Ichthus en de Dijck winnaars schoolvoetbal Groep 8

Ichthus en de Dijck zijn op 16 maart jl. winnaar geworden van het schoolvoetbal Groep 8 bij M.S.V.'71. Ichthus won bij de Jongens/Mixed en De Dijck was de beste bij de meisjes. Beide scholen mogen Maassluis vertegenwoordigen bij de Regio finales.

Hoewel de voorspellingen voortreffelijk waren, lieten de weergoden het schoolvoetbal afgelopen woensdag toch een beetje in de steek. De dag begon nog wel zonnig, maar hoe verder de dag vorderde des te meer de zon het liet afweten en werd het zelfs vrij fris op en langs de velden op het sportpark van M.S.V.'71.

Maar dat mocht de voetbalpret niet drukken, want de 19 teams konden zich onder belangstelling van veel ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden naar hartenlust uitleven. Er was één meisjespoule van 4 teams. En de 15 jongens/mixed teams waren verdeeld over 3 poules.

Meisjes

De 4 meisjesteams speelden allen 3 wedstrijden. En toen de strijd daar was gestreden bleek De Dijck het sterkst. Zij wonnen alle wedstrijden. Maakten 10 doelpunten en moesten slechts een tegendoelpunt incasseren. Het is daarom terecht dat zij Maassluis op 18 mei in de regio finales bij groep 8 (meisjes) mogen vertegenwoordigen.

Het trotse meisjesteam van de Dijck legde beslag op de 1e prijs

Bij de meisjes werd Startpunt 2e met 7 punten en legde Groene Hoek beslag op de 3e prijs. Ichthus viel hier net buiten de prijzen.

Jongens/Mixed

In de 3 Jongens/Mixed poules zouden de 3 winnaars samen met de beste nummer 2 doorgaan naar de halve finales. In poule B werd de Kindertuin ongeslagen eerste. Bij poule C deed Ichthus dat op zijn beurt ook. En ook in Poule D was er een team dat alle wedstrijden wist te winnen. En dat was de Kardinaal Alfrinkschool. De beste nummer 2 kwam uit de poule C en dat was Balkon-1.

De 2 halve finales gingen tussen de Kindertuin en Ichthus op veld 1A en tussen Kardinaal Alfrinkschool en Balkon-1 op veld 1B. De krachtverschillen waren klein. Want Ichthus won in de laatste minuut nipt met 1-0 van Kindertuin. En op het andere veld won Kardinaal Alfrinkschool met 3-2 van Balkon-1.

De strijd om de 3e en 4e plaats ging daarom tussen Kindertuin en Balkon-1,die eerstgenoemde met 3-2 wist te winnen en daarmee beslag legde op de 3e plaats. De finale ging tussen Kardinaal Alfrinkschool en Ichthus. En laatstgenoemde kwam met 3-1 als winnaar uit de bus. Van harte gefeliciteerd.

Ichthus won het schoolvoetbaltoernooi groep 8 bij de JOngens/Mixed. Zij wisten alle wedstrijden te winnen.

Zij mogen Maassluis bij de Jongens/Mixed groep 8 vertegenwoordigen bij de regio finales op 18 mei a.s.

Montessori winnaar sportiviteitprijs

Bij alle wedstrijden gaven de scheidsrechters aan de teams punten voor gedrag en sportiviteit. De Montessorischool, dat met 1 Jongens/Mixed team aan het toernooi deelnam kwam als sportiefste school uit de bus en won daardoor de sportiviteitprijs. Een groot compliment voor deze school, het team en de begeleiders. Zij mogen een jaar lang pronken met de prachtige mooie grote beker, die ook dit jaar weer beschikbaar werd gesteld door Welzijn E25.

De organisatie dankt opnieuw alle vrijwilligers, die ook deze keer zorgden voor een vlekkeloos verlopen toernooi.

Als er foto's bij zijn, die u liever niet geplaatst wilt hebben op deze website, laat het ons dan even weten via email Nico.v.d.Lelij@msv71.nl. In dat geval verwijderen wij de desbetreffende foto(s).