kampioen hoofdklasse

Een jaar na het bereiken van de hoofdklasse ging de vlag bij het 1e in de zaal opnieuw in top. Nu werd promotie naar de interregionale klasse afgedwongen, het op een na hoogste landelijke zaalvoetbalniveau.


1988: Sponsorloop van Parijs naar Maassluis

In november 1988 liep de selectie van M.S.V.’71 van Parijs naar Maassluis met als doel geld in te zamelen voor een lichtinstallatie. Het idee kwam van de toenmalige trainer Aart Trees, die samen met Hans Dries en vele anderen de sponsorloop organiseerde. Er werd uiteindelijk 20.000 gulden opgehaald en de lichtinstallatie kwam er.


De deelnemers, organisatoren en begeleiders van de sponsorloop


1989: Zaalvoetbal degradeert naar hoofdklasse

Een jaar na de promotie naar de interregionale klasse keerde het 1e zaalteam van M.S.V.’71 terug in de hoofdklasse. Interregionaal spelen was te hoog gegrepen voor de zwart-witten. In de jaren die volgden, keerde M.S.V.’71 langzaam terug naar het huidige niveau (2010/2011), de 3e klasse.

1989: Kampioen 1e klasse RVB

In het seizoen 1988/1989 werd het 1e veldvoetbalteam van M.S.V.’71 ongeslagen kampioen in de 1e klasse van de RVB. Het promoveerde daardoor naar de hoofdklasse RVB. Trainer was op dat moment Aart Trees. Het kampioenschap werd behaald in Rotterdam tegen Hillesluis. Het Schiedamse Ursus greep hierdoor net naast de titel.
Comments


bottom of page