top of page

Jan Pijpers veel scorende spits uit beginjaren van M.S.V.'71


Terugkijkend op 50 jaar M.S.V.'71 ontkomen we er niet aan. Een klein beetje aandacht schenken aan Jan Pijpers (81), de geweldig veel scorende spits uit de beginjaren van ons bestaan.


Jan kwam in de beginjaren van M.S.V.'71 over van Excelsior'20 uit Schiedam. Hij was al een dertiger en een beetje in de nadagen van zijn voetballoopbaan. Maar bij M.S.V.'71 (3e klasse R.V.B) zou dat nog wel moeten lukken, dacht Jan.
En dat klopte. Meer dan dat zelfs. Want Jan wist het net aan de lopende band te vinden voor zijn nieuwe club. In het seizoen 1974 /1975 had hij er na 2 wedstrijden al 12 in liggen. Hij stond in die jaren steevast bovenaan in het topscorer klassement van het Rotterdams Dagblad.

De carrière van Jan bij M.S.V.'71 duurde helaas niet zo erg lang. Na amper 2 jaar moest de goaltjesdief stoppen met voetballen vanwege slijtage aan zijn heupen. Sportief is Jan nog steeds. Want tegenwoordig speelt de in Rotterdam-Hillegersberg woonachtige Jan 2 keer per week golf in Brielle met een 8-tal vrienden. Zijn echtgenote speelt dan ook met een groepje vriendinnen.


Jan heeft 3 zonen, die sportief gezien gek genoeg niet in de voetbal sporen van hun vader traden. Zij kozen alle drie voor de hockey sport, waar zoon Koen het zelfs tot International schopte. Koen woont op dit moment in Hong Kong waar zijn 18 jarige zoon Sam als voetballer inmiddels indruk maakt in het 1e elftal van Hongkong FC, waar hij regelmatig weet te scoren. Net als zijn Opa Jan. En die is daar maar wat trots op.Kleinzoon Sam treedt ver van hier in de voetsporen van zijn Opa Jan


Jan stuurde ons wat krantenknipsel over zijn tijd bij M.S.V.'71 en liet ons verder weten dat indien Corona het toelaat en M.S.V.'71 toch nog wat aandacht aan het 50 jarig jubileum kan schenken, hij zeker van de partij zal zijn evenals 10 jaar geleden bij het 40-jarig bestaan.10 jaar geleden was Jan Pijpers (2e van rechts) van de partij toen M.S.V.'71 40 jaar werd. Verder op de foto vlnr Hans terBeek, Michel Holsteijn, Nico van der Lelij en Frans Rieken

Comments


bottom of page