top of page

Joey Frerichs hangt voetbalschoenen aan de wilgen


Zaterdag a.s. neemt Joey Frerichs afscheid als selectievoetballer bij M.S.V.’7. De stoere Maassluise verdediger, die sinds zijn jeugd al de zwart witte kleuren van zijn M.S.V.’71 verdedigt, hangt na zaterdag zijn voetbalschoenen aan de wilgen.


Meer dan 25 jaar speelt de 30 jarige Joey al bij M.S.V.’71. Sinds zijn jongste jeugd trapte hij al tegen de bal bij deze mooie en gezellige club in de Steendijkpolder. Veelal in een shirt met de naam Wallcare op de borst. Het bedrijf van Hans Frerichs, de vader van Joey, die door de jaren heen heel veel teams heeft gesponsord.


Het A1 team uit het seizoen 2009 / 2010 met staand 2e van rechts Joey en staand in het midden vader Hans


Na de jeugd maakte Joey 12 jaar lang deel uit van de selectie van M.S.V.’71. Veelal al basisspeler. Als soliede verdediger schakelde hij in de afgelopen jaren veel linker vleugel aanvallers uit. In die hoedanigheid liep Joey ook nogal eens tegen een kaart op. Enerzijds door zijn manier van spelen en anderzijds door zijn opvliegende karakter in het veld.


Hier een van de vele duels, die Joey uitvocht met aanvallers van de tegenpartij


Buiten het veld was en is Joey altijd de vriendelijkheid zelve. Een heel aardig persoon, die heel goed in de groep ligt en veel voor anderen betekent.


Zo organiseerde hij jarenlang samen met Dylan Dijksman de trainingskampen van de selectie. Ook regelde hij vanuit de selectie scheidsrechters voor de jeugd.
Zaterdag a.s. speelt Joey zijn laatste wedstrijd in het keurkorps van “zijn” club. Dat zal zijn in de thuiswedstrijd tegen Maasdijk. Daarna is er feest met live muziek zoals elders op deze website in beschreven.


Wij danken Joey voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor M.S.V.’71 en wensen hem erg veel geluk met zijn aanstaande vaderschap en in zijn verdere leven.Comments


bottom of page