top of page

JO14-1 wint knap door een combinatie van voetbal en strijd bij Excelsior M jo14-2

Nadat de beide teams eerder dit seizoen tegen over elkaar hebben gestaan in een onderling oefenpartij, stonden zij nu tegenover elkaar in een officieel duel voor de competitie. MSV verloor voorgaand duel thuis op eigen terrein. Nu mochten de zwart-witte het gaan laten zien aan de lavendelstraat op veld 1. De wedstrijd begon om 18:15 uur. De eerste helft was voetballend erg sterk van MSV kant, de jonge heren en dame op het veld waren rustig aan de bal en zochten de juiste teamgenoot om de bal naartoe te spelen. Helaas bracht het weinig echt gevaarlijke kansen. Wij hebben 2 schoten gezien van Levi en Rayvano en dat was het dan ook wel. Verder werd er door heel het team ijzersterk verdedigd en dat zag je terug in het spel van de tricolores. MSV was de 1e helft een stuk sterker. Dit kwam mede dankzij het goede voetbal en het leveren van strijd van alle spelers op het veld.

Nogmaals mijn complimenten hiervoor. Toch viel de 0-1 voor MSV nog in de eerste helft, dit keer was het Rayvano die goed de bal naar de hoek kopte na een goede corner van Levi. In de laatste minuten van de 1e helft drong Excelsior Maassluis wel weer aan, doordat de vermoeidheid licht zichtbaar was aan MSV-zijde. Gelukkig door een paar goede reddingen van Sem ging MSV met een 0-1 stand de rust in. Rust: Tim komt erin voor Mac en Damine komt erin voor Louiza. De tweede helft gaat van start en MSV start eigenlijk direct slordig. Ondanks dat trainer Jack het altijd aanmoedigt om te blijven voetballen ging het helaas dit keer mis. De bal werd ongelukkig verloren op eigen helft en de sterk en snelle nummer 9 ging er vandoor met de bal. Deze schoot overtuigend raak en zo stonden we binnen enkele minuten na de rust alweer gelijk, 1-1.

In deze fase was Excelsior Maassluis sterker en dat kwam duidelijk doordat de spelers van MSV onrustig en zoekend waren. Dit leverde dan helaas ook vele kansen op voor de tegenstander, maar gelukkig stond daar Sem die ijzersterk keeperswerk afleverde vandaag. Toch kon hij de 2-1 niet voorkomen, nadat een speler van Excelsior Maassluis op goal schoot en deze van richting werd veranderd door een van de eigen spelers van MSV.

Na deze 2 snelle tegenslagen pakte MSV de draad weer op en werd de strijd van de 1e helft weer opgepakt. Hierbij werd het goede harde werken van Damine beloond. Hij pakte de bal af op de helft van de tegenstander en gaf deze mee aan de goed spelende Fabian, die op zijn beurt Tim vond aan de rechterkant. Die leverde direct zonder twijfel een goede voorzet af bij onze LUUK die met een volley de 2-2 binnenschoot.

Ik citeer hier een woord van medespeler Mac: “Trainer vandaar dat we die oefening van vorig week hebben gedaan”? Wat is nou mooier voor een trainer als je oefeningen van de training terugziet in de wedstrijd. Gelukkig was de wedstrijd nog niet voorbij, na wat aandachtspunten vanaf de zijlijn zorgden we ervoor dat de gevaarlijke spits van Excelsior niet opnieuw kon toeslaan en dat resulteerde in een ommekeer van de wedstrijd. De bal was vooral op de helft van de tegenstander en de complete aanval gaf goed vooruit druk. Dit resulteerde vervolgens in een fout bij Excelsior achterin, en daar profiteerde opnieuw Luuk graag van en maakte de 2-3. MSV bleef de strijd erin gooien en dat zorgde ervoor dat de zwart-witte als winnaar van het veld konden stappen. Trainer Jack is trots op hoe het team vandaag heeft gepresteerd. Ze hebben gevochten als een team en in de 1e helft ook goed voetbal laten zien. De opdrachten die zij hebben meegekregen hebben ze goed uitgevoerd. Zo heeft aanvoerder Huib een van die opdrachten uitstekend uitgevoerd. We wisten natuurlijk nog wel wat van de tegenstander van de oefenwedstrijd. Daar hebben wij op ingespeeld en dat bracht al snel resultaten met zich mee. Wij willen natuurlijk ook alle ouders, opa’s & oma’s bedanken voor het opnieuw toejuichen van de kinderen.