top of page

JO13-1 kent probleemloze start


M.S.V.’71 JO13-1 kent na vier wedstrijden met maar liefst 54 doelpunten voor en 0 tegen een probleemloze start van het seizoen.

Zaterdag 29 augustus was het team op bezoek bij Brielle om aan te treden tegen hun JO13-2. Op papier leek dit de enige gelijkwaardige tegenstander in de eerste ronde van de beker, omdat ook zij, net als MSV, in de 3e klasse ingedeeld zijn. Hoewel de bezoekers nog geen enkele keer in de huidige samenstelling een wedstrijd gespeeld hadden, kwamen zij geen moment in de problemen en liepen met een 0-7 overwinning het veld af.

Nieuw dit seizoen is dat je als 3e klasser in de beker tegen 4e klassers kan komen te spelen. Zo gebeurde het dat voor de tweede bekerwedstrijd stadgenoot en 4e klasser VDL JO13-3 op bezoek kwam. Zoals vooraf verwacht werd de thuisploeg niet één keer op de proef gesteld. Deze stadsderby eindigde in een 13-0 overwinning en zo bleven de volle drie punten in Maassluis-West.

Maar het kan nog gekker. Nu voor het tweede seizoen de 4e klasse i.p.v. de 7e klasse het laagste niveau is, kan het gebeuren dat je, zoals JO13-1 in de derde bekerwedstrijd, een tegenstander treft als OVV JO13-3. Volgens hun coach zaten er drie spelers in dit team die nog nooit gevoetbald hadden. Daar kwam nog bij dat ze door omstandigheden met maar tien spelers afgereisd waren. Na overleg tussen beide teams, werd besloten om dan maar tien tegen tien te spelen.

Van een wedstrijd is er geen moment sprake geweest. MSV opende de score al in de derde minuut. Vervolgens werden er nog 27(!) doelpunten aan toegevoegd. Door in het laatste kwartier twee Maassluise spelers in te brengen en drie eruit te halen, werd nog getracht enigszins balans in het krachtsverschil te brengen, maar ook dat mocht niet baten. Een paar minuten voor het officiële einde blies de scheidsrechter dan ook verstandig af.

Voor beide teams had deze ontmoeting weinig zin. De één leerde er door afwezigheid van weerstand weinig van en de ander droop volledig gedesillusioneerd het veld af. Een overwinning van 28-0 was voor iedereen van dit team een unieke gebeurtenis.

Voor de vierde wedstrijd en tevens eerste van de competitie, kwam TAC’90 naar de Steendijkpolder. Ook dit team had met 36 doelpunten voor en 3 tegen alle bekerwedstrijden gewonnen. Dit zou dus weleens de eerste serieuze test voor de zwart/witten kunnen worden. Er bleek inderdaad veel meer tegenstand, maar toch werd er redelijk snel gescoord in het voordeel van de gastheer.

Er werd gehoopt op een snelle tweede goal, omdat er vermoed werd dat juist deze tegenstander het ‘koppie’ dan zou gaan laten hangen. Uiteindelijk viel die tweede goal, gevolgd door nog eentje. De russtand was daarmee 3-0. In de tweede helft bleek de tegenstander inderdaad gebroken en kon een eindstand van 6-0 genoteerd worden, maar dat had meer kunnen en moeten zijn. Hoe dan ook complimenten aan het team, want er werd prima gespeeld.

Zaterdag gaat de equipe naar Madestein om hun krachten te meten met Loosduinen JO13-1. Hopelijk weten zij hun zegereeks voort te zetten.

Dit seizoen bestaat M.S.V.’71 JO13-1 uit: Dani van der Eijk, Nick Warnaar, Rick van Straaten, Niels Niemantsverdriet, Matthijs Borgsteede, Mohamed El Ouahabi, Abdullah El Mahsani, Tim de Snaijer, Luuk van Zandvliet, Ishairo Lourens, Ramon Swertz, Quincy Bosselaar en Matt Brown.

Zij worden begeleid door Jack van der Vlugt (hoofdtrainer/coach), Dave Warnaar (trainer/coach) en André Swertz (leider).

Comments


bottom of page