top of page

HVC’10 4 – M.S.V.’71 3 4-1 (3-0)


Na een gewonnen wedstrijd vorige week tegen Naaldwijk, mocht het 3de vandaag, 19 februari aantreden tegen het 4e van HVC. Achteraf bleek dat er niet alleen spelers van het 4de mee te doen bij HVC. Doordat de wedstrijd tegen Naaldwijk was gewonnen hadden meerdere spelers een baaldag opgenomen. Helaas waren dit er meer dan verwacht en moest er hulp ingeroepen worden van Ben, Tom V en Fabian.

De wedstrijd startte iets over half 3 met de volgende 11. Geert, Ben, Herman, Loek, Robbert, Sunil, Reno, Tom V, Bryan, Wesley en Bas voorin. Op de bank zaten Duc, Fabian, Jan en Martin. Na de aftrap, die MSV mocht, nemen duurde het precies 40 seconden toen de 1-0 al op het scoreboard stond. Het was Ben die al wat minuten met het 2de in de benen had die de snelheid van onze spelers iets sneller inschatte. Hij gaf de bal aan het middenveld van HVC die met een steekbal de spits van HVC een niet te missen kans gaf.

Je zou verwachten dat MSV dan wel wakker is, maar helaas HVC bleef de aanval opzoeken en kwam al snel via een voorzet op dezelfde spits op een 2-0. En dit binnen 10 minuten spelen. Voor het afgereisde publiek in Hoek van Holland was het ook niet lang wachten op de 3-0. Blijkbaar had Geert iets te veel geleerd van Rogier in zijn beste tijd. Geert riep los op een steekbal van HVC, waar normaal iedereen wegloopt en verwacht dat Geert de bal dan ook heeft was het deze keer anders. De opgestoomde rechtsbuiten van HVC was eerder bij de bal en omspeelde Geert en schoot binnen het kwartier de 3-0 binnen. MSV was nu wel wakker en begon iets meer tot voetbal te komen. Het resulteerde in 1 noemenswaardige kans in de 1ste helft. Het was Tom die met een steekbal vrij werd gespeeld en 1 op 1 met de keeper recht op hem afschoot. MSV was ook achterin steeds meer gedurfd aan het spelen. Zo werd de spits van HVC van het kastje naar de muur gespeeld toen Robbert een bekeken bal terugspeelde op Geert. De scheidsrechter besloot dat het wel genoeg was om deze lijdensweg aan te zien en floot af voor een warm kopje thee.


Na de rust werd Robbert gewisseld voor Fabian. Hierdoor moest er wel wat geschoven worden. Dit pakte alleen maar beter uit, want MSV begon het spel steeds meer op de helft van HVC te spelen. Fabian had blijkbaar de 1ste helft niet goed opgelet toen hij een voorzet van HVC terugspeelde op Geert op stropdas hoogte. Geert was deze keer wel voorbereid en nam de bal aan en schoot de bal snel naar voren voordat de spits er weer bij kon komen. Na 20 minuten in de 2de helft werd Tom eruit gehaald voor Jan en was de alles of niets poging door het 3de ingezet.

HVC was zo onder de indruk van de lange nieuwe spits dat ze moesten zoeken naar de nieuwe manier van spelen. Het duurde een kleine 5 minuten toen HVC alles weer op orde en begon de druk toch op te voeren op de goal van Geert. Dit resulteerde ook in een doelpunt. Een vlammend schot van de rechtshalf van HVC ging rechtstreeks op Geert af, maar de bal had een “zwabber” en vloog net voor Geert om hem heen het goal in. De wedstrijd was in het slot gegooid. In de laatste 10 minuten probeerde MSV toch nog een doelpuntje mee te pikken. Helaas hadden dat er meer kunnen zijn als Jan wat scherper was geweest. Zo had hij meerde kansen nodig. Een corner van Bas kopte hij net over. Via een vrije trap van Bryan op Bas werd de bal teruggelegd op de 5 meter, maar ook nu weer miste Jan. Helaas niet de goal maar de hele bal maaide hij overheen. Gelukkig stond Sunil achter hem, die de bal aannam en probeerde te plaatsen helaas was dit net over.

Maar er kwamen steeds meer kansen. Door goed opzettend werk van Reno werd Jan opnieuw aangespeeld. Die had een vlammend schot in gedachten. De gedachten waren goed, maar de uitwerking wat minder. De bal vloog over de ballenvanger. Kon Jan dan helemaal niks goed doen? Jawel, want uit de uittrap van de keeper van HVC werd de verdediger onder druk gezet door Jan en met een knappe sliding veroverde hij de bal. Met een “rustiger” schot ging de bal via een verdediger net naast de paal. Uit de corner kwam de bal bij Wesley terecht die een nog beter schot in gedachten had dan de vuurpijl van Jan. Hij haalde verwoestend uit maar in plaats van op goal te schieten schoot hij richting de cornervlag. Het was dat Jan dit had doorzien en wist de bal van richting te veranderen. Hierdoor was de keeper van HVC eindelijk verslagen en stond de 4-1 op het bord.


Volgende week staat de late uitwedstrijd tegen Gravenzande op het programma.

Comments


bottom of page