IJzersterk M.S.V.'71 wint belangrijk inhaalduel en stijgt naar 2e plaats

Hoofdsponsor : SEGMENT

Een uitstekend spelend M.S.V.'71 heeft in Den Haag het eerder wegens slechte weersomstandigheden gestaakte duel tegen concurrent GSC ESDO verrassend met 1-3 gewonnen. De overwinning was dik verdiend. Centraal achterin speelde Ricardo de Jager (foto) een prima wedstrijd en was een van de vele uitblinkers bij de bezoekers.

De wedstrijd in Den Haag werd in de 21e minuut hervat met een 0-0 stand. Voor beide teams stond er veel op het spel deze middag. Een plek veroveren net achter koploper Houtwijk of voorlopig even afhaken uit de subtop. Voorafgaand aan de wedstrijd had M.S.V.'71 één punt meer weten te behalen dan GSC ESDO.

Vanaf het begin was het bezoekende M.S.V.'71 uitstekend bij de les. Door de afwezigheid van spits Christian van der Pol (Geblesseerd) had Harry van Kapel gekozen voor een 4-4-2 formatie. Voorin speelden Adzine Akachar en Jack van der Vlugt. Op het middenveld was Rogier Pon de meest vooruitgeschoven pion en speelde Matthijs Jansen met de punt naar achteren. Jeremy van Loenen en Dylan Dijksman maakten het middenveld compleet.

Deze speelwijze pakte verrassend goed uit voor de equipe uit Maassluis. De ploeg speelde collectief erg sterk, kon bogen op een prima defensie met centraal achterin het ijzersterk spelende duo Ricardo de Jager en Mohammed Rasuli. En de beide spitsen zaten ook goed in de wedstrijd. Vooral aanvoerder Jack van der Vlugt was een plaag voor de Haagse defensie.

Jack van der Vlugt was een plaag voordedefensie van GSC ESDO

Het was daarom ook niet zo gek dat M.S.V.'71 al snel op voorsprong kwam. Jack van der Vlugt wist Adzine Akachar te bereiken, die vallende voor de 0-1 zorgde. Een fijne opsteker voor de ploeg van Kapel, die onlangs terugkeerde van een geweldig verlopen trainingskamp in Zuid Spanje. Vijf minuten na de openingstreffer werd het nog mooier voor de gasten uit Maasluis toen Rogier Pon de bal op het middenveld veroverde en onmiddellijk Jack van der Vlugt aan het werk zette. De Maassluise aanvoerder bedacht zich geen moment en tekende via de kluts voor de 0-2.

Adzine Akachar weet liggend doelman Yildrim te verschalken (0-1)

Na de pauze probeerde de thuisploeg snel zaken te doen door de aansluitende treffer te maken. Maar door een tweetal knappe reddingen in de eerste 5 minuten wist doelman Wesley van 't Wout de inzetten van Hamza el Massoudi te verijdelen en hield zijn ploeg daarmee op de been. Daarna pakte M.S.V.'71 de draad van voor de pauze weer op. De mannen van Kapel namen bezit van het middenveld, gaven amper nog wat weg en wisten de nodige kansen te creëren.

Het leverde vooralsnog geen doelpunten op. Adzine Akachar strandde op doelman Yildrim. Aanvoerder Jack van der Vlugt wist zich wel te ontdoen van de doelman, maar vond niemand van zijn ploeggenoten voor het doel, waardoor ook deze kans verloren ging. Het prima schot van Rogier Pon na een vrije trap van Ricardo de Jager ging centimeters naast. Een doelpunt van Adzine Akachar werd wegens buitenspel geannuleerd en het schot van Rogier Pon spatte uiteen op de vuisten van Yildrim.

Na een half uur kwam Kevin Edmilson Santos in de ploeg voor de moegestreden Adzine Akachar. En de pijlsnelle Santos deed onmiddellijk van zich spreken. Hij bezorgde de bal bij de mee opgekomen Jeremy van Loenen, die beheerst en snoeihard de wedstrijd in het slot schoot (0-3).

Nadat Jack van der Vlugt 5 minuten voor de tijd de paal nog had geraakt namens M.S.V.'71 schoot Hamza el Massoudi vlak voor tijd uit een vrije trap de 1-3 eindstand achter Wesley van 't Wout. In het Maassluise kamp treurde daar niemand om. Want deze belangrijke klus in Den Haag was op een voortreffelijke manier geklaard en klimt M.S.V.'71 naar de 2e plaats op de ranglijst.